Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt Z29 z pracowni Z500 - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Projekt Z29 z pracowni Z500 Komentarze do Projekt Z29 z pracowni Z500

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1224
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 09 listopad 2010 - 19:53

Projekt Z29 z pracowni Z500sciany : murowane (ceramika lub gazobeton); strop : plytowy zelbetowy; dach : blacho-dachowka...
Dołączona grafika

Link do projektu: Projekt Z29 z pracowni Z500
Komentarze do projektu:

#2 Gość_Stasiek

• Grupa Guests

Napisano 09 listopad 2010 - 19:53

Budynek ustawiłbym tak by drzwi salonu wychodziły na południe a okno w kuchni na wschód. Da się, da. Ponadto na piętrze garderobę zamieniłbym na łazienkę a sypialnię 2 pomniejszyłbym o prostokąt z szafą z przeznaczeniem na garderobę. Wejście do sypialni 2 uczyniłbym w ścianie przy której stoi sofa. Pozbyłbym się także zadaszenia albo pergoli ( obraz mało czytelny) nad tarasem posadowionym na gruncie od strony salonu. Szkoda tracić światło i ciepło. W kosekwencji murki podtrzymujące zadaszenie nie byłyby budowane. Taki dom były dla mnie akuratny. Kto wie.... ?

#3 Gość_basza

• Grupa Guests

Napisano 19 czerwiec 2011 - 19:04

ja wybudowałem drzwi frontowe na zachód,salon na południe,na górze garderobe zrobilem tak jak piszesz,takze nie robiłem tego zadaszenia nad tarasem:),pozbylem sie kilku okien ,na dole takze wejscie do łazienki mam od strony salonu koło schodów przesuwne w ścianie czyli powiekszyła sie łazienka na dole.I pozbyłem sie kominka calkowicie.wiecej info email:basza141@me.com

Wyświetl postUżytkownik Stasiek dnia 09 listopad 2010 - 19:53 napisał

Budynek ustawiłbym tak by drzwi salonu wychodziły na południe a okno w kuchni na wschód. Da się, da. Ponadto na piętrze garderobę zamieniłbym na łazienkę a sypialnię 2 pomniejszyłbym o prostokąt z szafą z przeznaczeniem na garderobę. Wejście do sypialni 2 uczyniłbym w ścianie przy której stoi sofa. Pozbyłbym się także zadaszenia albo pergoli ( obraz mało czytelny) nad tarasem posadowionym na gruncie od strony salonu. Szkoda tracić światło i ciepło. W kosekwencji murki podtrzymujące zadaszenie nie byłyby budowane. Taki dom były dla mnie akuratny. Kto wie.... ?

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Świąteczna choinka

Choinka żywa czy sztuczna?

Święta Bożego Narodzenia to czas odpoczynku, refleksji i rodzinnych spotkań. Nieodzownym elementem tych świątecznych dni jest choinka. Co roku większość z nas zastanawia się nad wyborem, jakie drzewko udekorować w Wigilię, prawdziwe czy może sztuczne?
paragraf

DZIAŁ I - Przepisy ogólne

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY
w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie - DZIAŁ I: Przepisy ogólne
koparka

Roboty ziemne

W świetle prawa roboty ziemne i roboty budowlane należy rozróżnić. Roboty ziemne, szczególnie niwelacja i podnoszenie terenu, nie zawsze mają związek z robotami budowlanymi.
kran

Zmiękczacze wody

Powszechnie wiadomo o tym, że woda jest podstawą życia. To bardzo dobry rozpuszczalnik, niezwykle bogaty w naturalne minerały, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Z drugiej strony, zawartość tych samych minerałów jest niepożądana w eksploatacji sprzętów AGD i wykonywaniu zabiegów higienicznych.
dekoracje

Zimowe aranżacje wnętrz: salon

Okres zimowy, pomimo mroźnej pogody i szybko zapadającego zmierzchu, jest bardzo radosną porą roku. Ogród zapada w głęboki sen, natomiast domownicy spędzają wspólnie długie wieczory w domu. Grudzień niezmiennie kojarzy się ze świętami, ponieważ przygotowania do nich trwają tygodniami.