Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Zarządzanie nieruchomościami - obowiązki zarządcy - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl
Jestem z Krakowa, tak, jak wspomniany w artykule zarządca,Tomasz Greń.Jestem również w zarządzie wspólnoty mieszkaniowej i mamy mnóstwo problemów z naszym zarządcą, który pragnie ograniczać się wyłącznie na tym, czego zarząd wspólnoty wymaga i niemal zmusza, aby zarządca coś zrobił. Bardzo jestem ciekawa, czy mając za zarządcę p. T.Grenia, będzie on działał tak jak wypowiada się w tym artykule.
Jestem z Warszawy. U nas zarządcą nieruchomości jest firma Gestor(gestor.com.pl). Jesteśmy zadowoleni, bo zarządca wywiązuje się ze swoich obowiązków. Jeśli szukacie zarządcy to polecam tą firmę.
Zaaranżowanie pokoju dziecięcego wymaga szczególnego przygotowania. Powinien być tak przygotowany aby rósł razem z naszym dzieckiem. Odpowiednio zaprojektowany i wyposażony sprawi, że nasza pociecha będzie chętnie się w nim bawić oraz uczyć.
Vintage (z ang. vintage - winobranie, rocznik) to styl zapoczątkowany w dziedzinie mody. Dotyczy noszenia rzeczy z innych epok bądź stylizowanych na ich wzór. Przyjęło się, że ubrania z minionych dekad albo starsze niż 25 lat uznawane są za vintage...
Wybór technologii budowy domu dotyczy przede wszystkim wykonania konstrukcji nośnej i ścian zewnętrznych. Wciąż najwięcej domów powstaje w technologii tradycyjnej, murowanej. Warto wiedzieć, że odmiany dzisiejszej cegły, bloczków i pustaków znacznie różnią się od materiałów z których budowali nasi dziadkowie, a alternatywne metody pozwalają na wybudowanie domu szybciej i taniej.
Solidny i piękny dach to zwieńczenie i niewątpliwa ozdoba domu. Wybudowany z trwałych materiałów, dokładnie wykończony będzie służył przez wiele lat skutecznie chroniąc mieszkańców przed kaprysami matki natury.
Nawierzchnie wokół naszego domu powinny być starannie zaprojektowane. Wybierając odpowiedni materiał na nawierzchnie w naszym otoczeniu, warto dopasować kolorystykę i fakturę kostki do architektury budynku, barwy elewacji, charakteru ogrodu oraz do ogrodzenia.
Kostka brukowa jest powszechnie stosowanym materiałem na nawierzchnie w ogrodzie. Jest bardzo trwała, dość łatwa do ułożenia oraz niedroga. Jej bardzo duża gama wzorów umożliwia dopasowanie odpowiedniej zarówno do wyglądu domu jak i charakteru ogrodu.