Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Jak urządzić małą łazienkę? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Jak urządzić małą łazienkę? Komentarze do artykułu Jak urządzić małą łazienkę?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1224
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 08 listopad 2010 - 16:41

Decydując się na wannę lub prysznic pamiętajmy, że to pierwsze rozwiązanie sprawdza się najlepiej w dużych pomieszczeniach...

Dołączona grafika
Link do artykułu: Jak urządzić małą łazienkę?
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_

• Grupa Guests

Napisano 08 listopad 2010 - 16:41

jestem przed remontem łazienki wymiarach 320 wysokość .115 szerokość i długość 225.dodam ze nie mam okna a w łazience musi być kabina muszla pralka .proszę o pomoc

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Ag@B Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 52
  • Rejestracja 09-listopad 10
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 09 listopad 2010 - 08:56

Bardzo chętnie pomogę :). Proszę przygotować schematyczny rzut - można go sporządzić odręcznie, a następnie zeskanować i dodać do tematu. Chodzi o rozmieszczenie urządzeń sanitarnych, instalacji i drzwi wejściowych. Czy istnieje ewentualnie możliwość przesunięcia istniejącej instalacji? Jaki zakres prac remontowych jest przewidziany?

#4 Gość_

• Grupa Guests

Napisano 09 listopad 2010 - 20:33

nie mogę przesłać tego rzutu ale podam wymiary od ściany do drzwi mamy 81 cm drzwi maja 77 cm i od drzwi do końca łazienki jest 62 cm .a głębokość łazienki 106 cm.czy dz się coś z tym zrobić.instalacje da rade przesunąć.musimy wstawić pralkę o głębokości 47 a szerokości 59 ,oczywiście kabina i muszla bo na więcej nie mamy miejsca czy da się coś z tym zrobić z góry dziekuje

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Ag@B Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 52
  • Rejestracja 09-listopad 10
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 15 listopad 2010 - 16:27

Według podanych wymiarów łazienka ma powierzchnię +/- 2 m kw. Zmieści się natrysk narożny 80x80, wejdzie miska ustępowa i mała umywalka. Problem dotyczy pralki. Wymienione wcześniej urządzenia powinny znaleźć się obligatoryjnie w łazience. Pralkę można wynieść np. do kuchni - obecnie bardzo modne jest zamykanie pralek w szafach - mogła by się stać niewidocznym sprzętem w kuchni. Innowacyjne rozwiązania dotyczą także zamknięcia pralki w szafie wnękowej.

#6 Gość_angelika

• Grupa Guests

Napisano 17 listopad 2010 - 11:16

i tu jest problem bo w kuchni nie mam miejsca na pralke

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   ellawilczak Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 20-kwiecień 11

Napisano 20 kwiecień 2011 - 13:02

witam. ja też miałam podobny dylemat przed niedawno skończonym remontem łazienki - jak w małe pomieszczenie wpasować prysznic/wannę. Z partnerem zdecydowaliśmy się na wannę SANPLASTU z dodatkową zasłonką prysznicową - także poszliśmy na kompromis. nie dość, że firma fachowa (transakcja przebiegła szybko, miło i przyjemnie) w obsłudze, to jeszcze ceny nie były tak przerażające jak w porównaniu do konkurencji. Za średnią cenę dostaliśmy naprawdę dobrej jakości wyposażenie (także każdemu będącemu w podobnym dylemacie polecamy z mężem SANPLAST).

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   galeriaindeco Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 22-kwiecień 11

Napisano 22 kwiecień 2011 - 10:17

zdecydowanie zgadzam sie ze warto zrobic zabudowe pralki , bo mozna zrobic jeszcze szafki np. dla detergetow . tym bardziej ze sie ma mala lazienke , to kazde mniejsce jest wazne i trzeba napawde zglowa wrzystko urzadzic . ja tez mam mala lazienke i terudno mi bylo nawet kupic szafke pod zlew i dotego mam pralke w lazience . wiec kolezanka mi dala na miary na galerie indeco gdansk i oni mi zrobili zabudowe pralki i mam tez tam zlew i najwazniejsze ze wyglada lazienka nowoczesnie i mam zagospodarowany kazdy zakamarek i duzo nie zaplacilam za zabudowe . naprawde warto zamowic meble pod wymar co cieszko jest cos znalesc w sklepach .

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
dworki

Projekty dworków

Styl dworkowy został wykreowany przez architektów polskich na przełomie XIX i XX wieku. Dworek stał się jednym z ważnych symboli narodowych, kiedy Polska utraciła niepodległość. W okresie dwudziestolecia międzywojennego, budynki o cechach charakteryzujących dwory wiejskie, zaczęto wznosić także w miastach.
AutoCAD

AutoCad 2012

Autodesk pragnie dotrzeć do coraz większej rzeszy profesji. Kolejne edycje programu AutoCAD pozwalają rozwijać rzemiosło i przyśpieszają projektowanie inżynierom na całym świecie. Co nowego w wersji AutoCAD 2012?
Wiszące koszyki

Przygotowanie i obsadzanie roślin w wiszących koszykach

Do napełnienia wiszących koszyków mogą nam służyć różne podłoża.
Najtańszą formą wypełniacza może być niewielki skrawek zielonego lub czarnego polietylenu, w którym należy zrobić kilka otworów w celu umożliwienia późniejszego odpływu nadmiaru wody.
Inną równie niekłopotliwą wyściółkę można wykonać z kawałka plastikowej pianki w dowolnym kolorze. Jej delikatna struktura i nacięcia ułatwiają elastyczne dostosowanie się do kształtu koszyka.
Lampy wiszące

Żyrandole, abażury, kinkiety..

Dobrze oświetlone mieszkanie ma bardzo duży wpływ na nasze samopoczucie. Światło jest elementem dekoracyjnym, pozwala kreować przestrzeń oraz wydobywa walory wnętrza. Dzięki niemu można stworzyć niepowtarzalny klimat w naszym mieszkaniu.
Storczykowiec różowy

Storczykowiec różowy

Storczykowiec różowy (Bauhinia monandra) to mały, wiecznieziolony krzew lub drzewo o wysokości maksymalnie do 12m. Kora czerwonobrązowa do brązowej. Liście ozdobne, błyszczące, ciemnozielone o długości do 10 cm. Kwiatostany bardzo ładne, zwisające, kształtem przypominające polskie konwalie barwy białej do jasnoróżowej. Owoce okrągłe, o kształcie przypominającym truskawki, żółtawe, po dojrzeniu intensywnie czerwone. Lekko kwaskowate, bardzo smaczne.