Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Czy ktoś używa uczyszczacza powietrza? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Czy ktoś używa uczyszczacza powietrza?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   bulabata Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 07-grudzień 10

Napisano 15 grudzień 2010 - 09:05

Zastanawiam się nad kupnem oczyszczacza powietrza... Syn ma dość silne reakcje alergiczne (m.in. na kurz) i słyszałam, że takie urządzonko rozbija tego typu alergeny, a przy okazji nie przesusza powietrza (jak na przykład klima). Myślałam o takim sprzęcie: oczyszczacz Daikin. Myślicie że to coś pomoże?

#2 Gość_Enigma

• Grupa Guests

Napisano 15 grudzień 2010 - 16:29

Wyświetl postUżytkownik bulabata dnia 15 grudzień 2010 - 09:05 napisał

Zastanawiam się nad kupnem oczyszczacza powietrza... Syn ma dość silne reakcje alergiczne (m.in. na kurz) i słyszałam, że takie urządzonko rozbija tego typu alergeny, a przy okazji nie przesusza powietrza (jak na przykład klima). Myślałam o takim sprzęcie: oczyszczacz Daikin. Myślicie że to coś pomoże?

Słyszałam, że fajniejszymi urządzeniami są oczyszczacze z wbudowanymi jonizatorami powietrza. Oczyszczają i ładują powietrze pozytywnymi dla zdrowia jonami. :)

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 16 grudzień 2010 - 13:10

Wyświetl postUżytkownik Enigma dnia 15 grudzień 2010 - 16:29 napisał

Słyszałam, że fajniejszymi urządzeniami są oczyszczacze z wbudowanymi jonizatorami powietrza. Oczyszczają i ładują powietrze pozytywnymi dla zdrowia jonami. :)

Dokładnie, mój znajomy ze wzgledu na dzieci zakupił coś takiego i jest bardzo zadowolony.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 22 grudzień 2010 - 09:57

Jeżeli decydujesz się na zakup oczyszczacza powietrza,to zainwestuj również w nawilżacz. Sprawdza się bardzo fajnie szczególnie jeśli w domu sa małe dzieci. Wiem to z własnego doświadczenia. Szukaj w dobrych sklepach internetowych.
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Powierzchnia całkowita

Słownik terminów budowlanych

Każda branża posiada właściwy sobie zestaw pojęć. Słownik branży budowlanej wbrew pozorom nie jest intuicyjny, a definicje ujęte językiem administracyjnym bywają zagmatwane dla przeciętnego zjadacza chleba...
izolacja przeciwwilgociowa

Izolacja przeciwwilgociowa

O jakości inwestycji decyduje wiele czynników, między innymi rodzaj materiałów budowlanych i doświadczenie wykonawców. Trwałość obiektu to przede wszystkim fundamenty i konstrukcja. Aby mury były zdrowe przez wiele lat należy zadbać by izolacja wodochronna została prawidłowo wykonana. To bardzo istotne, ponieważ zabezpiecza obiekt przed warunkami atmosferycznymi oraz działaniem zmiennych stosunków wód gruntowych.
Fugi

Fuga, czyli zaprawa do spoinowania

Spoina, popularnie zwana fugą, wypełnia szczeliny między płytkami. Dodatkowo ozdabia je i licuje, a czasem maskuje nierówności krawędzi. Dzięki takim zaprawom do spoinowania, płytki lepiej się trzymają.
Masa spoinująca powinna być dobierana odpowiednio do rodzaju płytek oraz miejsca, w którym ma być ona użyta. Duże płytki, które są bardziej narażone na odkształcenia wymagają szerokiej fugi. Natomiast wąską spoinę można stosować we wnętrzach.
Storczykowiec czerwony

Storczykowiec czerwony

Storczykowiec czerwony (Bauhinia galpinii) jest rośliną bardzo cenioną przez hobbystów. Podobają im się zarówno jego niepowtarzalne kwiaty jest liście w kształcie przypominającym motyle. Może rosnąć jako roślina półpnąca (doskonale prezentuje się na ścianie ogrodu zimowego)lub jako krzew.
wanna

Odnawianie wanny

Stylizowana aranżacja łazienki, powinna posiadać choć jeden prawdziwy element, który wprowadzi do pomieszczenia żywego ducha epoki. Jeśli jest to stara, żeliwna wanna, którą kochają wszyscy domownicy, trzeba systematycznie dbać o jej idealny stan.