Witam!
Jak i z czego powinna być wykonana izolacja w pomieszczeniu chłodniczym. Chodzi o kolejne warstwy. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale agregat chłodniczy ma utrzymywac temperature 5 stopni. Nie chodzi mi o izolacje natryskowe.
pozdrawiam.
Strona 1 z 1
Izolacja w pomieszczeniu chłodniczym jak i z czego wykonać izolacje w komorze chłodniczej
Napisano 12 maj 2011 - 14:49
Witam, trochę temat rzeka...
jeśli chodzi o technologie, to - w zależności od wyboru technologii
- instalacje freonowe, w przypadku, gdy komory są osobne, albo
- instalacje amoniakalne - przy całych centralnych maszynowniach
położone są nad korytarzem, a połączone z płuczkami CO2 i O2. I tu mam wątpliwość, czy nie wykluczyłeś takiego rozwiązania.
Szczelność uzyskuje się poprzez wykorzystanie wielu rożnych warstw izolacyjnych. Szczególnie istotna jest w węźle cokołowym. Taki betonowy, o grubości 25cm ochroni instalacje.
budowa chłodni: płyta ścienna,podwalina,asfaltobeton, podkład żwirowy, ocieplanie z karmazytobetonu,beton B-15, izolacja z dwóch warstw hydroizolu, suchy piasek, siatka metalowa z osłony tynkowej, masa asfaltowo-lateksowa/żywica epoksydowa, ściana działowa.
Najlepsza wysokość agregatu to ok 650cm.
jeśli chodzi o technologie, to - w zależności od wyboru technologii
- instalacje freonowe, w przypadku, gdy komory są osobne, albo
- instalacje amoniakalne - przy całych centralnych maszynowniach
położone są nad korytarzem, a połączone z płuczkami CO2 i O2. I tu mam wątpliwość, czy nie wykluczyłeś takiego rozwiązania.
Szczelność uzyskuje się poprzez wykorzystanie wielu rożnych warstw izolacyjnych. Szczególnie istotna jest w węźle cokołowym. Taki betonowy, o grubości 25cm ochroni instalacje.
budowa chłodni: płyta ścienna,podwalina,asfaltobeton, podkład żwirowy, ocieplanie z karmazytobetonu,beton B-15, izolacja z dwóch warstw hydroizolu, suchy piasek, siatka metalowa z osłony tynkowej, masa asfaltowo-lateksowa/żywica epoksydowa, ściana działowa.
Najlepsza wysokość agregatu to ok 650cm.
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź

Logowanie