Strona 1 z 1
jakie okna?
#1 Gość_Dariusz
Napisano 31 lipiec 2010 - 21:29
Właśnie jestem w trakcie przeprowadzki remontu nowego większego mieszkania - blok z lat 70., trzypokojowy z kuchnią na 4 piętrze, na co powinienem zwrócić uwagę przy wyborze okien? czy ilość komór się liczy? materiał - pcv czy drewno?
Pomóżcie!
Pomóżcie!
#2 Gość_Gość
Napisano 01 sierpień 2010 - 19:57
Na to czy będę energooszczednę, czy niwelują hałas i czy będą miały dobrą wentylację. osobiście do bloku polecałbym pcv. Ale to raczej kwestia gustu. Warto sobie przed zakupem poczytać trochę w sieci: masz duzo informacji na infookno.pl, okna.pl. Poszukaj.
#7 Gość_Zygmunt
Napisano 01 kwiecień 2011 - 10:12
Zajrzyj do gazety internetowej eFachowiec, w aktualnym numerze zostały poruszone tematy dotyczące zakupu okna oraz ich montażu i konserwacji. http://www.efachowie...te=numer_2011_1
Napisano 13 kwiecień 2011 - 19:19
Użytkownik Gość dnia 20 sierpień 2010 - 17:32 napisał
Jezu! a tak może być?! Nie wiedziałem, że muszę się o wszystko pytać! To już się boję, co będzie jak zabuduję balkon jako jedyny...A na dobrych oknach mi zależy.
Hehe niestety nie jest łatwo. Państwo na każdym kroku chce uniemożliwić rozbudowę jakąkolwiek i trzeba się starać zeby ich obejść.
#9 Gość_andzias76
Napisano 14 czerwiec 2011 - 10:09
Ja kupowałam okna w Pol-Skone (są to okna drewniane). Wybór okien czy drzwi to poważna decyzja i długą rozglądałam się po równych firmach. Okna te mam już ok 5 lat i mogę polecić - są solidne, drewno pięknie wygląda, a cena naprawdę nie nadwyrężyła portfela
Napisano 21 lipiec 2011 - 10:18
dokladnie tylko z gornej polki, niestety ludzie skupiajac sie na scianach i ociepleniu zapominaja o zolacji dachu fundamentu i przede wszystkim dobrych oknach, bo to przez nie ucieka nam najwiecej ciepla...
teraz technika sie poprawila i pcv sa tak dobre ja drewno, a czasem te drewniane potrafia byc do bani...
teraz technika sie poprawila i pcv sa tak dobre ja drewno, a czasem te drewniane potrafia byc do bani...
Napisano 23 lipiec 2011 - 18:17
Na pewno PCV, ale pierwsze co to idź dowiedzieć się wszystkiego w spółdzielni.
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź

Logowanie