Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: fundament - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

fundament fundament

#1 Gość_tobi

• Grupa Guests

Napisano 30 styczeń 2011 - 20:49

witam.mam pytanie bo dopiero zamierzam zabrać się za budowe domu,i jestem w tym temacie zielony,chodzi mi jak zrobić fundamenty,planuje budowe domu bez piwnicy i chce zeby fundament wystawał tylko 10cm nad ziemie,teren jest równy. chce zrobić fundament na metr głębokości i 30cm szerokości .dom ędzie parterowy o wymiarach 9,54X11,4.mam dużo kamienia i chce go wrzucić w fundament ,i chce wiedzieć jaki beton kupić iczy z gruchy czy samemu zrobić?

#2 Gość_mara

• Grupa Guests

Napisano 01 luty 2011 - 10:45

Wyświetl postUżytkownik tobi dnia 30 styczeń 2011 - 20:49 napisał

witam.mam pytanie bo dopiero zamierzam zabrać się za budowe domu,i jestem w tym temacie zielony,chodzi mi jak zrobić fundamenty,planuje budowe domu bez piwnicy i chce zeby fundament wystawał tylko 10cm nad ziemie,teren jest równy. chce zrobić fundament na metr głębokości i 30cm szerokości .dom ędzie parterowy o wymiarach 9,54X11,4.mam dużo kamienia i chce go wrzucić w fundament ,i chce wiedzieć jaki beton kupić iczy z gruchy czy samemu zrobić?

Beton najlepiej z gruchy, jest jednolity i zwykle wyższej jakości. Zamiast kamieni w fundamenty wrzuć porządne zbrojenie ze stali, wielu ?fachowców? odradza kamienie.

Pozdrawiam

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   lorakmor Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 21
  • Rejestracja 01-kwiecień 11

Napisano 18 kwiecień 2011 - 10:27

jeśli jestes w tym temacie zielony to i dla Ciebie i dla ekipy, która u Ciebie buduje najlepszym rozwiązaniem będzie system szalunkowy. ze znalezieniem producenta takich elementów nie powinieneś mieć problemu, ale ja radziłbym ci wziąć kompletny system kształtek szalunkowych np. z Konbetu: http://www.konbet.co...taki_szalunkowe,1598.html a jak wiadomo zamawianie u jednego producenta wszystkiego jest korzystniejsze i wygodniejsze niż szukanie różnych dostawców...

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   maciek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 151
  • Rejestracja 04-kwiecień 10

Napisano 31 maj 2011 - 10:32

gdzie nie wejde reklama konbetu!
dajcie spokoj idiotow nie macie przed soba!!!

co do kamienia w fundament odradzam, chcesz zagescic uzyj drobnego gruzu betonowego, jezeli chodzi o gruszkę musisz sie na nia przygotowac, aby w pewnym momencie czesc towaru nie uciekla bokiem! zdecydowanie szybciej i bardziej jednolity cement bedzie.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 31 maj 2011 - 13:11

Teraz reklama na kazdym kroku...

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Katalog Projekty Domów Nowoczesnych

Katalogi domów

Gotowy projekt domu ma mnóstwo zalet i stanowi nie lada konkurencję dla projektu wykonywanego na indywidualne zamówienie. Szacuje się, że katalogi internetowe, prezentujące gotowe projekty domów, różnych pracowni architektonicznych, oferują wybór spośród ponad 15 tys. koncepcji.
Leszczyna

Zakładanie plantacji leszczyny

Od kilku lat nasz kraj otrzymuje dopłaty do gruntów z krajów Unii europejskiej w związku z czym wzrosło zainteresowanie wysiewem i uprawą różnego rodzaju roślin. Są to zarówno rośliny gospodarskie typu: ziemniaki, buraki, fasola, itp, jak również drzewka i sady.
Szczególnie znaczące dopłaty przyznawane są rolnikom, którzy trudnią się zalesianiem terenów.
Mur ceglany

Wyroby ceramiczne do budowy domu

Wybór materiałów zarówno do budowy jak i wykończenia domu jest ogromny. Wśród nich pokaźną grupę stanowią materiały ceramiczne. Oprócz najbardziej znanej cegły, znajdziemy także dachówki, okładziny czy płytki ceramiczne.
Kominek wolnostojący

Kominki wolnostojące

Piece wolnostojące tzw. kozy cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Ich walory w niczym nie ustępują tradycyjnym kominkom z wkładem. Na rynku dostępne są zarówno piece o klasycznym wyglądzie lub bardzie nowoczesnym designie, duże lub małe. Wybór jest ogromny. Niewątpliwą ich zaletą jest to, że można je montować tam, gdzie na tradycyjny kominek jest za mało miejsca.
Fundament pod budowę domu jednorodzinnego

Fundamenty - ważne czy może jednak nie?

Fundament... Po co mamy się tak przykładać do jego wykonania, skoro i tak zostanie zasypany. W końcu spoglądający zza płotu sąsiedzi, nie będą chwalić tego co jest pod ziemia. Ich uwagę przyciągnie nasz dom. Czy jest duży, czy mamy ładne okna i drzwi, czy nasz dach dobrze się prezentuje? Zaciekawi ich nawet czy mamy zadbany plac przed domem. Wszystko będzie ciekawsze niż fundament schowany pod ziemią.