Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Warunki techniczne jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie - przewodnik - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Warunki techniczne jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie - przewodnik Komentarze do artykułu Warunki techniczne jakim powinny odpowiadać bud

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1224
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 31 sierpień 2010 - 21:51

PRZEWODNIK PO ROZPORZĄDZENIU MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r. z najnowszą aktualizacją

Dołączona grafika
Link do artykułu: Warunki techniczne jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie - przewodnik
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_irek

• Grupa Guests

Napisano 31 sierpień 2010 - 21:51

Brawo.Same konkrety.Trzeba mieć łeb żeby napisać coś takiego.Chcę zbudować budynek gospodarczy do 25m2 na zgłoszenie i jeżeli ktoś myśli że to jest takie proste to się myli.To co może wymyślić urzędnik to przechodzi ludzkie pojęcie a ma takie prawo.Chcą żebym się ustosunkował do 8.paragraf.Życzę powodzenia żeby to zrobić trzeba rozgryść jeszcze 20 innych bo jeden oddnosi się do drugiego czyli masło jest maślane.Jeżeli ktoś myśli że budowa na zgłoszenie to tylko kwestia złożenia wniosku to się myli do tego jeszcze rysunki rzuty itp.jak do budowy domu

#3 Gość_booa

• Grupa Guests

Napisano 21 luty 2012 - 19:33

Wyświetl postUżytkownik irek dnia 31 sierpień 2010 - 21:51 napisał

Brawo.Same konkrety.Trzeba mieć łeb żeby napisać coś takiego.Chcę zbudować budynek gospodarczy do 25m2 na zgłoszenie i jeżeli ktoś myśli że to jest takie proste to się myli.To co może wymyślić urzędnik to przechodzi ludzkie pojęcie a ma takie prawo.Chcą żebym się ustosunkował do 8.paragraf.Życzę powodzenia żeby to zrobić trzeba rozgryść jeszcze 20 innych bo jeden oddnosi się do drugiego czyli masło jest maślane.Jeżeli ktoś myśli że budowa na zgłoszenie to tylko kwestia złożenia wniosku to się myli do tego jeszcze rysunki rzuty itp.jak do budowy domu

..

NO ALEŻ OCZYWIŚCIE , NAJLEPIEJ JESZCZE BEZ RZUTÓW I RYSUNKÓW OBIEKTU,ZUPEŁNIE JAK POPADNIE .. I TAK JUŻ NASZ KRAJOBRAZ ARCHITEKTONICZNIE WYGLĄDA JAK PO TRZĘSIENIU ZIEMI.. ROZMACH W TWORZENIU PRZEZ WSZYSTKICH DOMOROSŁYCH TWÓRCÓW ( I NIE TYLKO ZRESZTĄ ) ,KTÓRZY SERWUJĄ NAM SWOJE GNIOTY W POSTACI WSZELKICH DOKLEJONYCH DASZKÓW WIAT KOLUMIENEK RODEM Z KLASYCZNYCH PORZĄDKÓW.. TERAZ PRZYJDZIE KOLEJ NA WSZYSTKICH KTÓRZY MYŚLĄ,ZE ZGŁOSZENIE TO NAJLEPIEJ VIA TELEFON.. BO JA SE CHCE POBUDOWAC BUDYNEK..LUDZIE..OPAMIĘTAJCIE SIĘ.. SAM ZAŁATWIAM PO KILKANAŚCIE POZWOLEŃ NA BUDOWY ROCZNIE I URZĘDNICY SPRAWDZAJĄ NAM WRĘCZ PRZECINKI W OPISACH TECHN..A CO DO ODSYŁACZY W PRAWIE TO ŚWIĘTA RACJA ,KTOŚ KTO PISAŁ TE GNIOTY POWINIEN DOSTAĆ DOKUMENTACJĘ DO ZROBIENIA ,BY MÓGŁ SKORZYSTAĆ Z TYCH PARAGRAFÓW..NA PEWNO SKAKAŁBY Z RADOŚCI..,PO TYCH USTAWACH..

#4 Gość_Jarek

• Grupa Guests

Napisano 02 marzec 2012 - 14:32

A co urzędasa obchodzi co ja chcę zbudować.
G.. Cię to powinno obchodzić i gdzieś mam czy to się komuś podoba.
Mam działkę i powinienem móc sobie na niej postawić co tylko chcę, tak żeby nie szkodzić sąsiadowi, a jak z czego to powinien być moój problem!

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
dachy

Odśnieżanie dachów

Obowiązek odśnieżania dachów należy do właściciela lub zarządcy budynku. Artykuł 61 pkt. 2 Prawa Budowlanego* nakazuje zapewnienie bezpieczeństwa użytkowania obiektów budowlanych i niedopuszczenie do przeciążenia konstrukcji budynku przez zalegający śnieg. Mokry śnieg stanowi największe obciążenie. Podczas topnienia, warstwa o powierzchni 1 m kw. i grubości 15 cm może ważyć nawet 50 kg.
Gąsienica

Walka ze szkodnikami drzew i krzewów na przedwiośniu

Koniec zimy to czas, gdy na drzewach i krzewach brak jest liści. Jest to doskonała pora by odnaleźć i zniszczyć zimujące w nich owady. Podczas przycinania drzew i krzewów zwróćmy uwagę na wszelkie oznaki bytowania szkodników, z którymi walkę rozpocząć można już właśnie teraz.
Trawnik

Pielęgnacja trawnika

Równy i zadbany trawnik to niewątpliwie marzenie niejednego właściciela ogrodu. To także jeden z ważniejszych elementów ogrodowej kompozycji. Stanowi tło dla drzew, krzewów, kwiatów, a także wprowadza w ogrodzie porządek. Przemyślany trawnik nawet w niewielkim ogrodzie sprawi, że będzie on sprawiał wrażenie przestronniejszego.
koparka

Maszyny budowlane - koparki

Koparka jest maszyną wykorzystywaną do wykonywania robót ziemnych. Według podstawowego podziału mogą pracować w cyklu ciągłym bądź przerywanym pomiędzy kolejnymi etapami robót ziemnych. W zależności od naczynia którym pracują mogą przenosić materiały budowlane, ładować urobek na do wywozu na inne pojazdy, spychać, zakopywać bądź wykopywać na określoną głębokość.
paragraf

Przewodnik po Prawie budowlanym

Planując budowę domu lub innego obiektu budowlanego, należny postępować zgodnie z obowiązującymi przepisami. Niniejszy przewodnik po przepisach Prawa budowlanego powstał w oparciu o Ustawę z dnia 7 lipca 1994r. i późniejszymi zmianami.