Interesuje mnie sprawa taka mam w akcie notorialnym napisane zabudowa blizniacza ze zwgledu na wąską działkę. Mam pytanie jeżeli znalazłbym projekt z waskim domem czy mogę wybudować bez zabudowy bliżniaczej i jak i sąsiad mógł by wnieśc jakis sprzeciw do tego ze nie mam zaniaru budowac w zabudowie blizniaczej
Strona 1 z 1
Kwestia projektu na działkę
#2 Gość_Inż.
Napisano 29 marzec 2011 - 11:02
Użytkownik karolus dnia 13 marzec 2011 - 18:03 napisał
Interesuje mnie sprawa taka mam w akcie notorialnym napisane zabudowa blizniacza ze zwgledu na wąską działkę. Mam pytanie jeżeli znalazłbym projekt z waskim domem czy mogę wybudować bez zabudowy bliżniaczej i jak i sąsiad mógł by wnieśc jakis sprzeciw do tego ze nie mam zaniaru budowac w zabudowie blizniaczej
Część tekstowa MPZP w urzędzie gminy posiada opis warunków jakie musi spełnić zabudowa dla poszczególnych obszarów zagospodarowania. Według tych wytycznych należałoby dobrać odpowiedni projekt domu, który spełni wszystkie wymagane kryteria. Czasem działka na którą się zdecydujemy nie ma przeznaczenia budowlanego, ale spełnia warunki, które pozwalają na zmianę jej statusu. Wówczas bez istniejącego planu zagospodarowania można wnioskować o decyzję o warunkach zabudowy.
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź

Logowanie