Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Dekoracje ścienne - jakie ozdoby na ścianę wybrać? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Dekoracje ścienne - jakie ozdoby na ścianę wybrać? Komentarze do artykułu Dekoracje ścienne - jakie ozdoby na ścianę wybr

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1236
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 09 marzec 2011 - 14:51

Remont dobiega końca, meble zakupione, wszelkie instalacje elektryczne dawno już za Tobą, ściany zagruntowane, równiutkie i gładkie…

Dołączona grafika
Link do artykułu: Dekoracje ścienne - jakie ozdoby na ścianę wybrać?
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_dekoratornia design

• Grupa Guests

Napisano 09 marzec 2011 - 14:51

a gdzie dekoracje ścienne w postaci stuków, trawertynów, mas plastycznych do dowolnego formowania i wykańczania farbami metalicznymi, perłowymi a farby ze szkłem, brokatem i tysiące innych możliwości - CZY TO TYLKO U NAS???

#3 Gość_Zbyszek

• Grupa Guests

Ikona postu  Napisano 23 marzec 2011 - 10:21

Witam,
Najodpowiedniejszymi ozdobami na ścianę wydają się być obrazy, tapeta, naklejki, chociaż coraz większym zainteresowaniem cieszą się plakaty w antyramach...
Myślę, że coś w tym jest. Jako zadowolony klient pewnej galerii moge z ręką na sercu polecić zakupy u nich. Kupiłem jakiś czas temu obraz na płótnie w niespotykanym rozmiarze
200cm x 120cm
i jestem pod wrażeniem, w jaki prosty sposób można rozświetlić dużą ścianę w mieszkaniu. Zakupiony obraz Nowego Jorku pasuje idealnie do dużych pokoi.
Jakość wykonania i czas realizacji pozytywnie mnie zaskoczył, a całość wygląda i sprawia wrażenie bliskości tego miejsca :)
Pozdrawiam i polecam taki rodzaj dekoracji!

#4 Gość_Purko

• Grupa Guests

Napisano 26 marzec 2011 - 12:29

Witam!!! :D
Mam ogromy problem mianowicie zobaczyłem u kogos na ścianie ,,sztuczna palme,, mianowicie byl to kij przypominając drzewo palmy o średnicy do 5cm zamontowany na scianie, wszędzie tego szukalem ale nigdzie nie moge znalesc, moze ktos mi pomóc albo podac prawdziwa nazwe jak to sie nazywa

http://www.sylwetkaf...dex.php/galeria
widaj je na zdj. 42, 43, 44, 45.

#5 Gość_Kasia

• Grupa Guests

Napisano 11 lipiec 2011 - 13:25

Ja za to polecam samoprzylepne naklejki RoomMates. Każda z nich jest wstępnie wycięta, więc z ułożeniem wzoru/aranżacji nie ma problemu. A poza tym można je przenieść w dowolnym momencie, po prostu przeklejać w nieskończoność (i nie niszczą ścian, mebli, okien!)... Są cudne!

#6 Gość_m_a

• Grupa Guests

Napisano 24 styczeń 2012 - 13:46

Ja się zgodzę ze Zbyszkiem, ostatnio modne stały się obrazy drukowane na płótnie, ja jestem wierna pracowni www.design4you.pl, mają duży wybór gotowych wzorów, które często uzupełniają nowymi grafikami, a także wykonują obrazy z własnych zdjęć, jakość rewelacyjna, dobry kontakt i szybka realizacja. Też mam obraz Nowego Jorku w formacie 150cm x 100cm, fajnie ożywia salon, w sypialni mam kilka mniejszych obrazów wykonanych ze zdjęć mojej córeczki, powieszone są w artystycznym nieładzie, cały układ wygląda naprawdę imponująco. Także takie obrazy na płótnie to naprawdę fajny pomysł na urozmaicenie wnętrza.

#7 Gość_Ania

• Grupa Guests

Napisano 06 maj 2012 - 21:51

ja ozdobiłam przedpokój naklejkami z Magnata.wybrałam takie w kształcie ulicznych latarni. bardzo fajnie to wygląda. poza tym naklejki mozna kilkukrotnie przeklejac.

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Budownictwo jednorodzinne

Pozwolenie na budowę w 2012 r.

Zgodnie z obowiązującymi przepisami, wydział architektury i budownictwa w starostwie powiatowym, ma 65 dni na przyznanie inwestorowi pozwolenia na budowę. Doliczając odwołania, skargi i uzupełnienia wniosków, czas ten wydłużyć się może nawet do roku. Sezon budowlany mija, a z rozpoczęciem budowy domu należy wstrzymać się do kolejne wiosny.
łazienka

Nowoczesne meble łazienkowe 2012

Współczesne aranżacje łazienkowe charakteryzuje doskonała funkcjonalność, wysoka jakość wykończenia, oraz wyjątkowa elegancja. Dzięki przemyślanej aranżacji, przeciętne pomieszczenia łazienkowe nabierają rangi salonów kąpielowych.
Cięcie głównych pędów

Cięcie krzewów - radykalna metoda cięcia - część IV

Celem mocnego, radykalnego przycinania jest uzyskanie najefektowniejszego wyglądu kory lub liści zimą. Ta metoda cięcia jest bardzo podobna do metody opisywanej przed tygodniem.
Niektóre krzewy rozkwitają na pędach zeszłorocznych, przycięte jednak według tej metody nie rozkwitną wcale. Odpowiednio jednak nawożone dadzą przepiękne liście, nawet do trzech razy większe niż normalnie. Cięcie to da nam szansę otrzymania pięknego listowia.
Do omawianej grupy zaliczymy dereń biały, dereń rozłogowy, wiele gatunków wierzby, perukowca podolskiego, leszczynę długookrywową 'Purpurea' oraz odmiany bzu o złotych i purpurowych liściach.
Szafy wnękowe

Zabudowa wnęk

Aranżując niewielkie mieszkanie wykorzystujemy każdy centymetr jego powierzchni. Warto więc pomyśleć o zrezygnowaniu z niepotrzebnych regałów i półek na rzecz coraz popularniejszych szaf wnękowych. Umożliwiają nam one nie tylko efektywne wykorzystanie w przestrzeni ale także sprawią, że nasze mieszkanie stanie się atrakcyjniejsze i optycznie większe.
ogrodzenie

Drut kolczasty i drut ostrzowy

Pomysł na drut kolczasty zrodził się w 1865 roku. Wymyślił go i nazwał Francuz Louis Jannin, natomiast Ameykanin Joseph F. Glidden opatentował go 9 lat później.
Pierwszy raz ogrodzenia z drutem kolczastym zastosowano do grodzenia zagród bydła na zachodzie Stanów Zjednoczonych. Wkrótce produkt zdobył popularność wśród hodowców zwierząt i znalazł się w powszechnym użyciu.