Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Ogrzewanie - pompy ciepła, a może ekogroszek? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Ogrzewanie - pompy ciepła, a może ekogroszek?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kamilek Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 19
  • Rejestracja 17-sierpień 10

Napisano 27 sierpień 2010 - 06:40

Odwieczny dylemat - wybór ogrzewania. Na podstawie wyliczeń pompa ciepła jest tańszym sposobem na ogrzanie mojego domu, ale czy to będzie dobry wybór zdecydować się na inwestycję w pompy ciepła?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 06 październik 2010 - 09:28

Poczytaj także o minusach instalacji pompy ciepła,to zanim się na to zdecydujesz. Ważnym szczegółem będzie tutaj metraz domu,jeżeli możesz to podaj go.
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 17 październik 2011 - 19:05

Ja zdecydowanie jestem miłośnikiem, jeśli chodzi o piece na ekogroszek, bo obecnie paliwo grzewcze jest w wyjątkowo atrakcyjnych cenach i daje mi to dosyć fajną oszczędność.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Agrest

Wegetatywne rozmnażanie agrestu

Odmiany uprawne krzewów owocowych rozmnażane z nasion dają potomstwo zróżnicowane pod względem cech i właściwości, dziedziczące w niewielkim stopniu zalety rośliny matczynej. Chcąc otrzymać w krótkim czasie osobniki identyczne z rośliną macierzystą powinniśmy zastosować rozmnażanie wegetatywne. Rośliny otrzymane z sadzonek i odkładów będą wierną kopią rośliny matczynej.
Przykładowe pokrycie dachu

Czym kryjemy dachy?

W obecnych czasach dachy oprócz funkcji oczywistej – ochronnej i użytkowej – w przypadku zaadoptowania poddasza, mają także funkcje ozdobną. Rodzaj pokrycia należy określić już na etapie projektu domu, gdyż wiadomo, że każde pokrycie ma inny ciężar i będzie wymagać innej więźby dachowej. Jednym z wyznaczników jakim będziemy się kierować jest cena. A ta w dużej mierze zależy od kształtu jaki ma nasz dach...
Płytki wielkoformatowe Terra del Fuoco firmy Tubądzin

Płytki wielkoformatowe

Płytki ceramiczne to nadal jeden z najbardziej popularnych sposobów na wykończenie ściany lub podłogi. Niektóre z nich można także stosować poza budynkiem - na tarasach lub schodach. Formaty płytek są różne, jednak w ostatnim czasie dużym zainteresowaniem cieszą się płytki wielkoformatowe, zwane także megapłytkami.
Drzewo butelkowe

Drzewo butelkowe

Nolina odgięta (Beaucarnea recurvata) to bardzo oryginalna roślina pochodząca z Meksyku. W masywnym pniu magazynuje wodę. Z tego powodu jest klasyfikowana jako sukulent. Lubi palące słońce, wytrzymuje okresy suszy i przy tym wyrasta na 1,5 m wysokości. Nietuzinkowy wygląd sprawia ze jest ostatnimi czasy najchętniej kupowanym sukulentem, dość często spotykanym w sklepach ogrodniczych.
Terakota w kuchni

Glazura kuchenna

Wybór odpowiedniego materiału wykończeniowego na ściany i podłogę w kuchni jest bardzo ważny. Należy zwrócić uwagę, aby materiał był niepalny, łatwo się czyścił i nie wchłaniał wilgoci. Te wszystkie 3 cechy posiadają płytki ceramiczne. Bogactwo kolorów i wzorów na pewno pozwoli nam dopasować je idealnie do naszego wnętrza.