Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt Owidiusz z pracowni DOMENA - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Projekt Owidiusz z pracowni DOMENA Komentarze do Projekt Owidiusz z pracowni DOMENA

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1224
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 18 grudzień 2010 - 18:58

Projekt Owidiusz z pracowni DOMENA...
Dołączona grafika

Link do projektu: Projekt Owidiusz z pracowni DOMENA
Komentarze do projektu:

#2 Gość_Michal

• Grupa Guests

Napisano 18 grudzień 2010 - 18:58

Po dlugim czasie poszukiwan ten dom bardzo przypadl nam do gustu.Wlasciwie wszystko nam w nm pasuje. Czy ktos wybudowal dom wg. tego projektu w okolicach Krakowa ?

#3 Gość_Wojtek

• Grupa Guests

Napisano 26 styczeń 2011 - 09:32

Hej projekt też mi się bardzo podoba ale napewno nikt go nie wybudował ponieważ to nowy projekt z listopada 2010 roku. Niedługo ma pojawić się wersja z dwustanowiskowym garażem (zobaczymy czy dodadzą lukarnę). Podobny projekt to Gracjan z tej pracowni. A i warto nie przeoczyć że strop nad garażem jest niżej od stropu części mieszkalnej.

#4 Gość_Robert

• Grupa Guests

Napisano 11 luty 2011 - 07:30

Siemka.
Ja już kupiłem projekt z 2 stanowiskowym garażem nazywa się Owidiusz 2 ale nie ma go jeszcze na stronie. Z różnic to tylko to, że dom ma 17,71 długości i jaskółka nad garażem jest przesunięta bardziej na środek. Garaż w projekcie ma dwoje drzwi ale można to łatwo przerobić na jedne, które według mnie są bardziej praktyczne i w sumie tańsze. Poza tym w projekcie nic się nie zmieniło. Kosztuje 2091,00. Jeżeli chodzi o Kraków, to ja kupowałem projekt na Długiej 49 w DobrymDomu...

#5 Gość_Marcin

• Grupa Guests

Napisano 12 lipiec 2011 - 13:08

Witam ja już buduje owidiusza z jednym garazem jestem na etapie murowania szczytów wieniec przygotowany pod więźbe. na początku parter wydaje się mało przestrzenny ale po wylaniu stropu i wejściu na góre mamy naprawde super powierzchnie :) jakby ktos potrzebowal jakis informacji pisac na gg 3514338:)

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
szafa wnękowa

Szafa wnękowa - ekonomiczne wykorzystanie zakamarków

W dobie nowoczesnych aranżacji panuje moda na minimum mebli i maksimum przestrzeni. Wiadomo jednak, że wszystkie rzeczy, które posiadamy lub zapragniemy posiadać muszą mieć swoje miejsce.
Fiołek rogaty

Rozmnażanie wegetatywne bylin

Choć w sklepach ogrodniczych i szkółkach kupić możemy wszystkie niemal rośliny warto pomyśleć o samodzielnym rozmnożeniu roślin. Wyhodowane przez nas samych od maleńkości z pewnością napełnią nas dumą. Rośliny rozmnażają się generatywnie – przy udziale nasion oraz wegetatywnie. Wegetatywne rozmnażanie roślin możemy podzielić na kilka podtypów: podział, odrosty, odkłady, sadzonki, szczepienie i okulizację.
Wyposażenie garażu

Wyposażenie garażu i piwnicy

Garaż jest z pewnością jednym z najbardziej przydatnych i funkcjonalnych pomieszczeń w domu. To nie tylko miejsce gdzie parkujemy auto, ale także przechowujemy rowery, kosiarkę, nieużywane meble czy inne przydatne narzędzia. To także nierzadko na nasz mały warsztat.
Brugmansja

Brugmansja

Brugmansja (Brugmansia arborea) to olbrzymie rośliny tarasowe, które w pełni kwitnienia na każdym robią niezapomniane wrażenie. Miłośnicy roślin odkryli je dla siebie 30 lat temu w ogrodach botanicznych i od tamtej pory nie opuszczają one naszych tarasów. Kwiaty długości 14 - 17 cm barwy białej lub kremowobiałej o kształcie przypominającym trąbki (stąd czasami używana nazwa "trąby anielskie"). Mogą być prowadzone w formie drzewka lub krzewu, odpowiednio nawożone i pielęgnowane osiągają wysokość do 3m.
Budownictwo jednorodzinne

Pozwolenie na budowę w 2012 r.

Zgodnie z obowiązującymi przepisami, wydział architektury i budownictwa w starostwie powiatowym, ma 65 dni na przyznanie inwestorowi pozwolenia na budowę. Doliczając odwołania, skargi i uzupełnienia wniosków, czas ten wydłużyć się może nawet do roku. Sezon budowlany mija, a z rozpoczęciem budowy domu należy wstrzymać się do kolejne wiosny.