Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt Pensjonat przy fontannie z pracowni ARCHON+ - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Projekt Pensjonat przy fontannie z pracowni ARCHON+ Komentarze do Projekt Pensjonat przy fontannie z pracowni ARCHON+

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1224
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 28 wrzesień 2010 - 12:56

Projekt Pensjonat przy fontannie z pracowni ARCHON+ściany zewnętrzne: pustak ceramiczny Porotherm 25 cm styropian 14 cm tynkstrop: płyta żelbetowaschody: żelbetowe dwubiegowe: h=97 cmdach: dwuspadowy, nachylenie 42°, więźba drewniana, dachówka ceramiczna...
Dołączona grafika

Link do projektu: Projekt Pensjonat przy fontannie z pracowni ARCHON+
Komentarze do projektu:

#2 Gość_slawsc

• Grupa Guests

Napisano 28 wrzesień 2010 - 12:56

Właśnie skończyłem budowę wg. tego projektu. Fajnie wygląda. Przyszłym wykonawcą proponuję podnieść ścianę kolankową. Wg orginalnego projektu jest trochę za niska i traci się dużo powierzchni użytkowej. Druga sprawa to zwiększenie różnicy w połaci dachu. inaczej będą problemy z obróbkami dekarskimi.

#3 Gość_leszeko

• Grupa Guests

Napisano 30 wrzesień 2010 - 16:09

Wyświetl postUżytkownik slawsc dnia 28 wrzesień 2010 - 12:56 napisał

Właśnie skończyłem budowę wg. tego projektu. Fajnie wygląda. Przyszłym wykonawcą proponuję podnieść ścianę kolankową. Wg orginalnego projektu jest trochę za niska i traci się dużo powierzchni użytkowej. Druga sprawa to zwiększenie różnicy w połaci dachu. inaczej będą problemy z obróbkami dekarskimi.

Poważnie sie zastanawiam sie nad tym projektem. Ciekawi mnie czy można sie faktycznie zmieścić w cenie jaka jest podana. Trochę mało przestrzeni gospodarczej, chyba że na górze jeden pokój sie na to poświęci. Wersja z podpiwniczeniem mogłaby być lepsza.
Jeżeli można się spytać - w jakiej to miejscowości?

#4 Gość_darek

• Grupa Guests

Napisano 13 czerwiec 2011 - 03:09

Wyświetl postUżytkownik slawsc dnia 28 wrzesień 2010 - 12:56 napisał

witam dzieki za opinie bo ja tez jestem zainteresowany tym projektem i mam pytanie o ile czeba podnies scianke kolankowa iczy dal bys jakies zmiany w tym projekcie dziekuje za odpowiec muj adres darekwykurz@interia.pl

#5 Gość_pensjonat mazury

• Grupa Guests

Napisano 14 listopad 2011 - 10:06

Interesujący projekt.

#6 Gość_stanisław

• Grupa Guests

Napisano 18 styczeń 2012 - 16:37

Wyświetl postUżytkownik leszeko dnia 30 wrzesień 2010 - 16:09 napisał

Poważnie sie zastanawiam sie nad tym projektem. Ciekawi mnie czy można sie faktycznie zmieścić w cenie jaka jest podana. Trochę mało przestrzeni gospodarczej, chyba że na górze jeden pokój sie na to poświęci. Wersja z podpiwniczeniem mogłaby być lepsza.
Jeżeli można się spytać - w jakiej to miejscowości?

Witam.Zamówiłem ten projekt,ale będę dokonywać zmian [dobudowa sali].Proszę o porady odnośnie projektu i wykonawstwa.

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Iglaki

Iglaki

Planując atrakcyjny ogród nigdy nie powinniśmy zapominać o drzewach i krzewach iglastych, pięknych roślinach ozdobnych, idealnych do niemal każdego rodzaju ogrodu. Bogactwo odmian karłowych, doskonałych do ogródków skalnych i wrzosowisk, odmian wolno rosnących, czy płożących się, doskonałych do uprawy w pojemnikach, na balkonach i tarasach zadowoli każdego.
Jeżyna

Rozmnażanie jeżyn i ich mieszańców

W momencie, w którym decydujemy się sadzić krzewy i drzewa owocowe, powinniśmy pamiętać, że niezmiennie lubią one miejsca głęboko nasłonecznione. Światło i ciepło odgrywają bowiem dużą rolę w dojrzewaniu owoców i rozwoju drzew, jak również pobudzaniu wzrostu owocujących pędów.
Folia dachowa

Folie izolacyjne

Aby ściany i dachy nie gromadziły wilgoci, stosowane są materiały, które powstrzymują przenikanie i skraplanie pary wodnej. Od wewnątrz, w pomieszczeniach stosowane są paroizolacje, które ograniczają dopływ pary wodnej. Natomiast z zewnątrz, materiały, które umożliwiają wydobywanie się pary wodnej poza konstrukcję, czyli folie dachowe.
witryna sklepowa

Sklep do góry nogami

Przewrotny koncept zdecydowanie wyróżnia butik spośród innych modowych punktów handlowych.
Niesamowite wrażenie sprawiają meble „stojące” na suficie, kryształowe żyrandole wyrastające z podłóg i miękkie siedziska wyznaczone w łukach przejść, które niestandardowo kończą się nad posadzką.
Trzmielina

Uprawa i rozmnażanie trzmieliny

Trzmielina jest rośliną, która w naturalnych warunkach rośnie na terenie Europy, Azji i Ameryki Północnej. Ten zielony krzew o niewielkich kwiatach, bardzo często dorasta nawet do 4 metrów wysokości. Lancetowate liście przez większą część roku są zielone, natomiast jesienią przybierają czerwono fioletową barwę.