Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: PODŁOGA DLA ALERGIKA - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

PODŁOGA DLA ALERGIKA

#1 Gość_marta

• Grupa Guests

Napisano 19 styczeń 2011 - 10:09

Sporo osób ma teraz problem z alergia, niestety dotyczy to też mojej rodzinki:( Mój brat kicha non stop i mam wrażenie, że jest uczulony na wszystko;/ Znalezienie podłogi, która go nie będzie uczulać było mega wyzwaniem! Szukałam w necie pomocy i znalazłam taki artykulik: http://www.urzadzamy...edzie-najlepsza,120_5788.html?&page=0 . Serdecznie polecam:) mnie bardzo pomógł:)

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   robert13 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 31-styczeń 11

Napisano 31 styczeń 2011 - 14:02

Wyświetl postUżytkownik marta dnia 19 styczeń 2011 - 10:09 napisał

Sporo osób ma teraz problem z alergia, niestety dotyczy to też mojej rodzinki:( Mój brat kicha non stop i mam wrażenie, że jest uczulony na wszystko;/ Znalezienie podłogi, która go nie będzie uczulać było mega wyzwaniem! Szukałam w necie pomocy i znalazłam taki artykulik: http://www.urzadzamy...edzie-najlepsza,120_5788.html?&page=0 . Serdecznie polecam:) mnie bardzo pomógł:)

Panele czy wykładzina?

Wiele osób wykańczając dom, jak i również tych, którzy robią remont zapewne zastawania się co wybrać. Otóż nie od dzisiaj wiadomo, że wykładzina gromadzi w sobie, sierść zwierząt, kurz, roztocze oraz inne groźne organizmy, które mogą wywołać u ludzi alergie.
Szczególnie na niebezpieczeństwo narażone są dzieci, gdyż ich noski znajdują się o wiele bliżej niż nasze, stąd też większe prawdopodobieństwo wystąpienia skutków ubocznych. O wiele bardziej bezpieczne są panele, gdyż bardzo łatwo utrzymać na nich czystość, a każdy najmniejszy brud jest widoczny. Ceny paneli są zróżnicowane od kilkunastu do kilkuset złotych za każdy metr kwadratowy tego materiału. W poszczególnych sklepach istnieją bardzo różne typy wzorów jak i wykończeń jakie zdobią panele, co wpływa również na wysokość ceny. Mają one różnego rodzaju powłoki chroniące przed zniszczeniami mechanicznymi, oraz zarysowaniami, przez meble, bądź też inne przedmioty, które mogą być przesuwane po nich. Warto więc trochę poszukać by znaleźć panele , które będą nam odpowiadały i to spośród nich wybrać najlepsze do naszego mieszkania. Bardzo istotną rolę odgrywa odcień w jakim są wykonane, gdyż zbyt ciemny pomniejszy optycznie pomieszczenie, a poza tym brud będzie o wiele bardziej widoczny, co znacznie wpłynie na ich wygląd, jak i również całego pomieszczenia.

Usługi Remontowo Budowlane B R G
Warszawa
http://www.remontowe.warszawa.pl/
Załączona grafika

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   jarilitmanen Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 13-styczeń 11

Napisano 22 luty 2011 - 15:07

To podłoga ma też wpływ na alergika?? to by rozwiązało przyczynę mojego ciągłego kataru i kichania jak jestem w domu ha EUREKA !!!

materiały budowlane warszawa

#4 Gość_krystynka

• Grupa Guests

Napisano 22 czerwiec 2011 - 14:39

jesli chodzi o podłogi drewniane dla alergików, to znalazłam osatatnio atrykuł na ten temat http://www.budnet.pl...ga_dla_alergika,Posadzki,103400-czytaj.html Muszę powiedzieć, że to rozwiało pewne moje wątpliwości, chyba się skuszę na taką drewnianą podłogę :)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   pawel2112 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 10
  • Rejestracja 15-lipiec 11

Napisano 17 lipiec 2011 - 22:26

Pierwsze słyszę o alergii na podłogę, jakieś szczegóły?

Może warto zmienić podłogi na nowe?

#6 Gość_Domatorka_2

• Grupa Guests

Napisano 30 sierpień 2011 - 15:47

Dla alergika drewniana olejowana.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Kwiat narcyza

Narcyzy

Ogród pozbawiony roślin cebulowych, będzie równie smutny jak pozbawiony roślin nowy dom. Zadbajmy więc o ich obecność, wybierzmy te najpiękniejsze. Gdybyśmy ogłosili konkurs na najbardziej niezawodne, najłatwiejsze w uprawie i najszybciej przystosowujące się wiosenne rośliny cebulowe, z pewnością pierwsze miejsce zajęłyby narcyzy, zwane także żonkilami. Przystosowane przez lata do suchych, gorących i krótkich okresów wegetacyjnych, posiadają niezwykłą umiejętność przetrwania.
Fototapety ze zwierzętami

Fototapety ze zwierzętami

Niegasnąca popularnością cieszą się wnętrza udekorowane motywami zwierzęcymi. Łaty czy paski nie tylko ożywią pomieszczenie, ale także nadadzą mu nowego charakteru. Jeszcze jakiś czas temu akcenty zwierzęce w postaci sztucznych skór i dywanów zdobiły domowe podłogi. Obecnie drapieżne łaty i pręgi widoczne są na poduszkach, lampach, pledach, pudełeczka i na wielu innych aranżacyjnych dodatkach.
długopis

Umowa o roboty budowlane

Umowa o roboty budowlane to zobowiązanie się przez wykonawcę do realizacji obiektu zgodnie z projektem i zasadami wiedzy technicznej. Inwestor jednocześnie zobowiązuje się do przygotowania robót i czynności związanych z realizacją inwestycji, a w szczególności do: dostarczenia projektu, przekazania terenu pod budowę, oddania obiektu i zapłaty wynagrodzenia wykonawcy...
buda

Projekt budy dla psa

Buda dla psa mieszkającego na terenie posesji powinna zapewniać ochronę przed niekorzystnymi warunkami pogodowymi: opadami, uciążliwym słońcem, wiatrem i mrozem. Firmy zajmujące się produkcją i sprzedażą gotowych bud oferują rozwiązania w przeróżnych stylach, dla ras dużych i małych.
Drzewo bawełniane

Drzewo bawełniane

Bawełniane drzewo osiąga wprawdzie w swojej ojczyźnie 40m wysokości, ale rośnie bardzo wolno i potrzebuje kilku lat na przekształcenie się z zielonego "kaktusa" w prawdziwe drzewko. Jego pień jest pokryty okrągłymi kolcami, które na naturze chronią jego owoce przed "zbiorem" przez zwierzęta.