Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: projekt kominka - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

projekt kominka

#1 Gość_monika

• Grupa Guests

Napisano 03 sierpień 2010 - 11:43

Witam :) Bardzo chciałabym zamontować w domu kominek. Szukam pomysłów na ciekawy projekt kominka, może jakieś sugestie?

#2 Gość_Arek

• Grupa Guests

Napisano 09 sierpień 2010 - 14:06

Wyświetl postUżytkownik monika dnia 03 sierpień 2010 - 11:43 napisał

Witam :) Bardzo chciałabym zamontować w domu kominek. Szukam pomysłów na ciekawy projekt kominka, może jakieś sugestie?

http://www.projektos...ts/kominek.html

#3 Gość_Kerri

• Grupa Guests

Napisano 19 sierpień 2010 - 15:40

Podsyłam stronę z kilkoma fajnymi projektami, sama z nich korzystałam http://www.makroterm.pl/kominki,,-turbokominki-/turbokominek,i.html =

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 03 listopad 2010 - 14:20

A myślisz o kominku z płaszczem wodnym? Podaj konkretnie jaki model i ile możesz na niego przeznaczyć,postaram się pomóc:)
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 205
  • Rejestracja 22-listopad 10

Napisano 22 listopad 2010 - 21:15

Powiedz mi JMD, bo się już z ym spotkałem na forum, ale jakoś zaniechałem pytania:P Co to jest ten płaszcz wodny przy kominku?

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 251
  • Rejestracja 04-kwiecień 10

Napisano 23 listopad 2010 - 17:39

to jest taka mądra instalacja która podgrzewa wodę i ją rozprowadza podgrzewając tym samym dom.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 205

Napisano 23 listopad 2010 - 19:19

czyli kominkiem z płaszczem wodnym teoretycznie jestem w stanie ogrzać cały ok 100m2 dom bez dodatkowego ogrzewania, czy jednak tak się nie da?

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mrtn Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Wyświetl blog
  • Grupa Members
  • Postów 100
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 24 listopad 2010 - 00:51

teoretycznie tak w praktyce zawsze warto mieć coś na zapas. ja mam kominek z rozporwadzeniem ciepła (nie płaszczem) i full ogrzewanie podłogowe ... i tego drugiego używam sporadycznie :). Ale ciesze się przy -20, że jej mam :)

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 205

Napisano 06 grudzień 2010 - 10:13

a ogrzewanie podłogowe na prawdę coś daje, w sensie czy wzrasta dzięki temu temperatura w domu, czy tylko w nogi ciepło. Myślałem, że takie ogrzewanie to bardziej dla komfortu w łazience się robi:P Przynajmniej dotychczas spotykałem się z taką instalacją tylko w łazience.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 10 grudzień 2010 - 16:01

ogrzewanie podłogowe oczywiście że cos daje :) sam nie mam ale znajomi mają i na prawdę sprawdza się

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 251
  • Rejestracja 04-kwiecień 10

Napisano 14 grudzień 2010 - 21:28

prawdę mówiąc nawet samo ogrzewanie podłogowe potrafi ładnie dom ogrzać.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   wikamaria Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 30-marzec 11

Napisano 30 marzec 2011 - 15:28

ale chcesz kominek prawdziwy, wyświetlacz czy ceramiczne drewno które można podpalić (łatwopalny żel)? to zasadnicze pytanie...

#13 Gość_krys

• Grupa Guests

Napisano 05 grudzień 2011 - 22:58

ogrzewanie podłogowe można raczej traktować jako dodatek...chyba, że mówimy o niewielkich powierzchniach, wtedy ok. Ja mam ogrzewanie kominkowe, modelem z płaszczem wodnym z Makrotermu - fajna opcja, koszty ogrzewania spadły.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Cytryniec chiński

Cytryniec chiński

Cytryniec chiński (Schisandra chinensis) to pnącze wysokości do 8 m. Liście eliptyczne do owalnych, siedzące na krótkich ogonkach. Kwiaty kremowobiałe i bladoróżowe, pachnące, do 2 cm średnicy. Szczególnie ozdobny jesienią ze względu na grona czerwonych jagód i żółto zabarwione liście. Owoce mają wspaniałe właściwości lecznicze, zawierają dużo witaminy C i kwasów organicznych. Doskonały na nalewki.
Cytryniec jest gatunkiem dwupiennym. Dla produkcji owoców należy sadzić oba rodzaje krzewów: męskie i żeńskie.
długopis

Wniosek o zniesienie współwłasności

Art. 195 Kodeksu cywilnego określa własność niepodzielną samą w sobie, przysługującym kilku osobom. Bywa, że współwłasność uniemożliwia pełne korzystanie z jednej rzeczy więcej niż jednej osobie równocześnie. Taki układ powoduje często spięcia i spory pomiędzy współwłaścicielami, co ostatecznie prowadzi do zniesienia współwłasności...
Czerwcowy ogród

Rok w ogrodzie - czerwiec

Czerwiec to miesiąc pachnący różami i ziołami, rozbrzmiewający rojami pszczół i trzmieli. Miesiąc rozkwitania tysięcy kwiatów. To miesiąc piękna i lekkiego oddechu, spokoju i relaksu. Teraz głównie, odchwaszczamy, nawozimy i podlewamy. Najcięższa praca już za nami. Teraz pora na laury... jednak czy aby na pewno?
Tynk natryskowy Cermit MN

Tynki japońskie

Tynki japońskie jeszcze do niedawna były wykorzystywane głównie przez profesjonalistów podczas dekoracji biur, restauracji czy innych budynków użyteczności publicznej. Ze względu na swoją praktyczność oraz łatwość w wykonaniu, coraz częściej tynki japońskie zdobią ściany mieszkań.
paragraf

Prawo budowlane: Rozdział 3 - Prawa i obowiązki uczestników procesu budowlanego

Rozdział 3 Prawa budowlanego o prawach i obowiązkach uczestników procesu budowlanego...