Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Kalkulatory kredytowe - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Kalkulatory kredytowe

#1 Gość_TomekK

• Grupa Guests

Napisano 20 sierpień 2010 - 11:40

Witam i pytanko - czy ktoś może polecić jakiś rozsądny kalkulator kredytów hipotecznych? Jest tego trochę w sieci, ale jak wprowadzam swoje dane, to każdy z kalkulatorów podaje mi różne dane, nawet dla tych samych banków :(
Podejrzewam, że dane z banków nie są aktualizowane, czy cholera wie co :rolleyes:

Pozdrro

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcin Machowczyk Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 18-sierpień 10
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 20 sierpień 2010 - 12:27

Wyświetl postUżytkownik TomekK dnia 20 sierpień 2010 - 12:40 napisał

Witam i pytanko - czy ktoś może polecić jakiś rozsądny kalkulator kredytów hipotecznych? Jest tego trochę w sieci, ale jak wprowadzam swoje dane, to każdy z kalkulatorów podaje mi różne dane, nawet dla tych samych banków :(
Podejrzewam, że dane z banków nie są aktualizowane, czy cholera wie co :rolleyes:

Pozdrro

Witam Cię Tomku
Różnice w przedstawionych ofertach wynikać mogą z 3 powodów:
- błędna siatka marż - w zasadzie banki aktualizują ją co miesiąc - lub błędnie dobrana marża czyli tzw. LTV (stosunek wartości kreydtu do wartości nieruchomości)
- brak w wyliczeniach spreadu walutowego - czyli różnicy po jakiej bank nam wypłaca kredyt a tej po jakiej spłacamy ( tak jak w kantorze kurs kupna i kurs sprzedazy) - dla banków to dodatkowy zarobek od 5 - 12% - a więszkośc portali, które przedstawiają oferty, nie aktualizują spreadu walutowego
- często też są doliczane do wysokości raty koszty okołokredytowe - tj., prowizja, ubezpieczenia, i inne koszty związane z uruchomieniem kredytu.
Poza tym zdarza się też tak, że przy tych samych parametrach kredytu (tj, oprocentowanie, marża, kwota kredytu) są różne wysokości rat - a to wynika właśnie z różnicy spreadu walutowego :)
W razie pytań pisz :)

Pozdrawiam
Marcin Machowczyk

tel: 603 420 180
e-mail: marcin.machowczyk@hipotekaplus.pl
www: www.hipotekaplus.pl

#3 Gość_mariusz

• Grupa Guests

Napisano 30 sierpień 2010 - 10:09

Tomku, kalkulatory są moim skromnym zdaniem nic nie warte. Zawsze przedkładam rozmowę z człowiekiem od tych wynalazków i tym razem też mogę Cię polecić spotkanie z doradcą finansowym. Proponuję jedynie abyś wybrał dużą i sprawdzoną firmę doradczą na rynku, która specjalizuje się w kredytach. Często tego typu usługi są świadczone bezpłatnie.

#4 Gość_ula

• Grupa Guests

Napisano 31 sierpień 2010 - 08:33

najlepsi na rynku sa z open finace i sa wlasnie za darmo, milo sie z nimi rozmawia, tlumacza wszystko, odpowiadaja na pytania, ja bylam bardzo zadowolona z ich pomocy

#5 Gość_Maja

• Grupa Guests

Napisano 31 sierpień 2010 - 13:14

Ja także korzystałam z usług Openfinance i muszę przyznać rację, że byli bardzo pomocni.

#6 Gość_pinta

• Grupa Guests

Napisano 01 wrzesień 2010 - 08:02

na pewno są darmowi i sprzedają najwięcej, nie wiem nie byłam sama ale jak się czyta to wydaje się że firma prężna i ludzie im ufają

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcin Machowczyk Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 18-sierpień 10
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 01 wrzesień 2010 - 08:19

Wyświetl postUżytkownik pinta dnia 01 wrzesień 2010 - 09:02 napisał

na pewno są darmowi i sprzedają najwięcej, nie wiem nie byłam sama ale jak się czyta to wydaje się że firma prężna i ludzie im ufają

Warto zwrócić uwagę na doradców i doradców :)
Jeśli nie masz ochoty się umawiać na spotkanie, będę w stanie pomóc Ci w wyborze oferty - (najlepiej kilka ofert bankowych). Z pośród nich wybierzesz sobie dwie oferty najkorzystniejsze dla Ciebie i następnie pomogę Ci skompletować dokumenty. Z kompletem dokumentów przekażę kontakt do doradcy bankowego w Twoim mieście i bezpośrednio u niego złożysz wniosek kredytowy :) My się fizycznie nie spotykamy, dzięki czemu nie będziesz musiał składać wniosku u pośrednika - co zawsze wiąże się z dodatkowym czasem i kosztami dla Ciebie( tylko u pracownika bankowego). Moje doradztwo jest również bezpłatne a w niektórych warunkach jesteśmy w stanie wynegocjować indywidualne warunki ( uzależnione od kwoty kredytu/wkładu własnego/ skorzystania z dodatkowych produktów bankowych, etc).
Pozdrawiam
Marcin Machowczyk

tel: 603 420 180
e-mail: marcin.machowczyk@hipotekaplus.pl
www: www.hipotekaplus.pl

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Frison Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 21
  • Rejestracja 21-czerwiec 11

Napisano 31 marzec 2012 - 21:24

Zabieram się do budowy domu i chce wziąć spory kredyt, jakie polecacie składy budowlane i banki??

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Wiosenne dekoracje

Wiosenne dekoracje

Do naszych domów wielkimi krokami zbliża się wiosna. Wychłodzone przez zimę mieszkania powoli wypełniają się pierwszymi promieniami wiosennego słońca. Przedwiośnie jest już krótkim przedwstępem do nowej pory roku. Kiedy spod powoli topniejącego śniegu wyglądają nieśmiało niestrudzeni pionierzy wiosny – przebiśniegi i krokusy, za pomocą nieskomplikowanych zabiegów możemy sami zaprosić wiosnę do naszych wnętrz.
mozaika

Modna mozaika

Mozaika to dekoracja artystyczna w formie obrazu bądź ornamentu, wykonana z niewielkich różnokolorowych elementów. Mogą to być dopasowanie kształtem kamienie, fragmenty szkła lub ceramiki. Elementy są przytwierdzone do podłoża przy pomocy zaprawy klejowej...
Yarn bombing

Yarn bombing

Yarn bombing jest międzynarodową akcją dziergania wszelkiego rodzaju elementów wełnianych i umieszczanie ich na przedmiotach codziennego użytku. Jest to forma sztuki ulicznej, w której używane są miękkie tkaniny i włóczki zamiast farb i sprayów. Pierwotnie takie uliczne ubieranie różnych przedmiotów, w tym także drzew, miało na celu ocieplenie wizerunku mało atrakcyjnych i zimnych miejsc publicznych.
dom

Kredyt hipoteczny "Rodzina na swoim"

Rodzina na Swoim” to rządowy program dopłat do kredytów hipotecznych.
W myśl ustawy z dnia 8 września 2006 r. o finansowym wsparciu rodzin w nabywaniu własnego mieszkania, Rodzina na Swoim rozumiana jest jako małżeństwo lub samotny rodzic...
Wiertarka marki Bosch

Wydajność i precyzja nowych wiertarek

Optymalny rezultat wiercenia wymaga mocy i precyzji. Te dwie cechy posiadają nowe wiertarki GBM 6 RE Professional oraz GBM 10 RE Professional firmy Bosch, które pojawiły się na rynku w lipcu. Dzięki innowacyjnym funkcjom umożliwiają użytkownikom profesjonalnym bardziej efektywną pracę.