Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Wszystko o budowie domu - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Wszystko o budowie domu Komentarze do artykułu Wszystko o budowie domu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1223
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 20 sierpień 2010 - 18:25

Wielu z nas nie wie jak się zabrać do budowy domu. Jest to sprawa poważna, gdyż wiąże się z dużym nakładem finansów oraz czasu i sił.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Wszystko o budowie domu
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_Hania

• Grupa Guests

Napisano 20 sierpień 2010 - 18:25

jezdze do pracy przez osiedle, na ktorym ludzie buduje sobie nowe domki jednorodzinne i zazdroszcze im jak nie wiem co, zawsze marzyl mi sie domek, z ogrodkiem, zeby sobie w lecie grilla zrobic, ksiazke poczytac na trawce a nie na balkonie, tylko ze cos nie moge trafic na bank, ktory dalby mi kredyt na moje marzenie

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

• Admin
  • Ikona
  • Grupa Administrators
  • Postów 13
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 23 sierpień 2010 - 07:58

Zapraszam do wątku na naszym forum, poświęconemu finansowaniu budowy, kredytom, bankom itd., link poniżej.
Kredyty (http://forum.projektoskop.pl/forum/30-kupujemy-dom/)

Pozdrawiam
Admin

#4 Gość_Marlon

• Grupa Guests

Napisano 23 sierpień 2010 - 08:17

Ja też marzę o swoim własnym kącie. Całe życie wychowałem się w domku jednorodzinnym i od dawna męczy mnie, żeby iść w tym właśnie kierunku. Nie wyobrażam sobie na dłuższą metę mieszkania w bloku. Muszę mieć kawałek ogródka i wolną przestrzeń. Gdzieś na forum ktoś napisał o programie "rodzina na swoim". Nie wiem tylko czy warto? Ktoś ma doświadczenie w tym zakresie? Do jakich banków się udać?

#5 Gość_culture

• Grupa Guests

Napisano 23 sierpień 2010 - 11:48

Wyświetl postUżytkownik Hania dnia 20 sierpień 2010 - 18:25 napisał

jezdze do pracy przez osiedle, na ktorym ludzie buduje sobie nowe domki jednorodzinne i zazdroszcze im jak nie wiem co, zawsze marzyl mi sie domek, z ogrodkiem, zeby sobie w lecie grilla zrobic, ksiazke poczytac na trawce a nie na balkonie, tylko ze cos nie moge trafic na bank, ktory dalby mi kredyt na moje marzenie

Musisz celowac w banki z dostepnoscia. Ja juz dawno wyszedlem z tego zalozenia ze lepiej nawet ciut drozszy kredyt wziac niz splacac go komus.... w Getin slyszalem ze nie ma duzych problemow na pozyczke mieszkaniowa

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   symtronik Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 25-kwiecień 10

Napisano 23 sierpień 2010 - 22:34

Wyświetl postUżytkownik Hania dnia 20 sierpień 2010 - 18:25 napisał

Nie bierz kredytów to jest zabójstwo. Później przez pół życia go będziesz spłacała, jak jest praca to ok, gorzej jak nagle się urwie.

#7 Gość_buda

• Grupa Guests

Napisano 24 sierpień 2010 - 07:28

można też przejść się do doradcy zapytać czy ma się i jeśli tak to gdzie dostępność kredytową a na urwanie się pracy są oszczędności i ubezpieczenia kredytu

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcin Machowczyk Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 18-sierpień 10
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 24 sierpień 2010 - 09:48

Wyświetl postUżytkownik Marlon dnia 23 sierpień 2010 - 09:17 napisał

Ja też marzę o swoim własnym kącie. Całe życie wychowałem się w domku jednorodzinnym i od dawna męczy mnie, żeby iść w tym właśnie kierunku. Nie wyobrażam sobie na dłuższą metę mieszkania w bloku. Muszę mieć kawałek ogródka i wolną przestrzeń. Gdzieś na forum ktoś napisał o programie "rodzina na swoim". Nie wiem tylko czy warto? Ktoś ma doświadczenie w tym zakresie? Do jakich banków się udać?

Pewnie, że można wziąć kredyt w "rodzinie na swoim", jeśli zamierzamy spłacić kredyt w całości po okresie 8 lat - wtedy też kończą się opłaty kredytowe. Z dużych banków program "Rodzina na Swoim" ma m.in. BZ WBK, Bank Millennium, Multibank, mBank a w najbliższym czasie będzie miał też Deutsche Bank. Pytanie, czy jeśli mamy zdolność kredytową nie lepiej wziąć kredyt w walucie obcej ? Niższe jest oprocentowanie - niższe raty ale musimy pamiętać o ryzyku kursowym i o spreadzie walutowym :)
Marcin Machowczyk

tel: 603 420 180
e-mail: marcin.machowczyk@hipotekaplus.pl
www: www.hipotekaplus.pl

#9 Gość_ania

• Grupa Guests

Napisano 25 sierpień 2010 - 08:05

rns mają nie tylko duże firmy te mniejsze też a jak się dobrze trafi to można i brać, niektóre nawet dawały na 100% i to właśnie nie te najmniejsze a np. taki getin

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Oświetlenie zewnętrzne budynku.

Oświetlenie zewnętrzne

Po zapadnięciu zmroku oświetlenie posesji ułatwi nie tylko bezpieczne dotarcie do domu, ale także odstraszy nieproszonych gości czyli złodziei. Dzięki takiemu oświetleniu wokół domu w każdej chwili możemy zobaczyć co się dzieje na zewnątrz. Dobrze dobrane oświetlenie zewnętrzne może stworzyć pełne blasku i uroku efekty wokół budynku, elementów małej architektury oraz ogrodu.
paragraf

Prawo budowlane: Rozdział 8 - Organy administracji i nadzoru budowlanego

Rozdział 8 Prawa budowlanego o organach administracji architektoniczno-budowlanej i nadzoru budowlanego...
Pufa ze skóry

Pufy - modny dodatek każdego salonu

Dawniej kojarzone i używane tylko jako podnóżek. Zaniedbane i niemodne. Jednak obecnie robią furorę. Pufy stały się bardzo modnym i przede wszystkim funkcjonalnym dodatkiem do salonu, pokoju dziecka czy sypialni.
fototapeta

Fototapety powiększające wnętrze

Jak optycznie powiększyć wnętrze? Sposobów jest wiele. Zestawienie kolorów jaśniejszych i ciemniejszych na ścianach i suficie może powiększyć, wydłużyć, skrócić pomieszczenie, bądź obniżyć jego wysokość.
Walka z chwastami

Walka z chwastami

Problem chwastów zna zapewne każdy właściciel przydomowego ogrodu lub działki. Większość z nich jest uciążliwa zarówno dla uprawy roślin warzywnych jak i tych ozdobnych. Uporczywie wyrastają na rabatach pomiędzy kwiatami, warzywami, a także na trawniku. Doskonale potrafią zagłuszyć uprawiane rośliny, osłabiając je, ograniczając ich wzrost i kwitnienie oraz utrudniając im dostęp do substancji odżywczych. Chwasty w ogródku mogą nawet zagłuszyć inne uprawiane rośliny.