Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Zgrzewarka do podłóg? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Zgrzewarka do podłóg?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mleszczu1 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 23-wrzesień 10

Napisano 23 wrzesień 2010 - 14:26

Witam. Czy ma ktoś doświadczenie w zgrzewaniu podłóg i może coś polecić? Chodzi mi tu o konkretny model/firmę.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   zytkrak Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 06-październik 10

Napisano 06 październik 2010 - 14:00

Wyświetl postUżytkownik mleszczu1 dnia 23 wrzesień 2010 - 14:26 napisał

Witam. Czy ma ktoś doświadczenie w zgrzewaniu podłóg i może coś polecić? Chodzi mi tu o konkretny model/firmę.

Doświadczenia zbyt dużego nie mam, ale mogę polecić firmę Steinel. Używałem zgrzewarki HG 2300 EM. Dane techniczne możesz wyszykać np. tutaj www.zgrzewarki-podlog.pl

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 03 listopad 2010 - 13:53

A ile możesz przezanczyć,lub też jaki budżet na zagrzewarkę posiadasz? Sprawdź czy nie ma ich u mnie www.jmd.com.pl
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   goodidea Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 62
  • Rejestracja 11-maj 11

Napisano 12 maj 2011 - 14:53

Witam,jest kilka typów zgrzewarek do podłóg. Musisz poczytać o ich parametrach, Mogę ci niektóre wymienić:
STEINEL PHG 4000 E
Zgrzewarka Triac Pid
Forsthoff QUICK-L electronic
Zgrzewarka Steinel HG 2300 EM
Zgrzewarka FORPLAST®-F
myślę, ze ta ostatnia, jest całkiem całkiem ;) (elektroinstalatorstwo)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   sinusoid Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja wczoraj, 10:10

Napisano wczoraj, 10:55

Wyświetl postUżytkownik goodidea dnia 12 maj 2011 - 14:53 napisał

Witam,jest kilka typów zgrzewarek do podłóg. Musisz poczytać o ich parametrach, Mogę ci niektóre wymienić:
STEINEL PHG 4000 E
Zgrzewarka Triac Pid
Forsthoff QUICK-L electronic
Zgrzewarka Steinel HG 2300 EM
Zgrzewarka FORPLAST®-F
myślę, ze ta ostatnia, jest całkiem całkiem ;)

Ja też bym postawił na Steinela HG 2300 EM. Natomiast Steinel PHG 4000 E to już wersja naprawdę wypasiona, z inteligentną elektroniką i mniejszą średnicą rury wylotowej (wygodna podczas pracy w zakamarkach).

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Winorośl

Ochrona winorośli

Nie zapominajmy o regularnej ochronie chemicznej winorośli przed chorobami grzybowymi. Przeciwko mączniakowi rzekomemu (Plasmopara viticola), dającemu żółte i brązowe plamy na liściach, powinniśmy stosować opryski ochronne, co 2-3 tygodnie lub po dniach deszczowych. Przeciwko mączniakowi prawdziwemu (Uncinula necator), białemu nalotowi na spodzie liści, opryski profilaktyczne po deszczach. Przeciwko szarej pleśni, zasychaniu liści i gron, oprysk powinniśmy wykonywać przed i po kwitnieniu.
Plantacja winorośli

Zakładamy plantację winorośli

Krzewy winorośli rozwijają bardzo rozwinięty system korzeniowy, korzenie potrafią sięgać nawet do 8 metrów w głąb. Podłoże powinno mieć więc dobrą strukturę i być bogate w składniki pokarmowe. Gleba powinna być głęboka, gliniasto-piaszczysta, o większej pojemności wodnej. Podłoże podmokłe, torfowe i ilaste nie nadaje się do uprawy winorośli i na nim nasze krzewy będą rosły źle.
biokominki

Biokominki

Strzelający ogień w kominku, rozchodzące się ciepło i rodzina zebrana wokół. Takie marzenie z dzieciństwa wyniósł prawie każdy z nas. Jeszcze do niedawna spełnienie go, było zarezerwowane tylko dla właścicieli domków jednorodzinnych. Mieszkańcy bloków musieli obejść się smakiem, gdyż metraż i istniejąca instalacja skutecznie uniemożliwiała im posiadanie kominka. Istnieją wprawdzie kominki gazowe czy elektryczne, jednak ich cena i efekt pozostawiały wiele do życzenia. Na szczęście nadeszła era biokominków.
Konwalia majowa

Rok w ogrodzie - maj

Przed nami majowy weekend, a po nim masa pracy. Właśnie teraz, powinniśmy poświęcić naszemu ogrodowi sporo czasu. Wszelkie zaniedbania mogą, bowiem odbić się na urodzie i zdrowiu naszych roślin. Na początku dokładnie przyjrzyjmy się naszemu ogrodowi, naprawdę warto.
Niewielkie kwiaty kaktusa

Sukulenty doniczkowe

Sukulenty doniczkowe to grupa roślin o niezwykłej urodzie, które z byle powodu nam nie zwiędną lub zżółkną. Swoim niezwykłym pokrojem i ciekawym kształtem, z pewnością będą zdobić niejedną mieszkanie. Ciekawią deseniem, formą liści oraz stonowaną barwą. Doskonale będą komponować się w przestronnych domowych wnętrzach, np.: urządzonych w minimalistycznym stylu.