Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Układ płytek ceramicznych- Program - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Układ płytek ceramicznych- Program

#1 Gość_Stasiu

• Grupa Guests

Napisano 19 styczeń 2011 - 16:19

Witam
Poszukuję programu do układania płytek ceramicznych.
Czego oczekuję od takiego programu:
- Aby nie usuwały mi się płytki po zmianie rozmiaru ściany,
- Żebym nie musiał pojedynczo układać płytek tzn. Pojedynczo owszem też musi być ale żebym miał możliwość np umieszczenia całej ściany jednych płytek bez żadnego kopiowania, przenoszenia płytek. Można powiedzieć, że tak expresowo utworzyć tynk, dekor i wstawić płytki.
- Bogate biblioteki producentów polskich i zagranicznych płytek ceramicznych ( to oczywiście w cenie programu a nie jakieś dodatkowe biblioteki)

Cad Decor- odpada testowałem go i jak dla mnie to czarna magia.
Więc są jeszcze jakieś programy do układania płytek i ewentualnie tworzenia łazienek?

#2 Gość_Stanisław

• Grupa Guests

Napisano 21 styczeń 2011 - 10:43

A słyszałeś o Palette CAD Łazienki?
Podobno też ciekawy program do tworzenia świetnych układów płytek ceramicznych.
Jak na razie nie mogę Ci więcej o nim na pisać gdyż czekam na prezentacje programu.
Polecam abyś skontaktował się z dystrybutorem i porozmawiał z nim na temat tego programu. Za pewnie zaoferuje Ci prezentacje i powinien odpowiedzieć na twoje pytania.

#3 Gość_Stasiu

• Grupa Guests

Napisano 24 styczeń 2011 - 14:44

To poczekam, aż będziesz po prezentacji i opowiesz tutaj odczucia co do Palette CAD Łazienki, a w między czasie może ktoś jeszcze zaproponuje mi program jakiś.

#4 Gość_piter

• Grupa Guests

Napisano 16 luty 2011 - 02:56

Stanisławie...Napisz prosze jak poszła ta prezentacja PALETTE CADa. Program wydaje się być na poziomie - szczególnie te rendery. daj znać gg 12762224.
pozdrawiam
Piter

#5 Gość_Stanisław

• Grupa Guests

Napisano 25 luty 2011 - 13:50

I po prezentacji...
Aktualnie pracuję już na nim 2 tydzień i jestem zachwycony. Teraz wiem, że sprostam wymaganiom klienta.
Odczucia?
Świetne. W parę sekund zostały obłożone wszystkie ściany na dany wzór płytek. Szybka edycja jeśli nie spodobały się płytki. Bezproblemowo mogłem dodać pojedynczą płytkę. Nie ma żadnych większych problemów aby coś obłożyć płytkami lub z umieszczeniem mozaiki. Tak wizualizacje ma świetne ale podobał mi się również interfejs.
Zadawałem pytania jak się coś tworzy ,a pan w parę minut mi to pokazywał.
Zaletą jest również to, że program jest intuicyjny więc nie ma wyrywania sobie z głowy włosów bo czegoś się nie wie.
Jeśli czegoś w bibliotekach nie ma bezproblemowo mogę to utworzyć i zapisać. Jeśli chodzi o tekstury to też nie ma problemu. Wskakuję na stronę producenta ściągam dane płytki i umieszczam w programie. W końcu czego się nie robi dla klienta.
Ogólnie szybka aranżacja łazienki (oczywiście jeśli wiesz jak ma ona wyglądać).
Praca na tym programie to dla mnie przyjemna i bezstresowa.
Jeśli ktoś kupuję Palette CAD to na pewno mu się cena zwróci jeśli będzie na nim pracować bo szkoda tak wspaniałego programu aby leżał on na półce.
Mógłbym tak wypisywać co program potrafi ale to nigdy nie odzwierciedli tego jak człowiek sam siądzie i zacznie tworzyć.
Zachęcam Cię Piter na skontaktowanie się z dystrybutorem :).

#6 Gość_piter

• Grupa Guests

Napisano 12 kwiecień 2011 - 00:39

Miałem prezentacje i demo.
Staszek skontaktuj się ze mną na gg to pogadamy nr gg: 12762224
pozdro
piter

#7 Gość_Karinas

• Grupa Guests

Napisano 29 sierpień 2011 - 11:07

Witam,
Ja również mogę z pełną świadomością polecić Palette CAD.
Nie tylko świetnie nadaje się do układania płytek ale również posiada bogate biblioteki obiektów podstawowych do stworzenia łazienki, pokoju, kuchni.
I co najważniejsze daje realistyczną wizualizacje :)...
Jest intuicyjny i to bardzo ułatwia prace na Palette CAD :).

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Pistolet natryskowy

Tapety natryskowe

Tapety natryskowe są to coraz popularniejsze, nietypowe okładziny ścienne, nanoszone na ścianę za pomocą pistoletu. Decydując się na tego rodzaju dekorację warto zatrudnić ekipę malarską, ponieważ posługiwanie się pistoletem natryskowym z kompresorem wymaga umiejętności.
Szafirki

Szafirki

Szafirek to urokliwa, niewielka roślina cebulowa. Jej nazwa oraz barwa kojarzy się ze szlachetnym kamieniem - szafirem. Ten rodzaj obejmuje ok. 50 gatunków, które najczęściej pochodzą z krajów śródziemnomorskich oraz z obszaru Azji Mniejszej.
biurko

Gabinet na poddaszu

Poddasze, to pod wieloma względami doskonałe miejsce na domowe biuro lub gabinet. Jest dostatecznie odosobnione i oddalone od codziennego zgiełku, co sprzyja efektywnemu wykonywaniu zadań, które wymagają koncentracji i wytężonej pracy...
Mięta

Mięta

Mięta (Mentla) to bylina o drobnych, fioletowych kwiatach. Jej płożące się pędy mają zdolność ukorzeniania się i wydawania nowych pędów. Pędy pionowe mogą osiągać nawet do 80 centymetrów wysokości. Zimotrwała mięta odznacza się specyficznym orzeźwiającym zapachem, dzięki zawartości olejku.
Owoce porzeczki

Porzeczki - odmiany i ich dojrzewanie

Krzewy porzeczek mają małe wymagania zarówno glebowe, jak i klimatyczne. Doskonale będą czuły się na terenie całej Polski. Wybierając dla nich stanowisko pamiętajmy o pH gleby. Porzeczka najlepiej owocuje na glebie lekko kwaśniej o odczynie 6,2-6,7, wilgotnej, próchnicznej.