Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Dlaczego na mozaice lustrzanej wychodzą plamy? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Dlaczego na mozaice lustrzanej wychodzą plamy?

#1 Gość_Andrzej

• Grupa Guests

Napisano 31 sierpień 2010 - 14:16

Witam, mam taki problem- położyłem mozaikę lustrzaną, ale po 2 dniach okazało się że na jej elementach - małych lustereczkach wychodzą plamy. Nie wiem czy coś nie tak jest z klejem czy z fugą?? na początku wszystko bylo dobrez, a teraz w coaraz więcej miejscach są plamy. Czy ktoś wie dlaczego tak sie dzieje??

#2 Gość_małgorzata

• Grupa Guests

Napisano 18 listopad 2010 - 11:38

Wyświetl postUżytkownik Andrzej dnia 31 sierpień 2010 - 14:16 napisał

Witam, mam taki problem- położyłem mozaikę lustrzaną, ale po 2 dniach okazało się że na jej elementach - małych lustereczkach wychodzą plamy. Nie wiem czy coś nie tak jest z klejem czy z fugą?? na początku wszystko bylo dobrez, a teraz w coaraz więcej miejscach są plamy. Czy ktoś wie dlaczego tak sie dzieje??

Witam, pytałeś już dawno,więc może moja odpowiedż jest już zbędna (?), jeśli temat aktualny, to chętnie podzielę się doświadczeniami. Układam mozaikowe różności, głównie z kamienia, ale z lustrem też pracowałam ( cała kabina prysznicowa ;)). m.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Filodendron

Filodendron

Filodendron (Philodendron) należy do rodziny obrazkowatych (Araceae) i jest to jedna z najbardziej znanych roślin doniczkowych. Roślina ta pochodzi z lasów tropikalnych Ameryki Środkowej i Południowej. Filodendrony występują w różnych formach - krzewiastych, pnączy, bezłodygowych i zielnych.
Powojnik

Choroby powojników

Powojniki to idealne rośliny do obsadzania pergoli lub arek. Powojniki, dorastające do 8 metrów długości, należące do rodziny jaskrowatych (Ranunculaceae) obejmują około 230 gatunków bylin, krzewów i pnączy. Z całą pewnością zaskoczą nas nie tylko przepięknymi, kolorowymi, utrzymującymi się od maja do października kwiatami.
Pobielony pień drzewa owocowego

Bielenie drzew i krzewów owocowych

Zdarzają się zimy ciepłe, pełne deszczów, pluch i błota, zdarzają się jednak również zimy ostre, powodujące przemarzanie roślin sadowniczych. Zewnętrznymi, łatwo dostrzegalnymi przez nas objawami uszkodzeń mrozowych są przemarznięcia konarów, pionowe pęknięcia pni i rany zgorzelinowe, powstające przede wszystkim po okresowym ociepleniu i rozhartowaniu zewnętrznych tkanek kory i drewna.
Sprzyjające warunki do powstawania takich ran występują najczęściej w styczniu i lutym, gdy w słoneczne dni pnie drzew i grubsze konary silnie nagrzewają się, a nocą podczas gwałtownego spadku temperatury pobudzone do życia tkanki przemarzają.
Powstawaniu uszkodzeń mrozowych na pniach i nasadach konarów drzew owocowych możemy zapobiec, bieląc je.
Mięta

Mięta

Mięta (Mentla) to bylina o drobnych, fioletowych kwiatach. Jej płożące się pędy mają zdolność ukorzeniania się i wydawania nowych pędów. Pędy pionowe mogą osiągać nawet do 80 centymetrów wysokości. Zimotrwała mięta odznacza się specyficznym orzeźwiającym zapachem, dzięki zawartości olejku.
grunty rolne - slider

Zmiana przeznaczenia gruntu

Jeśli chcesz zacząć budowę domu na wiosnę, rozpocznij niezbędne formalności. Polscy inwestorzy planując inwestycje, zwykle w złym okresie inicjują sprawy formalne względem najlepszego terminu rozpoczęcia budowy. Powinni o tym pomyśleć jak najszybciej właściciele działek o przeznaczeniu rolnym lub leśnym.