Strona 1 z 1
Blok silikatowy
Napisano 05 styczeń 2011 - 17:35
Mówiąc, że krucho z parametrami cieplnymi mam na myśli to, że ma niski ten swój współczynnik przenikania ciepła (u) 
Wiesz maciek, jakby się postarać to wszystko skruszysz, ale nie da się zaprzeczyć, że silikat jest twardy.
Konrad, naprawdę sądzisz, że taka przekładka ma sens?
Wiesz maciek, jakby się postarać to wszystko skruszysz, ale nie da się zaprzeczyć, że silikat jest twardy.
Konrad, naprawdę sądzisz, że taka przekładka ma sens?
Napisano 31 maj 2011 - 10:48
najciensza w miare rozsadku, co do silikatow az tak nie poszalejesz jak z bk, choc oba materialy bardzo przyjemne i konkurencji na rynku dla nich nie ma. no chyba ze sciana 3W bk welna i klinkier jako sciana elewacyjna 
w innym wypadku bloczek i styro w rozsadnych proporcjach!
w innym wypadku bloczek i styro w rozsadnych proporcjach!
Napisano 05 lipiec 2011 - 09:52
to juz decyzja inwestora, ja wiem ze ocieplenie sciany to nie wszystko nawet jak dam na nia 20cm styro a nie zadbam o dach i fundamet to i tak mam straty, wiec jak dac 10 ok ale zeby pozostale elementy tez byly dobrze i dopowiednio zrobione, poza tym okna rodzaj instalacji ogrzewania wszystko ma wplyw.
Napisano 21 lipiec 2011 - 10:14
prawda jest taka ze ogrzewanie wciaz rosnie i nie tylko ono z 3,08zl za m3 woda skoczyla u mnie na 4zl to rozboj w bialy dzien...
rozsadniej jest dac taki material i tyle ocieplenia lacznie z cieplym dachem fundamentem i oknami aby w przyszlosci nie placic az tak duzo jak przy ociepleniu minimalna gruboscia na dzisiejsze realia czytaj do 10cm...
rozsadniej jest dac taki material i tyle ocieplenia lacznie z cieplym dachem fundamentem i oknami aby w przyszlosci nie placic az tak duzo jak przy ociepleniu minimalna gruboscia na dzisiejsze realia czytaj do 10cm...
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź

Logowanie