Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Leasing środków trwałych dla firm - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Leasing środków trwałych dla firm

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   EFLdoradca Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 19
  • Rejestracja 28-październik 10

Napisano 29 październik 2010 - 15:04

Witajcie,

Jestem doradcą online Europejskiego Funduszu Leasingowego S.A. Pojawiłem się na tym forum ponieważ razem z Europejskim Funduszem Leasingowym realizuję kampanię informacyjną dla wszystkich właścicieli firm zainteresowanych leasingiem środków trwałych.

Jeśli macie jakiekolwiek pytania z tym związane lub prowadzicie działalność gospodarczą i zastanawiacie się w jaki sposób można skorzystać z leasingu maszyn i urządzeń zapraszam do dyskusji w tym temacie.

Jestem do Waszej dyspozycji.
Paweł

Doradca online Europejskiego Funduszu Leasingowego

www.mozliwosci.efl.pl

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 31 październik 2010 - 00:30

No i bardzo mi miło - lubię, jak ktos przedstawia się pisze od razu co reprezentuje, a nie "słuchajcie przypadkiem natknąłem się na taka firmę leasingową".
Witaj :)

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   EFLdoradca Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 19

Napisano 03 listopad 2010 - 00:04

Witam,
i ja dziękuję za spokojne przywitanie. Wielu forumowiczów widząc określenie "doradca" bądź konkretną nazwę firmy, przekreśla całkowicie możliwość prowadzenia merytorycznej dyskusji związanej w tym przypadku z tematem leasingu.
Natomiast pomysłem EFL jest pomóc przedsiębiorcą oraz innym zainteresowanym zrozumieć ideę i warunki leasingu, i jednocześnie możliwości z niego płynące. Sam leasing jest w ogólnym rozumieniu mniej znany, np w porównaniu do kredytów. Dlatego z chęcią podjąłem się takiej mini akcji informacyjnej, poprzez udział w dyskusjach na różnych forach. I chciałbym podkreślić, że moja aktywność na forach internetowych nie będzie miała nigdy nic wspólnego z przedstawieniem ofert sprzedażowych. Akcja ma zasięg i znaczenie jedynie informacyjne i poznawcze.

Pozdrawiam,
Paweł

www.mozliwosci.efl.pl

#4 Gość_Anna

• Grupa Guests

Napisano 08 listopad 2010 - 12:41

moje pytanie dotyczy leasingu finansowego i operacyjnego. wiem, ze w przypadku l. finansowego ponosze wieksze koszty, ale na zakonczenie auto zostaje juz splacone i staje sie moja wlasnoscia. jakie dodatkowe koszta oprocz amortyzacji beda uwzgledniac moje raty w porownaniu do l. operacyjnego?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

#5 Gość_Monika

• Grupa Guests

Napisano 09 listopad 2010 - 10:46

Mając nowo wybudowaną diagnostykę samochodową z wydzieloną częścią na sklep,zarejestrowaną działalność gospodarczą ,ale dochody wykazane minimalne to jak jest szansa na wzięcie sprzętu diagnostycznego w leasing?

#6 Gość_Tiffany

• Grupa Guests

Napisano 09 listopad 2010 - 23:45

Witam,
moje pytanie jest przyziemne- czy oferujecie pomoc doradcy (nie tylko online)ale jesli chcialabym sie umowic na spotkanie, i dowiedziec czegos wiecej o leasingu?

#7 Gość_Tiffany

• Grupa Guests

Napisano 09 listopad 2010 - 23:46

Acha, jesli tak, to czy takie doradztwo jest odplatne?

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   EFLdoradca Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 19

Napisano 10 listopad 2010 - 00:27

Wyświetl postUżytkownik Monika dnia 09 listopad 2010 - 10:46 napisał

Mając nowo wybudowaną diagnostykę samochodową z wydzieloną częścią na sklep,zarejestrowaną działalność gospodarczą ,ale dochody wykazane minimalne to jak jest szansa na wzięcie sprzętu diagnostycznego w leasing?

Witam,
zacznijmy może od informacji jaki jest okres prowadzenia przez Panią wspomnianej firmy? Ponieważ warunkiem jest aby firma istniała na rynku od min 6 miesięcy. a jeśli chodzi już o samą analize finansową zdolności, to takimi kalkulacjami zajmują się nasi konsultanci, proponuję wypełnić formularz zgłoszeniowy znajdujący się w stopce, jest to wyrażenie chęci do niezobowiązującego spotkania z konsultantem. Z uwagi na charakter kampanii, która na tym forum jest czysto informacyjna o zagadnieniach leasingu, i firmie EFL, staramy się nie przedstawiać zagadnień ofertowych i sprzedażowych.

Pozdrawiam,
Paweł

www.mozliwosci.efl.pl

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   EFLdoradca Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 19

Napisano 10 listopad 2010 - 00:33

Wyświetl postUżytkownik Anna dnia 08 listopad 2010 - 12:41 napisał

jakie dodatkowe koszta oprocz amortyzacji beda uwzgledniac moje raty w porownaniu do l. operacyjnego?

Witam,
chyba pomyliła Pani zagadnienia, ponieważ w ratach nie znajdują się koszty amortyzacji, natomiast sama amortyzacja w leasingu finansowym zaliczana jest przez leasingobiorcę do kosztów uzyskania przychodu.
Wydaje mi się zatem, że pyta Pani jakie wartości w l.finansowym i operacyjnym można zaliczyć w koszty uzyskania przychodu - jeśli dobrze Panią zrozumialem oczywiście.

Odpowiadając na to pytanie :
Do kosztów uzyskania przychodu leasingobiorcy
w leasingu operacyjnym zaliczymy: -wpłata początkowa; -czynsz Leasingowy; -opłaty manipulacyjne; -prowizje; -koszty użytkowania przedmiotu leasingu.
W leasingu finansowym : -odpisy amortyzacyjne; -czynsz leasingowy jedynie w części odsetkowej, -koszty użytkowania przedmiotu leasingu
Paweł

www.mozliwosci.efl.pl

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   EFLdoradca Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 19

Napisano 10 listopad 2010 - 00:36

Wyświetl postUżytkownik Tiffany dnia 09 listopad 2010 - 23:45 napisał

czy oferujecie pomoc doradcy (nie tylko online)ale jesli chcialabym sie umowic na spotkanie, i dowiedziec czegos wiecej o leasingu?

Wyświetl postUżytkownik Tiffany dnia 09 listopad 2010 - 23:46 napisał

Acha, jesli tak, to czy takie doradztwo jest odplatne?

Witam,
jak najbardziej istnieje możliwość kontaktu/spotkania z konsultantem EFL, w dogodnym dla Pani miejscu i czasie, takie spotkanie jest oczywiście bezpłatne i niezobowiązujące.
Jedną z dróg umówienia się na takie spotkanie jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego, link znaleźć może Pani na stronie internetowej, bądź w stopce tej wypowiedzi.
pozdrawiam,
Paweł

www.mozliwosci.efl.pl

#11 Gość_anna

• Grupa Guests

Napisano 10 listopad 2010 - 11:11

Wyświetl postUżytkownik EFLdoradca dnia 10 listopad 2010 - 00:33 napisał

Witam,
chyba pomyliła Pani zagadnienia, ponieważ w ratach nie znajdują się koszty amortyzacji, natomiast sama amortyzacja w leasingu finansowym zaliczana jest przez leasingobiorcę do kosztów uzyskania przychodu.
Wydaje mi się zatem, że pyta Pani jakie wartości w l.finansowym i operacyjnym można zaliczyć w koszty uzyskania przychodu - jeśli dobrze Panią zrozumialem oczywiście.

Odpowiadając na to pytanie :
Do kosztów uzyskania przychodu leasingobiorcy
w leasingu operacyjnym zaliczymy: -wpłata początkowa; -czynsz Leasingowy; -opłaty manipulacyjne; -prowizje; -koszty użytkowania przedmiotu leasingu.
W leasingu finansowym : -odpisy amortyzacyjne; -czynsz leasingowy jedynie w części odsetkowej, -koszty użytkowania przedmiotu leasingu

dziekuje za odpwiedz, teraz jest juz bardziej jasne.
a ktory rodzaj leasingu proponuje sie mniejszym przedsiebirocom czesciej?

#12 Gość_Monika

• Grupa Guests

Napisano 10 listopad 2010 - 14:23

Wyświetl postUżytkownik EFLdoradca dnia 10 listopad 2010 - 00:27 napisał

Witam,
zacznijmy może od informacji jaki jest okres prowadzenia przez Panią wspomnianej firmy? Ponieważ warunkiem jest aby firma istniała na rynku od min 6 miesięcy. a jeśli chodzi już o samą analize finansową zdolności, to takimi kalkulacjami zajmują się nasi konsultanci, proponuję wypełnić formularz zgłoszeniowy znajdujący się w stopce, jest to wyrażenie chęci do niezobowiązującego spotkania z konsultantem. Z uwagi na charakter kampanii, która na tym forum jest czysto informacyjna o zagadnieniach leasingu, i firmie EFL, staramy się nie przedstawiać zagadnień ofertowych i sprzedażowych.

Pozdrawiam,

Mąż ma działalność zarejestrowaną dobrych kilka lat.Po zakończeniu budowy chce wyposażyć ,,budynek" w specjalistyczny sprzęt.
Czyli sugeruje pan ,że najlepszym rozwiązaniem jest spotkać się z konsultantem?

#13 Gość_Anna

• Grupa Guests

Napisano 13 listopad 2010 - 19:21

monika, pamietaj o spotkaniu w kliku firmach, bankach itd.

#14 Gość_Monika

• Grupa Guests

Napisano 13 listopad 2010 - 21:22

Wyświetl postUżytkownik Anna dnia 13 listopad 2010 - 19:21 napisał

Do spotkań na pewno dojdzie w kilu firmach leasingowych i bankach.
Może na początku można zrobić symulację ,,poprzez internet.Gdzieś czytałam ,że można gotowe wnioski wysłać ,ale czy to nie jest zbieranie danych osobowych?Trochę się tego obawiam.

#15 Gość_Dorota

• Grupa Guests

Napisano 13 listopad 2010 - 21:27

Wyświetl postUżytkownik Anna dnia 13 listopad 2010 - 19:21 napisał

Zgadzam sie, najlepiej zrobic rozeznanie, im wiecej informacji sie uzyska, tym potem jest sie spokojniejszym ze sie wybralo najlepsza opcje.

#16 Gość_Dorota

• Grupa Guests

Napisano 13 listopad 2010 - 21:31

Wyświetl postUżytkownik Monika dnia 13 listopad 2010 - 21:22 napisał

Może na początku można zrobić symulację ,,poprzez internet.Gdzieś czytałam ,że można gotowe wnioski wysłać ,ale czy to nie jest zbieranie danych osobowych?Trochę się tego obawiam.

Mysle, ze nie ma czego sie obawiac, i tak swoje dane podajemy w wielu innych sytacjach i niec zlego sie nie dzieje. A podanie danych o firmie, czasie jej 'trwania', zarobkach i wydatkach, ma tylko okreslic nasza sytuacje i pomoc znalezc najlepsze rozwiazanie dla firmy.

#17 Gość_Monika

• Grupa Guests

Napisano 13 listopad 2010 - 21:39

Wyświetl postUżytkownik Dorota dnia 13 listopad 2010 - 21:31 napisał

Mysle, ze nie ma czego sie obawiac, i tak swoje dane podajemy w wielu innych sytacjach i niec zlego sie nie dzieje. A podanie danych o firmie, czasie jej 'trwania', zarobkach i wydatkach, ma tylko okreslic nasza sytuacje i pomoc znalezc najlepsze rozwiazanie dla firmy.

Na pewno będę mieć porównanie (wstępne)jaką ofertę proponuje bank czy też firma leasingowa .Czy są duże różnice w ich ofertach.
Sprzęt do diagnostyki nie jest tani,być może później będzie można jeszcze negocjować.

#18 Gość_dorota

• Grupa Guests

Napisano 13 listopad 2010 - 21:43

Wlasnie przy samochodzie to raczej nie mozna za bardzo negocjowach, chyba ze ktos bierze kilkanascie albo i wiecej bo ma ogromna firme... wszystko zalezy od kwoty.. Sprzet rzeczywiscie jest mega drogi, wiec pewnie bedzie mozliwosc dopasowania oferty do twoich potrzeb.

#19 Gość_Anna

• Grupa Guests

Napisano 14 listopad 2010 - 22:37

Wyświetl postUżytkownik Monika dnia 13 listopad 2010 - 21:22 napisał

mysle, ze takie dokladne kwoty raczej mozna poznac dopiero na spotakniu z konsultantem, to chyba zbyt duzo danych jest potrzebnych, aby cos takiego robic online.

#20 Gość_monika

• Grupa Guests

Napisano 15 listopad 2010 - 14:59

Weszłam w stopkę konsultanta ,jednak tam nie mogłam otworzyć wykazu czy w mojej miejscowości jest przedstawiciel.
Znalazłam w innym miejscu w necie.Przy okazji wypisałam inne firmy leasingowe.
Podzawoniłam.
jestem umówiona na pierwsze spotkanie w tym tygodniu z efl.
Pierwsze kroki poczynione :rolleyes:

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Surfinia

Pielęgnacja surfinii

Surfinie należą do jednych z najbardziej znanych kwiatów, które latem zdobią balkony i tarasy. Te kwiaty o zwisających pędach i charakterystycznym zapachu są genetyczną krzyżówką japońskiego kwiatu petunii. Jej zwisająca łodyga może dorastać nawet do dwóch metrów. W zależności od odmiany, surfinie mogą mieć różną barwę - od bieli, poprzez róż, fiolet aż po czerwień i purpurę.
katalog

Katalog domów

Wybór projektu domu jest coraz trudniejszy. Katalogi domów można kupić lub zamówić bezpłatnie w formie papierowej i wirtualnej. Samo zapoznanie się z ofertami biur jest czasochłonne. Dlatego właśnie, zanim przystąpimy do poszukiwań, warto ściśle określić nasze wymagania wobec przyszłego domu.
Drewniana balustrada

Balustrada ozdobą schodów i balkonów

Balustrada może stanowić element dekoracyjny w wielu miejscach naszego domu. Jednym z nich są schody. Odpowiednie dopasowanie balustrady sprawi, że wraz ze schodami będzie stanowić całość harmonizującą z wnętrzem. Wszystkie elementy balustrady mogą być wykonane z jednego materiału. Popularne są także łączenia materiałów.
Przykładowa konstrukcja stropu drewnianego

Podłoga. Sufit. Strop.

Towarzyszy nam przez całe nasze życie. Potocznie mówi się o nim sufit, czasem podłoga. Można go pomalować, zawiesić na nim żyrandol albo położyć na nim dywan. Ale tak naprawdę sufit i podłoga to tylko widoczna - górna i dolna częśc jednego z najważniejszych poziomych elementów konstrukcyjnych oddzielających poszczególne kondygnacje budynku.
Piękny dywan w kwiatowy wzór

Chodniki, maty i dywaniki

Nowoczesne wnętrza charakteryzują się maksymalną prostotą aranżacji. Prosta bryła mebli, najlepiej w jak najmniejszej ilości, minimum kolorów i dodatków. Efekt jest łatwy w odbiorze dla każdego, ale rzadko emanuje domowym ciepłem. Minimum dodatków nie zakłada, że nie ma być ich wcale.