Ostatnio w salonie płytek łazienkowych padło ciekawe stwierdzenie, że płytki polerowane z Nowej Gali są impregnowane przed wypałem.Co to znaczy i czy odpada mi impregnacja przed fugowaniem.Jestem zainteresowany kupnem kolekcji Concept w polerze.Proszę o komentarz.
Strona 1 z 1
Podłoga z gresu polerowanego impregnacja
Napisano 17 marzec 2011 - 09:04
Witam!
Gratuluję gustu! Też mam Concepta na podłogach.A co do pytania - Nowa Gala impregnuje gresy przed wypałem, lecz zabezpiecza to tylko gresy nie polerowane. W czasie polerowania wytwarzają się tak wysokie temperatury, że otwierają się mikropory na powierzchni płytki.Więc impregnacja jest obowiązkowa. Polecam produkty z PCI-jest tam cały system środków zabezpieczających i pielęgnujących gresy polerowane.
Gratuluję gustu! Też mam Concepta na podłogach.A co do pytania - Nowa Gala impregnuje gresy przed wypałem, lecz zabezpiecza to tylko gresy nie polerowane. W czasie polerowania wytwarzają się tak wysokie temperatury, że otwierają się mikropory na powierzchni płytki.Więc impregnacja jest obowiązkowa. Polecam produkty z PCI-jest tam cały system środków zabezpieczających i pielęgnujących gresy polerowane.
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Logowanie