Problem być może banalny, lecz dla mnie a zwłaszcza małżonki bardzo istotny. Salon 48 m2 i co na podłogę. Gres czy kamień naturalny? Proszę o pomoc osoby, które ten dylemat mają za sobą. Co był za, a co przeciw? Co wygrało?
Strona 1 z 1
kamień czy płytka co lepsze
Napisano 12 maj 2011 - 13:09
dla mnie wszystkie znaki na niebie i ziemi przemawiaja za kamieniem naturalnym! Jedynym ograniczeniem moze byc cena - gres wyjdzie taniej. Kamien bedzie bardziej elegancki, szykowny, taki... luksusowy
Dobrze zaimpregnowany kamien nie bedzie nasiakliwy, nie bedzie sie zabawial (np od rozlanego czerwonego wina).
Napisano 24 maj 2011 - 10:50
a ja myślę, że w zasadzie mało jest argumentów przemawiających za kamieniem. Trzeba go impregnować, źle zaimpregnowana ściera się, jego cena jest horrendalna, ale za to można przyciąć, uformować w indywidualny sposób, ale też robić zamówienie u kamieniarza. w przypadku płyt sprawa jest prostsza, bo łatwiej jeśli chodzi o utrzymanie czystości, cena jest też przystępniejsza, a przy okazji wystarczy się przejść do salonu z płytkami... wybór jest teraz niewiarygodnie szeroki. Można wybrać bardzo luksusowe typu novabell, ale wiem, ze versace tez produkuje plyty http://www.terrano.c...a-orchidea.html
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Logowanie