Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Podłoga z gresu polerowanego - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Podłoga z gresu polerowanego impregnacja

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   romangral Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 08-marzec 11

Napisano 08 marzec 2011 - 11:55

Ostatnio w salonie płytek łazienkowych padło ciekawe stwierdzenie, że płytki polerowane z Nowej Gali są impregnowane przed wypałem.Co to znaczy i czy odpada mi impregnacja przed fugowaniem.Jestem zainteresowany kupnem kolekcji Concept w polerze.Proszę o komentarz.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   RusztA Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 17-marzec 11

Napisano 17 marzec 2011 - 09:04

Witam!
Gratuluję gustu! Też mam Concepta na podłogach.A co do pytania - Nowa Gala impregnuje gresy przed wypałem, lecz zabezpiecza to tylko gresy nie polerowane. W czasie polerowania wytwarzają się tak wysokie temperatury, że otwierają się mikropory na powierzchni płytki.Więc impregnacja jest obowiązkowa. Polecam produkty z PCI-jest tam cały system środków zabezpieczających i pielęgnujących gresy polerowane.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
paragraf

Nowelizacja warunków technicznych użytkowania budynków

W dniu 19 grudnia 2009r. wchodzi w życie ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 27 listopada 2009r. Zmieniające Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 16 sierpnia 1999r. W sprawie warunków technicznych użytkowania budynków mieszkalnych (Dz. U. 1999 Nr 74 poz. 836)...
Intensywny kolor akcentujący ścianę

Kolorowe ściany w naszym mieszkaniu

W dzisiejszych czasach malowanie ścian jest czynnością łatwą, przyjemną i nie wymagającą doświadczenia malarskiego. Producenci oferują dobrej jakości farby, które są dostępne w szerokich wachlarzach kolorów i różnego rodzaju fakturach. Ich dużą zaletą jest to, że nie kapią oraz nie szkodzą zdrowiu. Dlatego do wykonania tego rodzaju remontu potrzebny jest przede wszystkim dobry pomysł oraz kilka dni urlopu.
Surfinia

Pielęgnacja surfinii

Surfinie należą do jednych z najbardziej znanych kwiatów, które latem zdobią balkony i tarasy. Te kwiaty o zwisających pędach i charakterystycznym zapachu są genetyczną krzyżówką japońskiego kwiatu petunii. Jej zwisająca łodyga może dorastać nawet do dwóch metrów. W zależności od odmiany, surfinie mogą mieć różną barwę - od bieli, poprzez róż, fiolet aż po czerwień i purpurę.
Pobielony pień drzewa owocowego

Bielenie drzew i krzewów owocowych

Zdarzają się zimy ciepłe, pełne deszczów, pluch i błota, zdarzają się jednak również zimy ostre, powodujące przemarzanie roślin sadowniczych. Zewnętrznymi, łatwo dostrzegalnymi przez nas objawami uszkodzeń mrozowych są przemarznięcia konarów, pionowe pęknięcia pni i rany zgorzelinowe, powstające przede wszystkim po okresowym ociepleniu i rozhartowaniu zewnętrznych tkanek kory i drewna.
Sprzyjające warunki do powstawania takich ran występują najczęściej w styczniu i lutym, gdy w słoneczne dni pnie drzew i grubsze konary silnie nagrzewają się, a nocą podczas gwałtownego spadku temperatury pobudzone do życia tkanki przemarzają.
Powstawaniu uszkodzeń mrozowych na pniach i nasadach konarów drzew owocowych możemy zapobiec, bieląc je.
Brugmansja

Brugmansja

Brugmansja (Brugmansia arborea) to olbrzymie rośliny tarasowe, które w pełni kwitnienia na każdym robią niezapomniane wrażenie. Miłośnicy roślin odkryli je dla siebie 30 lat temu w ogrodach botanicznych i od tamtej pory nie opuszczają one naszych tarasów. Kwiaty długości 14 - 17 cm barwy białej lub kremowobiałej o kształcie przypominającym trąbki (stąd czasami używana nazwa "trąby anielskie"). Mogą być prowadzone w formie drzewka lub krzewu, odpowiednio nawożone i pielęgnowane osiągają wysokość do 3m.