Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt Jaś z garażem z pracowni Dom dla Ciebie - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Projekt Jaś z garażem z pracowni Dom dla Ciebie Komentarze do Projekt Jaś z garażem z pracowni Dom dla Ciebie

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1224
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 15 październik 2010 - 09:12

Projekt Jaś z garażem z pracowni Dom dla Ciebiefundamenty: BETONOWE ściany zewnętrzne POROTHERM ściany wewnętrzne POROTHERM,G-K rodzaj stropu TERIVA elewacje TYNK STRUKTURALNY pokrycie dachu DACHÓWKA CERAMICZNA...
Dołączona grafika

Link do projektu: Projekt Jaś z garażem z pracowni Dom dla Ciebie
Komentarze do projektu:

#2 Gość_E.T.

• Grupa Guests

Napisano 15 październik 2010 - 09:12

Mam małą działkę i to chyba dom dla mnie. Chciałbym zobaczyć jakąś realizację - na wizualizacjach zdaje się być dość filigranowy.

#3 Gość_Ala

• Grupa Guests

Napisano 20 październik 2010 - 14:35

Ja również mam małą działkę (702 ary) i wybrałam ten projekt.
Mamy wylane ławy, niedługo murarze będą stawiać bloczki.
Jestem ciekawa jak dom będzie wyglądał i chętnie zobaczę zdjęcia z realizacji budowy.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 20 październik 2010 - 20:43

Ten projekt chyba jest bardzo świży więc raczej nie bedzie realizacji.
wydaje mi się odrobinę za mały kilka metrów tu i ówdzie - w sumie jakieś 10 i byłby idealny :)

#5 Gość_ala

• Grupa Guests

Napisano 21 maj 2011 - 08:51

W końcu dom stoi, jesteśmy na etapie dachu. Wprowadziliśmy trochę zmian i na razie jestem zachwycona. Bałam się ,że będzie mało miejsca na dole, ale tak nie jest.
Jednak dom jest dość skomplikowany i kosztowny w realiacji-bardzo dużo betonowych, zbrojonych słupów w ścianach, słupy w pokojach. Wygląd zewnętrzny taż nas nie zachwyca-
ale poczekamy do ukończenia, może zmienimy zdanie...

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Sad w kwietniu

Prace w kwietniu

Rozkwitające około 7 kwietnia pierwiosnki, zwiastuny obecności wiosny zdążyły już z pewnością przekwitnąć, teraz kolej na tulipany i masę pracy.
Obecność wiosny w sadzie to znak, że nadszedł termin przygotowywania drzew do przeszczepienia. Gałęzie przeznaczone do przeszczepiania skracamy do około 30-60 centymetrów, w zależności od ich grubości, licząc od miejsca rozgałęzienia.
salon

Fototapeta z efektem muru bez murowania

Cegła naturalna jest powszechnie stosowanym materiałem dekoracyjnym, w aranżacji nowoczesnych wnętrz. Architekci chętnie eksponują klinkier w naturalnej postaci, wszędzie tam gdzie istnieje taka możliwość. Ową tendencję obserwujemy przeglądając galerie zdjęć i modne czasopisma wnętrzarskie, ukazujące fotoreportaże z aranżacji loftów oraz drogich apartamentów w kamienicach.
Żywotnik zachodni Danica

Tuja 'Danica'

Żywotnik zachodni (Thuja occidentalis), zwany potocznie tują, jest rośliną iglastą, bardzo popularną w przydomowych ogrodach. Jest to roślina wiecznie zielona i rzadko chorująca. Jest bardzo ceniona za smukły kształt oraz walory dekoracyjne. W naturalnym środowisku tuje porastają Amerykę Północną oraz wschodnią Azję, gdzie najczęściej występują w formie drzewa.
klimatyzator

Klimatyzacja w domu

Klimatyzator to urządzenie, które możemy spotkać we wszystkich pomieszczeniach i obiektach przeznaczonych na stały pobyt ludzi, zwłaszcza w okresie wiosennym i letnim. Intensywna, wielkomiejska zabudowa, przyczynia się do powstawania tzw. wyspy ciepła. Mała ilość powierzchni niezabudowanych, zieleni, terenów otwartych sprzyjających przewietrzaniu, utwardzone posadzki z asfaltu i betonu powodują nagrzewanie i mały ruch powietrza.
Brzoskwinia

Brunatna zgnilizna drzew owocowych

Brunatna zgnilizna drzew owocowych, zwana również moniliozą, to choroba objawiająca się brunatnieniem i zamieraniem kwiatów oraz krótkopędów. Owoce pokrywają się gnilnymi, brunatnymi plamami oraz skupieniami zarodników. Przyczyną tej choroby są zimujące na pędach i na zmumifikowanych, pozostających na drzewie owocach, zarodniki, które wiosną stają się źródłem zakażenia.