Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Zarządzanie nieruchomościami - obowiązki zarządcy - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl
Jestem z Krakowa, tak, jak wspomniany w artykule zarządca,Tomasz Greń.Jestem również w zarządzie wspólnoty mieszkaniowej i mamy mnóstwo problemów z naszym zarządcą, który pragnie ograniczać się wyłącznie na tym, czego zarząd wspólnoty wymaga i niemal zmusza, aby zarządca coś zrobił. Bardzo jestem ciekawa, czy mając za zarządcę p. T.Grenia, będzie on działał tak jak wypowiada się w tym artykule.
Jestem z Warszawy. U nas zarządcą nieruchomości jest firma Gestor(gestor.com.pl). Jesteśmy zadowoleni, bo zarządca wywiązuje się ze swoich obowiązków. Jeśli szukacie zarządcy to polecam tą firmę.
Borówka amerykańska (Vaccinium corymbosum L.) to pochodzący z Ameryki Północnej krzew, który osiąga nawet do 2 m wysokości i do 2,5 m rozpiętości. Jej czarne, aromatyczne i słodkie owoce, winny być zachętą samą w sobie. Ta owocująca już od drugiego roku roślina daje nawet do 8 kg borówek z krzewu.
Jesienny krajobraz za oknami zaklina magią ciepłych kolorów. Wielobarwne liście jak dywan ścielą się na parkowe i ogrodowe ścieżki, w spiżarni pachnie jabłkami i suszonymi grzybami. Dlaczego by nie przenieść odrobiny tego magicznego nastroju także do salonu?
Dzierżawa jest typem umowy prawa cywilnego. Podpisując umowę dzierżawy wydzierżawiający zobowiązuje się od oddania dzierżawcy rzeczy (nieruchomości, ruchomości bądź prawa) do użytku, czerpiąc z tego pożytek, przez czas określony, bądź nieokreślony...
Difenbachia jest tropikalną rośliną pochodzącą z Brazylii. Nazwa pochodzi od cesarskiego ogrodnika, który uprawiał ją na Wiedeńskim dworze. Ze względu na jej prostą uprawę, należy do popularnych roślin doniczkowych goszczących w naszym domu. Warto wiedzieć, że liście i łodyga tej rośliny zawiera strychninę, która jest niebezpieczną trucizną. Należy o tym pamiętać szczególnie, gdy w domu będą miały z nia kontakt małe dzieci.
Storczykowiec czerwony (Bauhinia galpinii) jest rośliną bardzo cenioną przez hobbystów. Podobają im się zarówno jego niepowtarzalne kwiaty jest liście w kształcie przypominającym motyle. Może rosnąć jako roślina półpnąca (doskonale prezentuje się na ścianie ogrodu zimowego)lub jako krzew.