Mam podobne urządzenie w domu, faktycznie świetnie sprawdza się w odciąganiu zapachów - szczególnie jak się ma kuchnię połączoną z salonem :) Po gotowaniu wystarczy włączyć oczyszczacz na kilka minut i sprawa załatwiona :) Polecam!
Świetne urządzenie, bardzo przydatne szczególnie w biurze albo w innych dużych skupiskach ludzkich ) Ja o tym oczyszczaczu Daikin już wcześniej czytałam i muszę przyznać że wygląda bardzo profesjonalnie! Dane techniczne tego urządzonka można znaleźć tu: KLIK
Świadectwo energetyczne jest oceną jakości użytkowej i rynkowej budynku bądź lokalu. To dokument, który może wydać jedynie specjalista.
Określa zapotrzebowanie energii niezbędnej do zaspokojenia potrzeb związanych z użytkowaniem budynku bądź lokalu...
Wiśnia przede wszystkim jest nam znana z owoców, które cieszą się popularnością, szczególnie w okresie letnim. Znanych jest również bardzo duża liczba ozdobnych odmian. Jedną z nich jest wiśnia piłkowana, zwana także wiśnią japońską (Prunus serrula, Cerasus serrulata).
Najtrudniejszym zadaniem jest wykończenie i „udomowienie” stylizacji o charakterze nowoczesnym. Materiały wykończeniowe takie jak: płyty betonowe, stal i szkło, sprawiają, że wnętrze jest „chłodne” w odbiorze.
W poszukiwaniu niestandardowego pomysłu na ożywienie stylizacji, warto rozważyć opcję przyklejenia fototapety na ścianę.
Dzieci zazwyczaj mają bardzo dużo energii. Bawiące się w naszym przydomowym ogrodzie, potrafią nieumyślnie zdeptać piękne grządki lub połamać niewielkie krzewy.
Zakładając ogród, warto pamiętać o naszych pociechach i urządzić go w taki sposób, aby był dla nich także atrakcyjny.
Powojniki późno kwitnące, do których należą gatunki oraz mieszańce wytwarzające latem i jesienią kwiaty wyłącznie na nowych, powstałych w danym sezonie pędach, niewłaściwie pielęgnowane i nieprzycinane, wiosną rozwiną pędy, które kwitły w poprzednim sezonie.
Cięcie tej grupy jest niezwykle proste i polega na ścięciu całej rośliny tuż przy ziemi, w połowie lub pod koniec zimy.