Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Co myślicie o takim rozwiązaniu? Wanna z parawanem - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Co myślicie o takim rozwiązaniu? Wanna z parawanem

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Łukasz_58 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 01-wrzesień 10

Napisano 22 listopad 2010 - 11:11

Z żoną mamy nieco odmienne upodobania - ona lubi długie kąpiele w wannie, a ja wolę szybki prysznic. Łazienkę mamy tylko jedną i to niedużą, więc zastanawiałem się co by tu wymyśleć żebyśmy oboje byli zadowoleni. Co myślicie o takim rozwiązaniu?

Bierzemy prostą, ładną wannę

http://www.laminex.i....d/9/B1_160x70/

i do tego zakupić parawan nawannowy, np:

http://www.hueppe.co...px?MainNr=13310

Ma ktoś takie rozwiązanie w domu?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   bulabata Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 07-grudzień 10

Napisano 07 grudzień 2010 - 11:50

Wyświetl postUżytkownik Łukasz_58 dnia 22 listopad 2010 - 11:11 napisał

Z żoną mamy nieco odmienne upodobania - ona lubi długie kąpiele w wannie, a ja wolę szybki prysznic. Łazienkę mamy tylko jedną i to niedużą, więc zastanawiałem się co by tu wymyśleć żebyśmy oboje byli zadowoleni. Co myślicie o takim rozwiązaniu?

Bierzemy prostą, ładną wannę

http://www.laminex.i....d/9/B1_160x70/

i do tego zakupić parawan nawannowy, np:

http://www.hueppe.co...px?MainNr=13310

Ma ktoś takie rozwiązanie w domu?

Szczerze mówiąc średnio mi się podoba taka całkowita zabudowa wanny. Wygląda trochę jak gigantyczne akwarium... :)) Już bym wolała rozwiązanie pośrednie, na przykład taki parawan wannowy.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   AsiaS Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 20-grudzień 10

Napisano 20 grudzień 2010 - 09:48

Jak dla mnie super sprawa, mialam kiedy podobny problem:) Zakupy zrobilam w aquaform i co najwazaniejsze pomogli mi wszystko idealnie do siebie dobrac. Ponad to, poniewaz rowniez uwielbiam dlugie kapiele, zwykly parawan ozdobilam szablonem i specjalna farba, robiac cos ala witraz. Bardzo fajnie wyglada i nadaje charakter nawet najbardziej malemu i prozaicznemu wnetrzu, nie tylko przy kapieli, ale rowniez kiedy chemy cos ukryc (np wiszace nad wanna pranie) Genialny efekt za smieszne pieniadze:)

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 29 grudzień 2010 - 10:21

chyba najpraktyczniejszym rozwiązaniem byłby taki parawan który w razie czego można by ściągnąć bez zbędnego kłopotu

#5 Gość_tomik

• Grupa Guests

Napisano 30 grudzień 2010 - 12:03

Wyświetl postUżytkownik depeyns dnia 29 grudzień 2010 - 10:21 napisał

chyba najpraktyczniejszym rozwiązaniem byłby taki parawan który w razie czego można by ściągnąć bez zbędnego kłopotu

to chyba najbardziej praktyczne rozwiązania i nie wygląda źle
taka ścianka i brodzik a la wanna http://www.lazienkap...rent-76p30100y1,46818,184,i.html

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesiek1971 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 22
  • Rejestracja 14-marzec 11

Napisano 17 marzec 2011 - 09:53

Witam,

Mam podobny problem z moją żoną, Ona lubi długie kąpiele jak krótkie prysznice. Zakupiliśmy owy parawan. Mój problem jest trochę z innej beczki. Mieszkamy w bloku i gdy wracam do domu późnym wieczorem lubię wziąć prysznic. Niestety woda uderzająca o wannę wydaje bardzo głośne odgłosy i boję się, że popędzę sąsiadów. Nie znacie może jakiegoś triku, w jaki sposób zniwelować te hałasy?
Ogrodzenia z piaskowca. Otocz się naturalnym pięknem.
Alarmy - Yumico. Profesionalny montaż i obsługa.
Czas na nowe meble? Polecam Meble ekskluzywne Lupus.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Megi Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 13
  • Rejestracja 02-marzec 11

Napisano 17 marzec 2011 - 13:09

Nie znam żadnego triku, ale może takie miękkie maty antypoślizgowe położone na dnie wanny coś poradzą? Tylko zostaje jeszcze sprawa ścianek.

#8 Gość_Antek

• Grupa Guests

Napisano 17 marzec 2011 - 14:36

Typowa łazienkowa podkładka z jakiegoś przyjemnego materiału to najprostsze rozwiązanie (choć rewolucji nie zdziała, niezależnie od tego, czy mówimy o wannie czy kabinie).

A wracając do połączeń wanny z prysznicem, podobają mi się te wzory zabudowy:

http://www.projektos...w-lazience.html

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
dywan

Życie po studencku

Rynek wynajmu mieszkań w centralnych miastach akademickich, opiera się przed wszystkim o zapotrzebowanie generowane przez studentów. Entuzjastów posiadania prywatnego pokoju lub kawalerki jest coraz więcej. Gdzie przysłowiowa studencka bieda? Większość studentów regularnie jada w mieście i obnosi się z nowoczesnym sprzętem. Rosną także wymagania wobec standardu wynajmowanych mieszkań.
komoda

Vintage - Style w architekturze

Vintage (z ang. vintage - winobranie, rocznik) to styl zapoczątkowany w dziedzinie mody. Dotyczy noszenia rzeczy z innych epok bądź stylizowanych na ich wzór. Przyjęło się, że ubrania z minionych dekad albo starsze niż 25 lat uznawane są za vintage...
technologia modułowa

Dom modułowy

Domy modułowe z gotowych elementów, produkowanych w fabryce, to alternatywa dla tradycyjnych metod budowy domu. Technologia od wielu lat jest obecna na naszym rynku, jednak dopiero od niedawna zaczyna być dostrzegana i cieszy się coraz większym zaufaniem.
Cantedeskie

Cantedeskie

Cantedeskie to wytworne, eleganckie i bardzo trwałe kwiaty, znane również pod nazwą kalla, bądź kalia. Łacińska nazwa Calla należy do spokrewnionej z nim czermieni błotnej - rośliny rosnącej dziko na podmokłych terenach w całej Polsce, niemniej jednak potoczny język i określenie kalla najczęściej opisuje nam właśnie Cantedeskie.
Te przepiękne przypominające kształtem trąbki, czy serca kwiaty warto mieć w swoim ogrodzie. Zapewnimy sobie tym samym odrobinę egzotyki, cantedeskie pochodzą, bowiem z południa Afryki.
salon

Salon - wizytówka każdego domu

Salon jest sercem i wizytówką każdego domu. To właśnie w nim najczęściej odpoczywamy, oglądamy telewizję, spędzamy czas z przyjaciółmi i znajomymi. Każdy z nas chciałby, aby nasz pokój dzienny był wygodny, funkcjonalny, a jednocześnie elegancko urządzony.