Strona 1 z 1
Klejenie płyt kg
#1 Gość_Radosław
Napisano 29 grudzień 2010 - 13:41
Witam, chcę odnowić ściany i postanowiłem zastosować do tego płyty kg, ale klejone, a nie na stelażu, bo wydaje mi się, że tak będzie łatwiej i szybciej. Czy powinienem jakoś szczególnie przygotować ściany, o gruntowaniu pamiętam? Może ktoś wie, czy klej cekol GS-20 dobrze się sprawdza na dłuższy czas? Klej powinienem dawać plackami, paskami, wzdłuż łączeń? Pozdrawiam.
#4 Gość_Radosław
Napisano 03 styczeń 2011 - 15:23
Wybaczcie Panowie, faktycznie chodzi mi o płyty GK, chociaż spotkałem się z obydwoma skrótami, i słyszę często karton-gips, stąd mój błąd. Tak sobie myślałem jeszcze, czy farbę ze ścian to skrobać? Bo jest kilka warstw akrylowej farby. Macie doświadczenie z tym cekolem GS-20? Mogę taki dostać od znajomego, ale on go nie używał w końcu, i dlatego pytam, nie chciałbym kupować innego bez potrzeby. Najlepszego w Nowym Roku.
#5 Gość_Gość
Napisano 10 styczeń 2011 - 14:48
Klej śmiało, cekol gs-20 świetnie się nada, tylko sprawdź najpierw datę ważności! Kleić możesz na dwa sposoby: paskami, liniowo po krawędziach płyt, albo plackami, punktowo na środku płyty. Placki dawaj mniej więcej co 60 cm,tak ok 10-15 cm średnicy. Wysokość i tak się wyrówna przy dobijaniu płyty.
Napisano 12 grudzień 2011 - 12:07
Teoretycznie nie powinno się tak robić, praktycznie można. Co prawda są różne ostrzeżenia na klejach, że można ich używać tylko do pewnego nachylenia, ale wiadomo - polak potrafi. Osobiście bym nie kleił do sufitu (duże płyty - niewygoda itp.).
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.
Napisano 17 marzec 2012 - 12:04
szybkie metody montażu ????? ,właśnie ją macie bo nie trzeba dwa razy poprawiać ani wracać po jednym sezonie i robić od nowa ? czas realizacji jest taki sam ponieważ z fazowanie płyt w każdym miejscu powoduje że jest mniej do szlifowania i nie widać łączeń . przykręcić płytę to nie sztuka
obejrzyjcie
http://www.youtube.c...h?v=yiwC-nN38j8
obejrzyjcie
http://www.youtube.c...h?v=yiwC-nN38j8
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź

Logowanie