Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt Puchatek z pracowni MG Projekt - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Projekt Puchatek z pracowni MG Projekt Komentarze do Projekt Puchatek z pracowni MG Projekt

#21 Gość_malwina

• Grupa Guests

Napisano 29 marzec 2012 - 09:45

Dzięki wielkie za zdjęcia, jesteś niezastapiony ;) Oglądam je i oglądam i napatrzeć się nie mogę. Muszę te zdjęcia pokazać znajomej z forum MG. Też chce go budować a Twoje rozwiąznia są bardzo ciekawe!
Właśnie też myślę o ograniczeniu kosztów, lukarny nie sa mi potrzebne na pewno, jesli mam na tym zaoszczędzić to chyba tak zrobię. Swietne rozwiązanie z tym tarasem, sam na to wpadłes czy ktoś Ci doradził?

Cytat

koniecznie trzeba zrobić obniżenie posadzki w kotłowni min 15 cm ewentualnie podnieść wysokość posadzki w części mieszkalnej zyska się wtedy parę centymetrów na podniesieniu schodów wyżej jest to największy błąd projektanta
Myślisz że jak zakupię projekt teraz to będzie to już uwzględnione? Mam nadzieję że fachowcy już soboe z tym poradzą.

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   epam Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8
  • Rejestracja 10-grudzień 11
  • MiejscowośćPiotrków Tryb

Napisano 29 marzec 2012 - 15:55

Witam
W projekcie jest napisane obniżenie posadzki w rejonie pieca Co ot i tyle(nadal tak jest) ale to za mało przeoczyła to również moja pani architekt która adoptowała projekt do mojej działki(niestety murarze również) ale jako że chudziaka lałem sam to wychwyciłem temat poszukałem pieca o potrzebnej mocy i wyszło że 20 cm min muszę zdobyć więc zdobyłem jak powiesz ekipie to zrobią co trzeba a co do umiejscowienia tarasu to niestety wyszło samo z siebie dlatego że sąsiaduje ze szkołą i musiałem znaleźć jakiś inny kawałek spokoju a co do facjatek i okien dachowych to są one zbędne w zupełności okno 120x150 wystarcza(zaoszczędzisz około 5 tyś a za to kupisz większość okien do budynku np z Drutexu) sama widzisz na zdjęciach poddasza ile jest światła po 17 -tej 28 marca.
http://img20.imagesh...5/1000599ny.jpg dokładnie w miejscu drewna będzie taras i kuchnia przez okno dostępna a na wypadek deszczu to i podcień dachu garażu zapewni fajny kąt na krzesełko !!
Pozdrawiam
Piotrek

#23 Gość_malwina

• Grupa Guests

Napisano 30 marzec 2012 - 10:06

No rewelacyjnie to sobie rozegrałes, gratuluje ;)
Widzac Twoje działania nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. My już zdecydowaliśmy i też będziemy budowac Alicję ;) Załatwiamy juz formalności więc mam nadzieję że zaniedlugo i ja pochwalę się zdjęciami. Dzięki za wszystkie rady, będziemy o nich pamiętać. Będe cię jeszcze tu nękała dopóki nie skończysz budowac domu, może coś jeszcze ciekawego sie dowiem ;)

pozdrawiam

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
logo_bajerdom

Pracownia architektoniczna Bajer Dom

Pracownia architektoniczna Bajer Dom powstała w 1986 roku. Ponad dwadzieścia lat pracy zaowocowało setkami realizacji. Znane „kanadyjczyki” o konstrukcji drewnianej, znajdujące się m.in. na osiedlu „Piaseczno-Julianów” zostały zaprojektowane przez Bajer Dom. Oddano tam 86 domów typowych.
Światło zaklęte w krysztale

Żyrandole i kinkiety - światło zaklęte w krysztale

Nic nie uwydatnia piękna światła tak jak pryzmat rozpraszający jego wiązki. Tęczowe widmo to obraz ciekawy dla oka. Chcąc wprowadzić do naszego mieszkania odrobinę takiej magii warto zastanowić się zastosowaniem dekoracji wywołującej podobne efekty. Do tego celu idealnie nadają się kryształowe lampy. Odbijające się w przezroczystych koralikach światło tworzy na ścianach barwne kompozycje wzbogacające każdy styl.
Cięcie pędów jabłoni

Cięcie jabłoni i gruszy

W tych ogrodach, w których nie dysponujemy zbyt dużą przestrzenią, jabłonie i grusze możemy formować. Uzyskać możemy do wyboru: korony wachlarzowe, wrzecionowate, sznury skośne lub poziome.
Po uformowaniu podstawowego szkieletu drzewa, jabłonie i grusze przycinamy głównie pobudzając wzrost ostróg oraz bocznych kwitnących pędów.
Okna połaciowe

Dach z widokiem na niebo

Mieszkania na poddaszu są bardzo atrakcyjne. Można je w oryginalny i przytulny sposób urządzić. Adaptując takie miejsce, warto zadbać o dobre doświetlenie pomieszczeń. Dobrym rozwiązaniem będzie zamontowanie okien dachowych, zwanych inaczej oknami połaciowymi...

Drewno na ścianie

Drewno na ścianie: boazeria, fornir, sklejka

Drewno jest materiałem, chętnie wykorzystywanym do dekoracji wnętrz od wielu lat. Niektórzy z nas na myśl o tak wykończonej ścianie mają przed oczami obraz boazerii, jednak współczesne jego wykorzystanie wygląda całkiem inaczej. Obecnie, w nowoczesnych wnętrzach, panuje moda na naturalne i ekologiczne materiały.