Ciekawe wykończenie wnętrz. Pomysł na ozdobienie ścian.
Napisano 07 marzec 2011 - 15:18
Witam,
chciałam się z Wami podzielić moim pomysłem na oryginalne wykończenie wnętrza. Otóż, od dawna podobał mi się pomysł namalowania jakiegoś drzewa albo dmuchawca na jednej ze ścian swojego pokoju. Niestety, moje zdolności artystyczne są... raczej nikłe Wink dlatego zaczęłam szukać jakiegoś szablonu w sieci, tak żeby spokojnie przyłożyć go do ściany, pomaziać trochę pędzlem i cieszyć się malunkiem. Wtedy trafiłam na stronę floflo, gdzie znalazłam wzór, który mi się spodobał. Przy okazji, zauważyłam że mają do sprzedania także naklejki, więc zaczęłam się wahać nad tym co kupić, jednak w końcu stanęło na szablonie. Z "małą" pomocą znajomych udało mi się ozdobić ścianę pokoju i muszę przyznać że jestem zadowolona Razz więc mogę spokojnie polecić ten sposób.
A wy jakie macie pomysły na urozmaicenie wnętrza? Smile
Martyna
chciałam się z Wami podzielić moim pomysłem na oryginalne wykończenie wnętrza. Otóż, od dawna podobał mi się pomysł namalowania jakiegoś drzewa albo dmuchawca na jednej ze ścian swojego pokoju. Niestety, moje zdolności artystyczne są... raczej nikłe Wink dlatego zaczęłam szukać jakiegoś szablonu w sieci, tak żeby spokojnie przyłożyć go do ściany, pomaziać trochę pędzlem i cieszyć się malunkiem. Wtedy trafiłam na stronę floflo, gdzie znalazłam wzór, który mi się spodobał. Przy okazji, zauważyłam że mają do sprzedania także naklejki, więc zaczęłam się wahać nad tym co kupić, jednak w końcu stanęło na szablonie. Z "małą" pomocą znajomych udało mi się ozdobić ścianę pokoju i muszę przyznać że jestem zadowolona Razz więc mogę spokojnie polecić ten sposób.
A wy jakie macie pomysły na urozmaicenie wnętrza? Smile
Martyna
Napisano 14 marzec 2011 - 15:55
Proste szablony można zrobić samodzielnie, przy skomplikowanych kształtach pomocna jest specjalna taśma papierowa do wyklejania obłych i kanciastych kształtów. Można też rzucić cień wzoru na ścianę i odrysować go delikatnie twardym ołówkiem (np. 3H) lub kredką w kolorze wzoru, a następnie wypełnić szkic farbą przy pomocy pędzelka.Można też okleić go taśmą i pomalować przy pomocy gąbki.
Napisano 16 marzec 2011 - 13:07
Fajne szablony są dostępne w marketach budowlanych typu leroy merlin. Znalazłam też fajny filmik pokazujący jak zrobić na ścianie strukturę produktami Cekol, właśnie wzór drzewa
http://www.youtube.c...h?v=ahZovNdqK9w
#4 Gość_mania
Napisano 16 marzec 2011 - 13:48
Ja ostatnio podpatrzyłam na Domosferze super pomysł na urozmaicenie ścian, czyli naklejki na ścianę. Wyglądają naprawdę rewelacyjnie. Tu macie całą galerie z adresami sklepów i cenami: http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,101999,9177250.html?i=0&bo=1
Napisano 30 czerwiec 2011 - 10:19
Z naklejkami to kwestia foli na jakiej są zrobione. Jest tylko kilku producentów i na to trzeba zwracać uwagę. Można również kupić w arkuszach A4 błyszczący papier samoprzylepny, wydrukować na dobrej drukarce własne wymyślone wzory, wyciąć i nakleić. Będą nasze niepowtarzalne a i papier również łatwiej później usunąć ze ścian.
#13 Gość_Free-DOM
Napisano 22 sierpień 2011 - 10:53
System dekoracji ściennych OASIS, to nowatorskie spojrzenie na temat kreowania przestrzeni w Twoim domu. Nasze systemy są projektowane i ręcznie rzeźbione przez ludzi z pasją, codziennie szukających natchnienia w otaczającej nas przestrzeni. Inspiracją dla tej struktury są unikalne i piękne w swojej prostocie pejzaże pustynne. Zaplanowana gra światłem i cieniem pozwoli stworzyć niepowtarzalny klimat w Twoim domu. System jest prosty w montażu i składa się z łączonych ze sobą elementów które razem jak również każdy z osobna tworzą unikatową całość. Pozwoli Ci spojrzeć na ścianę jak na dzieło sztuki a przestrzeń wokół Ciebie zmieni się w wyjątkową.
Zapraszamy na naszą stronę www.free-dom.net.pl
#14 Gość_Giga
Napisano 25 sierpień 2011 - 15:26
Użytkownik Free-DOM dnia 22 sierpień 2011 - 10:53 napisał
System dekoracji ściennych OASIS, to nowatorskie spojrzenie na temat kreowania przestrzeni w Twoim domu. Nasze systemy są projektowane i ręcznie rzeźbione przez ludzi z pasją, codziennie szukających natchnienia w otaczającej nas przestrzeni. Inspiracją dla tej struktury są unikalne i piękne w swojej prostocie pejzaże pustynne. Zaplanowana gra światłem i cieniem pozwoli stworzyć niepowtarzalny klimat w Twoim domu. System jest prosty w montażu i składa się z łączonych ze sobą elementów które razem jak również każdy z osobna tworzą unikatową całość. Pozwoli Ci spojrzeć na ścianę jak na dzieło sztuki a przestrzeń wokół Ciebie zmieni się w wyjątkową.
Byłam na tej stronce. Dosyć mały wybór struktur - 1 wzór - hmmm
Napisano 12 styczeń 2012 - 10:55
Siostra ostatnio w pokoju gościnnym wykorzystała motyw dmuchawca (szablon + farba). Wyszło bardzo fajnie, na swój sposób "pobudza" wyobraźnie i wprowadza świeżość do pokoju
. Ogólnie byłem zwolennikiem tego typu rozwiązań, ale po tym co zobaczyłem stwierdziłem, że przy najbliższej okazji sam muszę się o coś takiego pokusić.
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Logowanie