Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Kwestia projektu na działkę - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Kwestia projektu na działkę

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   karolus Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 13-marzec 11

Napisano 13 marzec 2011 - 18:03

Interesuje mnie sprawa taka mam w akcie notorialnym napisane zabudowa blizniacza ze zwgledu na wąską działkę. Mam pytanie jeżeli znalazłbym projekt z waskim domem czy mogę wybudować bez zabudowy bliżniaczej i jak i sąsiad mógł by wnieśc jakis sprzeciw do tego ze nie mam zaniaru budowac w zabudowie blizniaczej

#2 Gość_Inż.

• Grupa Guests

Napisano 29 marzec 2011 - 11:02

Wyświetl postUżytkownik karolus dnia 13 marzec 2011 - 18:03 napisał

Interesuje mnie sprawa taka mam w akcie notorialnym napisane zabudowa blizniacza ze zwgledu na wąską działkę. Mam pytanie jeżeli znalazłbym projekt z waskim domem czy mogę wybudować bez zabudowy bliżniaczej i jak i sąsiad mógł by wnieśc jakis sprzeciw do tego ze nie mam zaniaru budowac w zabudowie blizniaczej

Część tekstowa MPZP w urzędzie gminy posiada opis warunków jakie musi spełnić zabudowa dla poszczególnych obszarów zagospodarowania. Według tych wytycznych należałoby dobrać odpowiedni projekt domu, który spełni wszystkie wymagane kryteria. Czasem działka na którą się zdecydujemy nie ma przeznaczenia budowlanego, ale spełnia warunki, które pozwalają na zmianę jej statusu. Wówczas bez istniejącego planu zagospodarowania można wnioskować o decyzję o warunkach zabudowy.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Przykładowa konstrukcja dachu

Jaki dach do domu?- dobór konstrukcji i materiałów wykończeniowych

Solidny i piękny dach to zwieńczenie i niewątpliwa ozdoba domu. Wybudowany z trwałych materiałów, dokładnie wykończony będzie służył przez wiele lat skutecznie chroniąc mieszkańców przed kaprysami matki natury.
nowoczesna kuchnia

Blaty kuchenne

Blaty kuchenne to elementy robocze, najbardziej narażone na uszkodzenia mechaniczne. Ciężki tłuczek do mięsa, plamy organiczne i ostre noże mogą zostawić trwały ślad. Ponadto poza właściwościami funkcjonalnymi nie można zapomnieć o walorach estetycznych. Wytrzymały i piękny blat, dobrany zgodnie z zamysłem aranżacyjnym, będzie nam służył przez długie lata...
malina

Choroby malin i jeżyn i ich zapobieganie

Wśród najczęstszych chorób atakujących maliny i jeżyny znajdziemy choroby wywoływane przez grzyby, bakterie i wirusy. Na początku omówimy największą grupę chorób – wywoływane przez grzyby. Zamieranie pędów malin to najgroźniejsza choroba malin, a zakażeniu nią pędy ulegają już w pierwszym roku rozwoju.
instalacje

Formy ogrzewania domów i mieszkań

Wybierając sposób ogrzewania kierujemy się zazwyczaj aspektem ekonomicznym. Chcemy aby opłata była możliwie niska, a komfort cieplny jak najwyższy.
Zdecydowanie najmniej problemów mają osoby, które mogą skorzystać z możliwości podpięcia do gotowej sieci miejskiej.
projekt kuchni

Projekty domów z dużą kuchnią

Planowanie rozmieszczenia pomieszczeń i ich wielkości w domu, odbywa się na etapie projektowym. Przeważnie, kuchnie lokalizuje się od północy, tak jak wejście do domu.