Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Przebiśniegi zwiastunem nadchodzącej wiosny - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Przebiśniegi zwiastunem nadchodzącej wiosny Komentarze do artykułu Przebiśniegi zwiastunem nadchodzącej wiosny

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1224
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 20 listopad 2010 - 21:46

Rośliny, które po długich, zimowych miesiącach pierwsze zakwitają i wzbudzają w nas szczególne emocje.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Przebiśniegi zwiastunem nadchodzącej wiosny
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_ela

• Grupa Guests

Napisano 20 listopad 2010 - 21:46

W tym roku kupiłam przebiśniegi pełne. Posadziłam we wrześniu tak jak potrzeba i już mi kiełkują. Może zależy to od pogody, jaka jest teraz,

#3 Gość_Fan

• Grupa Guests

Napisano 22 listopad 2010 - 14:15

Wiosna idzie? :D

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Okno PPP preSelec

Dekoracje na okna dachowe

Tylko mieszkańcy poddaszy wiedzą jakim problemem jest udekorowanie okna dachowego. Najprostszym rozwiązaniem jest montaż rolety, jednak w pomieszczeniach takich jak sypialnia czy salon większość z nas chce mieć coś bardziej ozdobnego i dekoracyjnego.
Drzewo bawełniane

Drzewo bawełniane

Bawełniane drzewo osiąga wprawdzie w swojej ojczyźnie 40m wysokości, ale rośnie bardzo wolno i potrzebuje kilku lat na przekształcenie się z zielonego "kaktusa" w prawdziwe drzewko. Jego pień jest pokryty okrągłymi kolcami, które na naturze chronią jego owoce przed "zbiorem" przez zwierzęta.
Buk zwyczajny

Motyl zimowy

Piędzik przedzimek (Operophthera brumata L.) to należący do rodziny miernikowcowatych (Geometridae) motyl wielkości od 6 milimetrów w przypadku samic, do 15 w przypadku samców.
Motyl pojawia się w okresie października i grudnia, a pospolity bywa w całym kraju. Zazwyczaj jednak żeruje tam, gdzie graby, buki, brzozy, klony oraz inne drzewa liściaste. Nie gardzi również drzewami owocowymi.
Ślimak

Walka ze ślimakami

Ślimaki podobnie jak mrówki, bardzo często pełnią pożyteczną funkcję w przyrodzie, a niektóre z nich objęte są nawet ochroną. Znaczna część lądowych gatunków ślimaków nie należy bowiem do szkodników. Spełniają pożyteczną rolę w środowisku, rozkładając substancję organiczną, poprawiają strukturę i właściwości chemiczne gleby.
Kominek  zamknięty

Płomień za szybą

Kominek w naszym domu traktowany jest jako element dekoracyjny. Jest on również wydajnym i efektownym źródłem ciepła nawet dla całego mieszkania. Ze względu na rozmiary zajmuje miejsce w najbardziej eksponowanym i widocznym miejscu kształtując charakter wnętrza oraz nadając mu niepowtarzalnego ciepła i klimatu.