Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Cytryniec chiński - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Cytryniec chiński Komentarze do artykułu Cytryniec chiński

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1222
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 04 wrzesień 2010 - 22:50

Cytryniec chiński (Schisandra chinensis) to pnącze wysokości do 8 m. Liście eliptyczne do owalnych, siedzące na krótkich ogonkach.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Cytryniec chiński
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_Basia

• Grupa Guests

Napisano 04 wrzesień 2010 - 22:50

Mam cytryńca już ok. 4 lat. Mam problem z uzyskaniem owoców - zakwita pięknie i ... nie wytwarzają się owoce, czy jest to związane z dwupiennością? Nie znam się na tym i bardzo mnie to nurtuje, nie umiem rozgryźć tego problemu. Może ktoś jest już doświadczony w tej dziedzinie i może mi udzielić dodatkowych informacji? Czy druga roślina może pochodzić z tej co mam?, bo rośnie ładnie i ma sadzonki. Będę wdzięczna za pomoc?

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
dekoracje stołu

Dekorujemy stół na święta wielkanocne

Wielkanoc to święta pełne radości, rodzinnych spotkań i rozmów przy stole. Już teraz warto zastanowić się nad wielkanocnymi dekoracjami i dodatkami, dzięki którym nasi świąteczni goście będą mogli poczuć wielkanocny nastrój.
Oświetlenie zewnętrzne budynku.

Światło w ogrodzie

Nastrojowo oświetlony ogród może stać się miejscem, gdzie w gronie przyjaciół będziemy spędzać pogodne, letnie wieczory. Światło na zewnątrz jest przydatne nie tylko ze względów estetycznych. Dzięki oświetleniu zieleni wokół domu możemy w każdej chwili zobaczyć co się dzieje na zewnątrz.
Wideodomofon

Domofony i wideodomofony

Montaż domofonu przy drzwiach wejściowych lub furtce zwiększa poczucie nasze bezpieczeństwa. Zanim wpuścimy gościa do naszego domu, możemy go usłyszeć a nawet zobaczyć.
Domofon może działać w systemie simplex. Umożliwia wtedy rozmowę naprzemienną – gdy osoba stojąca przy bramie mówi, nie słuchać osoby w domu.
Ogród pełen bylin

Byliny otwartych przestrzeni

Przez setki lat byliny występowały bardzo często w roli roślin ozdobnych. Dominowały zarówno na dworach jak i tuż obok chłopskich chat. Na początku XX wieku ustąpiły miejsca uporządkowanym, niemalże sterylnym ogrodom, trawom, drzewom iglastym oraz roślinom jednorocznym. Ostatnie dwie dekady poprzedniego stulecia „przywróciły” jednak światu modę na byliny. Obecnie możemy obserwować prawdziwy „rozkwit” popularności tych roślin.
Ochrona bylin przed zimą

Ocieplanie roślin

Gdy z dnia na dzień jest coraz chłodniej, warto zatroszczyć się o nasze ogrodowe rośliny. Dzięki odpowiedniej osłonie, możemy je uchronić przed niskimi temperaturami oraz silnym wiatrem. Niektóre rośliny uprawiane w pojemnikach, można bez problemu przenieść do zamkniętego pomieszczenia. Jednak takiej możliwości nie mamy w przypadku roślin sadzonych do gruntu. Wtedy wiele naszych ogrodowych roślin wymaga zabezpieczenia przed wpływem niskich temperatur.