Użytkownik Gwiazdeczka 116 dnia 27 kwiecień 2011 - 15:24 napisał
Wszystkich zainteresowanych zakupem domu od firmy POR Develop (m. in. Villa Natura, Willa Magdalenka) przestrzegam przed tą niefortnną decyzją. Firma jest niesolidna, oszukuje na każdym kroku, jakość materiałów i prac budowlanych jest skandaliczna. W osiedlu Willa Magdalneka, drugi rok z rzędu zimą domy są zalewane przez topniejący śnieg z powodu elementarnych błędów wykonawczych i fatalnego projektu. Przez 2 lata, developer ignorował protesty właścicieli i jako lekarstwo na zdewastowane domy, proponował odśnieżanie dachów. Pracownicy biura unikaja kontaktów z nabywcami w chwilę po podpisaniu aktu notarialnego - klient nagle staje się petentem. Wszelkie terminy nie są dotrzymywane, obietnice z okresu negocjacji przestają obowiązywać a ewentualne zobowiązania developera sa robione najtańszym kosztem, w armosferze urągającej godności osób kupujących domy za grube miliony złotych.
Firma wielokrotnie traciła płynność, zatrudnioała kolejne ekipy, oszczędzała gdzie się dalo na materiałach. Nie dajcie się złapać tym oszustom, bo wcisną Wam luksusowego bubla!
Zgadzam się. Zarząd tej firmy Villa Natura Por Develop to najwięksi krętacze na rynku deweloperskim w Warszawie oszukują wszystkich zarówno klientów, którzy kupują te domy, ale także ekipy budowlane pracujące przy ich budowie. Oszczędzają na materiałach i nie wypłacają podwykonawców celowo prowadząc do opóźniania terminów. Zatrudniają kolejne ekipy budowlane by wykonały praktycznie za darmo całą pracę, po czym wystawiają tych ludzi do wiatru, a sami wzbogacają się na sprzedaży niby luksusowych posiadłości. Po prostu czysty zysk!! To ABSURD!!!!!!!
Wraz z mężem zastanawialiśmy się nad kupnem jednego z domów Villa Natura na Wilanowie, jednak gdy dowiedziałam się jak została potraktowana większość z firm pracujących przy ich wykonaniu, po prostu się załamałam. Stwierdziłam, że wolę sama zlecić budowę domu dla siebie i mojej rodziny jakieś porządnej firmie, niż mieszkać w jednym z tych domów ze świadomością, że ludzie, którzy ciężko pracowali przy ich budowie zostali oszukani na tak duże pieniądze!!!