Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Zgrzewarka do podłóg? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Zgrzewarka do podłóg?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mleszczu1 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 23-wrzesień 10

Napisano 23 wrzesień 2010 - 14:26

Witam. Czy ma ktoś doświadczenie w zgrzewaniu podłóg i może coś polecić? Chodzi mi tu o konkretny model/firmę.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   zytkrak Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 06-październik 10

Napisano 06 październik 2010 - 14:00

Wyświetl postUżytkownik mleszczu1 dnia 23 wrzesień 2010 - 14:26 napisał

Witam. Czy ma ktoś doświadczenie w zgrzewaniu podłóg i może coś polecić? Chodzi mi tu o konkretny model/firmę.

Doświadczenia zbyt dużego nie mam, ale mogę polecić firmę Steinel. Używałem zgrzewarki HG 2300 EM. Dane techniczne możesz wyszykać np. tutaj www.zgrzewarki-podlog.pl

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 03 listopad 2010 - 13:53

A ile możesz przezanczyć,lub też jaki budżet na zagrzewarkę posiadasz? Sprawdź czy nie ma ich u mnie www.jmd.com.pl
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   goodidea Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 62
  • Rejestracja 11-maj 11

Napisano 12 maj 2011 - 14:53

Witam,jest kilka typów zgrzewarek do podłóg. Musisz poczytać o ich parametrach, Mogę ci niektóre wymienić:
STEINEL PHG 4000 E
Zgrzewarka Triac Pid
Forsthoff QUICK-L electronic
Zgrzewarka Steinel HG 2300 EM
Zgrzewarka FORPLAST®-F
myślę, ze ta ostatnia, jest całkiem całkiem ;) (elektroinstalatorstwo)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   sinusoid Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja wczoraj, 10:10

Napisano wczoraj, 10:55

Wyświetl postUżytkownik goodidea dnia 12 maj 2011 - 14:53 napisał

Witam,jest kilka typów zgrzewarek do podłóg. Musisz poczytać o ich parametrach, Mogę ci niektóre wymienić:
STEINEL PHG 4000 E
Zgrzewarka Triac Pid
Forsthoff QUICK-L electronic
Zgrzewarka Steinel HG 2300 EM
Zgrzewarka FORPLAST®-F
myślę, ze ta ostatnia, jest całkiem całkiem ;)

Ja też bym postawił na Steinela HG 2300 EM. Natomiast Steinel PHG 4000 E to już wersja naprawdę wypasiona, z inteligentną elektroniką i mniejszą średnicą rury wylotowej (wygodna podczas pracy w zakamarkach).

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Drzewo trawiaste

Drzewo trawiaste

Drzewo trawiaste (Xanthorrhoea preissii) to wieczniezielona, wolnorosnąca roślina wysokości do 5m w ojczyźnie, z bardzo wąskimi, trawiastymi liśćmi długości do 1,5m. Kwiaty drobne, białe, zebrane w kwiatostany.
Nasiona przed wysiewem nie wymagają żadnego przygotowania.
dekoracje

Zimowe aranżacje wnętrz: salon

Okres zimowy, pomimo mroźnej pogody i szybko zapadającego zmierzchu, jest bardzo radosną porą roku. Ogród zapada w głęboki sen, natomiast domownicy spędzają wspólnie długie wieczory w domu. Grudzień niezmiennie kojarzy się ze świętami, ponieważ przygotowania do nich trwają tygodniami.
Ściana jak nowa

Ścianki działowe

Właściwy podział przestrzeni mieszkalnej lub pracowniczej niesie za sobą mnóstwo korzyści. Przemyślany układ oraz wielkość pomieszczeń zapewniają lepszą funkcjonalność wnętrz i korzystne kombinacje aranżacyjne.
AutoCAD 2011

AutoCAD 2011

AutoCAD 2011 - nowa wersja oprogramowania Autodesk wspierającego projektowanie komputerowe - dysponuje nowymi narzędziami do modelowania 3D w projektowaniu koncepcyjnym, modelowania powierzchni oraz ustawiania przejrzystości obiektów i warstw. Większość zmian powstała na wniosek milionów użytkowników, dzięki czemu program zwiększa wydajność kreślenia.
Świąteczna choinka

Choinka żywa czy sztuczna?

Święta Bożego Narodzenia to czas odpoczynku, refleksji i rodzinnych spotkań. Nieodzownym elementem tych świątecznych dni jest choinka. Co roku większość z nas zastanawia się nad wyborem, jakie drzewko udekorować w Wigilię, prawdziwe czy może sztuczne?