Strona 1 z 1
Ile kosztuje budowa domu? w 2011
#1 Gość_Alek
Napisano 13 styczeń 2011 - 12:46
czy coś się zmienia w tym roku, czy vat wpłynie tylko 1%owo, jakie koszty budowy domu przewidujecie w 2011,
Chodzi mi koszty budowy metra2?
---
---
Ucieszyłem się widząc dom i dym lecący z komina. Zakołatałem do drzwi, ale nikt mi nie otworzył, zajrzałem do okna…tak tam było pięknie… kwiaty na stole, obrazy świętych na ścianach, krzątały się jakieś postacie, ktoś grał na pianinie, ktoś śpiewał, ktoś uprawiał seks, ktoś jadł posiłek...Zapukałem, więc w szybę, ale też nikt nie otworzył… chyba tam nikogo nie było…Poszedłem odpocząć do stajni…drzwi były otwarte i tam spotkałem ludzi.
~Seneka
Chodzi mi koszty budowy metra2?
---
---
Ucieszyłem się widząc dom i dym lecący z komina. Zakołatałem do drzwi, ale nikt mi nie otworzył, zajrzałem do okna…tak tam było pięknie… kwiaty na stole, obrazy świętych na ścianach, krzątały się jakieś postacie, ktoś grał na pianinie, ktoś śpiewał, ktoś uprawiał seks, ktoś jadł posiłek...Zapukałem, więc w szybę, ale też nikt nie otworzył… chyba tam nikogo nie było…Poszedłem odpocząć do stajni…drzwi były otwarte i tam spotkałem ludzi.
~Seneka
Napisano 16 czerwiec 2011 - 14:42
Ile kosztuje budowa domu? A ile kosztuje samochód?
To wszystko zależy co się chce mieć.
Na działce swojej można postawić dom mając 200 tys. zł, ale również i chatę za 1 mln zł.
Średnio budowa 1 m2 domu to koszt 2 tys. zł tak skromnie licząc i to też zależy jaki. Bo np. drewniany to jeszcze mniej bo coś koło 1500 zł.
wystarczy popatrzeć na favore.pl za ile firmy są gotowe wybudować nam dom.
http://www.favore.pl...eloperskie.html
I też czy dom ma być gotowy do zamieszkania czy nie.
Czynników jest tak dużo, że podobne domki mogą się cenowo różnić nawet w 50%!.
To wszystko zależy co się chce mieć.
Na działce swojej można postawić dom mając 200 tys. zł, ale również i chatę za 1 mln zł.
Średnio budowa 1 m2 domu to koszt 2 tys. zł tak skromnie licząc i to też zależy jaki. Bo np. drewniany to jeszcze mniej bo coś koło 1500 zł.
wystarczy popatrzeć na favore.pl za ile firmy są gotowe wybudować nam dom.
http://www.favore.pl...eloperskie.html
I też czy dom ma być gotowy do zamieszkania czy nie.
Czynników jest tak dużo, że podobne domki mogą się cenowo różnić nawet w 50%!.
Napisano 10 lipiec 2011 - 11:00
to też by wiedzieć jak kombinują Ci doświadczeni 
moja koleżanka miała taką historię że w trakcie budowy domu, za bardzo pilnowała ekipy i się obrazili i z dnia na dzień ją opuścili - potem grozili i odstawiali niezłe cyrki bo chcieli chociaż część kasy....
moja koleżanka miała taką historię że w trakcie budowy domu, za bardzo pilnowała ekipy i się obrazili i z dnia na dzień ją opuścili - potem grozili i odstawiali niezłe cyrki bo chcieli chociaż część kasy....
Napisano 21 lipiec 2011 - 11:49
Około 2,5k/m^2. Najlepiej pilnować, ale i tak się nie dopilnuje, każdy orze jak może.
Warto sprawdzić jak wyglądają podłogi egzotyczne.
Warto sprawdzić jak wyglądają podłogi egzotyczne.
#11 Gość_Łukasz
Napisano 25 sierpień 2011 - 18:28
„Ile, w przybliżeniu, kosztuje budowa domu?" Mimo, że w branży budowlanej pracuję kilkanaście lat, jeszcze niedawno nie potrafiłem udzielić pytającemu zadawalającej odpowiedzi. Przecież koszt budowy domu zależy od projektu (wielkości domu, rodzaju stropu, wielkości i skomplikowania dachu, ilości kondygnacji itp.), zastosowanych technologii, sposobu zakupu materiałów (przez wykonawcę czy samodzielnie). Czynniki, które mają wpływ na cenę, to również lokalizacja budowy, wielkość wybranej firmy wykonawczej, no i oczywiście etap budowy (stan surowy otwarty, zamknięty, deweloperski itd.), w stosunku do którego podajemy całkowity koszt. Dla jednego wybudowany dom jest wtedy, kiedy ma dach, a dla drugiego - kiedy może się wprowadzić.
Rozpatrując te wszystkie zmienne, w końcu znalazłem sposób, żeby odpowiedzieć na postawione pytanie - „ile w przybliżeniu kosztuje budowa domu?”. Stworzyłem w serwisie budowlanym www.mam-sklad.pl dział „rzeczywisty koszt budowy domu”. W tym miejscu inwestorzy mogą zamieszczać swoje koszty budowy domu oraz przeglądać koszty budowy domu, jakie ponieśli inni inwestorzy.
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź

Logowanie