Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt Toronto z pracowni Dom Forma - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Projekt Toronto z pracowni Dom Forma Komentarze do Projekt Toronto z pracowni Dom Forma

#21 Gość_Basia

• Grupa Guests

Napisano 23 marzec 2012 - 22:46

Wyświetl postUżytkownik Edyta dnia 22 marzec 2012 - 20:59 napisał

Witam!
Przybliżony koszt to jakieś 30 tys. (bez papierologii wcześniejszej). Dokładny koszt będę mogła podać w przyszłym tygodniu po wylaniu chudziaka i wyliczeniu kosztów pospółki.
Pozdrawiam wszystkich budujących:-))

Też kupiliśmy z mężem projekt Toronto.Nasz dom ma stanąć w okolicach Lublina. Mamy zamiar dokonać podobnych, jak wyżej wspomniane, zmian. Czy jest możliwość zamieszczania zdjęć z budowy? Bardzo jesteśmy ciekawi, jak wygląda Toronto w budowie.Pozdrawiam serdecznie

#22 Gość_Joanna

• Grupa Guests

Napisano 25 marzec 2012 - 16:24

Dzień dobry
Mi też bardzo podoba się ten projekt. Obejrzałam już tysiące ale ten pobija wszystkie. Chciałam zapytać czy ktoś wybudował już ten dom i czy koszt budowy wynosi tyle ile szacują w biurze projektowym (ok 350 tys) Może ktoś pochwaliłby się zdjęciami wnętrz. Pozdrawiam

#23 Gość_Łucja

• Grupa Guests

Napisano 25 marzec 2012 - 21:25

Mam pytanie do pani Beaty i pozostałych budujących torontowiczów - czy budując dom zachowaliście Państwo kształt okien proponowanych w projekcie?

#24 Gość_budowniczy

• Grupa Guests

Napisano 01 kwiecień 2012 - 11:25

Witam,

Jestesmy posiadaczmi projektu TORONTO i chciałbym sie podzielic pewna uwaga, dokonalismy małej zmiany w projekcie jezeli chodzi o okno w kuchni, usytuowane ono jest blisko prawej sciany tam gdzie ida meble kuchenne, kuchenka, okap itp, przesunelismy je do lewej krawedzi kuchni poniewaz bedziemy chciali zrobic meble podwieszane po prawej stronie kuchni, a zajda one wtedy na okno kuchenne i zakryja poł okna, natomiast lodowka została umiejscowiona w małej wnece kosztem czesci szafy w wiatrołapie.
Z domkiem startujemy w maju w podkarpackim, cena za robocizne (fundamenty, sciany, kominy, dach) ok 40 tys zł.

Tylko nie wiem na jaka opcje sie zdecydowac jezeli chodzi o fundamenty z bloczków czy lane?

Pozdrawiam

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   judyta Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 04-kwiecień 12

Napisano 04 kwiecień 2012 - 20:04

witajcie
my tez jestesmy zauroczeni tym domkiem i mamy zamiar kupic projekt jakich zmian dokonaliscie?
warminsko-mazurskie
pozdrawiam

#26 Gość_Joanna

• Grupa Guests

Napisano 15 kwiecień 2012 - 16:08

Dzien dobry
Mi też bardzo podoba się ten domek. Chcialam zapytać czy koszty budowy pokrywają się z kosztorysem czy udało się Państwu coś taniej zrealizować. Czy jest możliwość zobaczenia zdjęć z Państwa budowy? Jeśli tak to byłabym bardzo wdzięczna za jakiekolwiek zdjęcia na mojego emaila szepielakasia@tlen. Z góry dziękuje.

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Byliny zadarniające

Byliny zadarniające

Przez setki lat byliny występowały bardzo często w roli roślin ozdobnych. Dominowały zarówno na dworach, jak i tuż obok chłopskich chat. Na początku XX wieku ustąpiły miejsca uporządkowanym, niemalże sterylnym ogrodom, trawom, iglakom oraz roślinom jednorocznym. Ostatnie dwie dekady poprzedniego stulecia "przywróciły" jednak światu modę na byliny. Obecnie możemy obserwować prawdziwy "rozkwit" popularności tych roślin.
Orzech włoski

Orzech włoski

Orzech włoski (Juglans regia L.) to drzewo pochodzące z Azji Środkowej i południowo-wschodniej Europy, które bardzo często można spotkać w przydomowych ogrodach i sadach. Uprawiany jest przede wszystkim ze względu na smaczne i zdrowe owoce. To długowieczne drzewo ma bardzo charakterystyczny pokrój, który dzięki swojej dużej posturze, dominuje pośród drzew owocowych.
Pustaki ze szkła

Pustaki ze szkła, betonu czy ceramiki?

Pustaki stosowane są do wykonywania ścian zewnętrznych oraz wewnętrznych. Charakteryzują się zazwyczaj większymi wymiarami oraz otworami w różnym układzie. Bardzo często otwory ułożone są mijankowo, co minimalizuje powstawanie mostków termicznych. Duża powierzchnia otworów sprawia, że pustaki przy dość dużych wymiarach, nie są bardzo ciężkie. Wykorzystywane są do wykonywania elementów konstrukcyjnych, dlatego też produkowane są o różnej, określonej wytrzymałości.
kolektory słoneczne

Jak szybko następuje zwrot kosztów inwestycji w kolektory słoneczne?

Producenci systemów solarnych twierdzą, że inwestycja w kolektory słoneczne jest opłacalna, ponieważ dzięki niej możemy zaoszczędzić rocznie nawet do 60% energii niezbędnej do podgrzewania c.w.u.* Czy opłacalność kolektorów słonecznych to mit? Ile kosztuje montaż kolektora słonecznego? Jak szybko nastąpi zwrot inwestycji?
Ogród na balkonie

Balkonowy ogród

Mieszkańcy dużych miast zwykle nie mogą pochwalić się pięknie zaprojektowanym ogrodem. Balkon, taras czy loggia jest często jedynym miejscem, gdzie mogą uprawiać rośliny i stworzyć namiastkę własnego, niewielkiego ogródka. Taki ciekawie urządzony „ogródek” będzie zapraszać mieszkańców blokowisk do odpoczynku na świeżym powietrzu.