Użytkownik Paulus dnia 13 sierpień 2010 - 22:13 napisał
Witam wszystkich! Coraz częściej robimy zakupy przez internet, także te budowlane. Mam propozycje stworzenia takiej listy sklepów internetowych, ale firmowych. Ja osobiście nic do allegro nie mam

właśnie dzisiaj zamówiłem sobie fotel obrotowy, ale pomyślałem, że taka list się przyda...skoro tak nawołuje to zacznę od ostatnio znalezionego sklepu Porty
www.e-porta.com.pl - drzwi
kto da więcej??
Bardzo proszę o omijanie drzwi PORTA szerokim łukiem. Jest to firma która robi sobie Jaja z klientów. Większość drzwi jest produkowana pod zamówienie(oczekiwanie ok.4 tygodnie,wcześniejsza zapłata,otrzymujemy drzwi zapakowane), a po otrzymaniu drzwi zaczyna się gehenna z wyegzekwowaniem jakości.
Zamówiłam u nich drzwi podwójne białe( do jednego reprezentacyjnego otworu). Przyszły , ale kolor białych skrzydeł się różnił.Jedne było śnieżno białe drugie kremowo-białe.
Przy reklamacji przedstawiciel udawał że nie wie o co chodzi i powoływał się na normy.
Po złożeniu reklamacji robiona ze mnie idiotę. Dyskusje trwały rok.I nic to nie dało. Drugie drzwi były krzywe.(śmigło)Dowiedziałam się że są zgodne z normą!! A jak się nie podoba to proszę drzwi zapakować w fabryczne opakowanie i odesłać do fabryki.(oczywiście na własny koszt) Drzwi poprawią. Jak okaże się że normy nie zostały przekroczone to zostanę obciążona kosztami naprawy i przesyłki.(Śmigło wynosi u mnie 0,4cm na długości 80 cm. i wygląda koszmarnie)Całe te przesyłki i naprawa kosztują więcej niż samo skrzydło drzwi.
O ciągnącym sie miesiącami braku w mieszkaniu kupionych drzwi nie wspominam.
A takich klientów jak ja jest bardzo dużo.
Jeśli jesteś młodym prawnikiem to są drzwi dla ciebie. Proces sądowy będzie dla Ciebie ćwiczeniem.