Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt Donata z pracowni Archeton - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Projekt Donata z pracowni Archeton Komentarze do Projekt Donata z pracowni Archeton

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1225
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 27 grudzień 2010 - 12:15

Projekt Donata z pracowni ArchetonWersja technologiczna: murowana – beton komórkowy. Ściany zewnętrzne - beton komórkowy. Ściany wewnętrzne - beton komórkowy. Strop - żelbetowy . Konstrukcja dachu - drewniana, jętkowa. Rodzaj schodów - żelbetowe. Pokrycie dachu - blacha. Elewacja - tynk mineralny....
Dołączona grafika

Link do projektu: Projekt Donata z pracowni Archeton
Komentarze do projektu:

#2 Gość_tik

• Grupa Guests

Napisano 27 grudzień 2010 - 12:15

Witajcie, mam wielką prośbę o podzielenie się ma forum doświadczeniami w budowie tego pięknego domu. Interesuje mnie przybliżone koszty i ewentualne zmiany jakie dokonaliście. Pozdrawiam serdecznie

#3 Gość_Darek

• Grupa Guests

Napisano 25 luty 2011 - 14:01

Wyświetl postUżytkownik tik dnia 27 grudzień 2010 - 12:15 napisał

Witajcie, mam wielką prośbę o podzielenie się ma forum doświadczeniami w budowie tego pięknego domu. Interesuje mnie przybliżone koszty i ewentualne zmiany jakie dokonaliście. Pozdrawiam serdeczni

Witam własnie jestem na etapie bydowy domu Donata
zniamy jakie wprowadzilem to
- rezygnowalem z piwnicy a co za tym idzie i kotlowni, bedzie ona w oddzielnym budynku
- schody na góre beda drewniane co powiekszy hol,
-zrezygnowalem z ponieszczenia na peztwory i z szafy wnekowej zostawiając szerokie wejscie do kuchni
- na góre nad wejsciem przesunolem sciane nosna na zewnatrz co zaskutkowalo powstaniem garderoby tak jak w pokoju naw lazienkom,
- wszystkie sypialnie na górze maja okna balkonowe co pozwolilo na doswiatlenie tych pomieszczen, w tych oknach zastosuje barierki ze nierdzewnej stali

to po krotce,

jezeli masz jekies pytanie chetnie odpowiem
moja poczta darektechniczna@onet.eu

podzrawiam
dareK

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Domowy wernisaż

Domowy wernisaż

O tym, że diabeł tkwi w szczegółach wie chyba każda kobieta. Najpiękniejsza kreacja, przy źle dobranych dodatkach traci cały swój blask. Nie trudno też przeładować kompozycję zbyt bogatym uzupełnieniem, które odwraca od niej uwagę. Podobnie rzecz się ma przy wyborze obramowania obrazu, fotografii – sztuki naściennej. Rama powinna podkreślać piękno dekorowanego dzieła, tworząc z nim spójną całość.
Wyposażenie garażu

Wyposażenie garażu i piwnicy

Garaż jest z pewnością jednym z najbardziej przydatnych i funkcjonalnych pomieszczeń w domu. To nie tylko miejsce gdzie parkujemy auto, ale także przechowujemy rowery, kosiarkę, nieużywane meble czy inne przydatne narzędzia. To także nierzadko na nasz mały warsztat.
długopis

Wniosek o ustalenie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu

Ustalenie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu następuje na drodze postępowania określonego w art. 40 ust. 1 Ustawy z dnia 7 lipca 1994 r. o zagospodarowaniu przestrzennym (Dz. U. nr 89, poz. 415 z późn. zm.).
Rośliny w ozdobnych donicach

Zieleń w pojemnikach

Rośliny w donicach stanowią doskonały pomysł na udekorowanie naszych okien, tarasów czy balkonów. Dobierając odpowiednie osłony na kwiaty, można ciekawie ozdobić zarówno wnętrze naszego mieszkania jak i ogrodowy kącik wypoczynkowy. Dodatkowo rośliny w pojemnikach bardzo łatwo przestawiać, co umożliwia nam łatwą zmianę kompozycji, eksponując je wtedy, gdy najładniej kwitną.
Walka z chwastami

Walka z chwastami

Problem chwastów zna zapewne każdy właściciel przydomowego ogrodu lub działki. Większość z nich jest uciążliwa zarówno dla uprawy roślin warzywnych jak i tych ozdobnych. Uporczywie wyrastają na rabatach pomiędzy kwiatami, warzywami, a także na trawniku. Doskonale potrafią zagłuszyć uprawiane rośliny, osłabiając je, ograniczając ich wzrost i kwitnienie oraz utrudniając im dostęp do substancji odżywczych. Chwasty w ogródku mogą nawet zagłuszyć inne uprawiane rośliny.