Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Czy ktoś używa uczyszczacza powietrza? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Czy ktoś używa uczyszczacza powietrza?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   bulabata Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 07-grudzień 10

Napisano 15 grudzień 2010 - 09:05

Zastanawiam się nad kupnem oczyszczacza powietrza... Syn ma dość silne reakcje alergiczne (m.in. na kurz) i słyszałam, że takie urządzonko rozbija tego typu alergeny, a przy okazji nie przesusza powietrza (jak na przykład klima). Myślałam o takim sprzęcie: oczyszczacz Daikin. Myślicie że to coś pomoże?

#2 Gość_Enigma

• Grupa Guests

Napisano 15 grudzień 2010 - 16:29

Wyświetl postUżytkownik bulabata dnia 15 grudzień 2010 - 09:05 napisał

Zastanawiam się nad kupnem oczyszczacza powietrza... Syn ma dość silne reakcje alergiczne (m.in. na kurz) i słyszałam, że takie urządzonko rozbija tego typu alergeny, a przy okazji nie przesusza powietrza (jak na przykład klima). Myślałam o takim sprzęcie: oczyszczacz Daikin. Myślicie że to coś pomoże?

Słyszałam, że fajniejszymi urządzeniami są oczyszczacze z wbudowanymi jonizatorami powietrza. Oczyszczają i ładują powietrze pozytywnymi dla zdrowia jonami. :)

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 16 grudzień 2010 - 13:10

Wyświetl postUżytkownik Enigma dnia 15 grudzień 2010 - 16:29 napisał

Słyszałam, że fajniejszymi urządzeniami są oczyszczacze z wbudowanymi jonizatorami powietrza. Oczyszczają i ładują powietrze pozytywnymi dla zdrowia jonami. :)

Dokładnie, mój znajomy ze wzgledu na dzieci zakupił coś takiego i jest bardzo zadowolony.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 22 grudzień 2010 - 09:57

Jeżeli decydujesz się na zakup oczyszczacza powietrza,to zainwestuj również w nawilżacz. Sprawdza się bardzo fajnie szczególnie jeśli w domu sa małe dzieci. Wiem to z własnego doświadczenia. Szukaj w dobrych sklepach internetowych.
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Piękny dywan w kwiatowy wzór

Chodniki, maty i dywaniki

Nowoczesne wnętrza charakteryzują się maksymalną prostotą aranżacji. Prosta bryła mebli, najlepiej w jak najmniejszej ilości, minimum kolorów i dodatków. Efekt jest łatwy w odbiorze dla każdego, ale rzadko emanuje domowym ciepłem. Minimum dodatków nie zakłada, że nie ma być ich wcale.
dekoracje

Jesienne aranżacje wnętrz: kuchnia

Kuchnia, zaraz po salonie, jest centralnym miejscem w domu. Integracyjna funkcja obu pomieszczeń sprawiła, że bardzo często łączy się je w formie otwartej. Kuchnie otwarte, pod względem aranżacyjnym, nawiązują do salonów. Z tego względu też, nie należy się bać wspólnych elementów uzupełniających wystrój, które podkreślają spójny charakter obu pomieszczeń, np. dekoracji sezonowych.
Wyposażenie garażu

Wyposażenie garażu i piwnicy

Garaż jest z pewnością jednym z najbardziej przydatnych i funkcjonalnych pomieszczeń w domu. To nie tylko miejsce gdzie parkujemy auto, ale także przechowujemy rowery, kosiarkę, nieużywane meble czy inne przydatne narzędzia. To także nierzadko na nasz mały warsztat.
logo_StudioRut

Studio Rut

Studio Rut istnieje od 74 lat. Opracowane i zrealizowane projekty domów są owocem długoletnich doświadczeń właściciela firmy Pana Rutkowskiego.
domy drewniane

Projekty domów drewnianych. Domy z bali

Jednorodzinne budownictwo drewniane obecne jest w naszym kraju od wieków. Wśród tradycyjnego budownictwa wyróżniamy trzy podstawowe typy konstrukcji:
- zrębowe (węgłowe)
- sumikowo-łątkowe
- szkieletowe