Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Cytryniec chiński - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Cytryniec chiński Komentarze do artykułu Cytryniec chiński

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1087
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 04 wrzesień 2010 - 22:50

Cytryniec chiński (Schisandra chinensis) to pnącze wysokości do 8 m. Liście eliptyczne do owalnych, siedzące na krótkich ogonkach.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Cytryniec chiński
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_Basia

• Grupa Guests

Napisano 04 wrzesień 2010 - 22:50

Mam cytryńca już ok. 4 lat. Mam problem z uzyskaniem owoców - zakwita pięknie i ... nie wytwarzają się owoce, czy jest to związane z dwupiennością? Nie znam się na tym i bardzo mnie to nurtuje, nie umiem rozgryźć tego problemu. Może ktoś jest już doświadczony w tej dziedzinie i może mi udzielić dodatkowych informacji? Czy druga roślina może pochodzić z tej co mam?, bo rośnie ładnie i ma sadzonki. Będę wdzięczna za pomoc?

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Drewniane meble ogrodowe

Meble w Twoim ogrodzie

Aby korzystanie z tarasu, altany czy trawnika w ciepłe, słoneczne dni było przyjemne, warto zaopatrzyć się w meble ogrodowe. Ich styl powinien pasować do charakteru ogrodu. Meble lekkie, metalowe dobrze prezentują się w ogrodzie różanym. Natomiast inny nastrój stworzą ciężkie i drewniane.
Fugowanie

Jak usunąć pleśń na fugach w łazience?

Pleśń lub grzyb na fugach i silikonie w łazience może oznaczać, że w pomieszczeniu panuje zły mikroklimat. Zanim zapadnie decyzja o wymianie fug i silikonu przy wannie, należy sprawdzić i zlikwidować przyczynę takiego stanu rzeczy. W przeciwnym wypadku pleśń i grzyb wrócą na nowych materiałach wykończeniowych w ciągu kilku miesięcy.
Truskawki

Sterowana uprawa truskawek

Sterowanie produkcją truskawek - co kryje się pod tą z pozoru skomplikowaną nazwą? Przyspieszanie lub opóźnianie zbiorów owoców, którego celem jest uzyskiwanie ich w konkretnym, wybranym przez nas, optymalnym terminie, w czasie, kiedy tradycyjne truskawki jeszcze nie owocują lub też zakończyły już owocowanie. Sterowanie produkcją owoców w taki sposób, byśmy mogli cieszyć się ich smakiem już na początku maja oraz od połowy lipca do pierwszych przymrozków.
Przenośny grill

Uczta pod gołym niebem

Pogodne, letnie dni sprzyjają spotkaniom towarzyskim, które coraz częściej są połączone z przygotowywaniem potraw pod gołym niebem. Potrawy z grilla są smakowite, łatwe w przyrządzaniu i przede wszystkim zdrowe.
Francuskie ogrody

Czy ogród francuski jest dla mnie odpowiedni?

Zadbany i właściwie zaprojektowany ogród stanowi zawsze dumę właściciela. Od nas samych zależeć powinno, jaki będzie nasz ogród. Historia projektowania i tworzenia ogrodów niesie ze sobą bogactwo wzorców. Z dziesiątek przykładów z pewnością wybierzemy coś dla siebie. Warto poznawać różne ogrodowe style, by spośród wielu odnaleźć ten, który będzie nam najlepiej odpowiadał.