Projekt Pierwszy dom II z pracowni MG ProjektFundamenty - ławy betonowe, Ściany zewnętrzne - gazobeton + styropian, Ściany wewnętrzne – gazobeton, Strop - żelbetowy Teriva, Elewacje - tynk cienkowarstwowy, Pokrycie dachu - dachówka lub blachodachówka...
projekt fajny. Na wąską działkę doskonały. Właśnie go stawiamy. Zmieniliśmy tylko długość balkony i wejście do garażu jest z domu a nie z podwórka. Poza tym ok. Mury już idą do góry i nie mogę się doczekać kiedy się wprowadzę :)
Użytkownik Majli dnia 22 lipiec 2010 - 08:30 napisał
projekt fajny. Na wąską działkę doskonały. Właśnie go stawiamy. Zmieniliśmy tylko długość balkony i wejście do garażu jest z domu a nie z podwórka. Poza tym ok. Mury już idą do góry i nie mogę się doczekać kiedy się wprowadzę
Czy możecie Państwo przesłać jakieś informacje lub rzuty jak zrobiliście wejście z domu do garażu ,tez zamierzam tak zrobić tylko nie wiem jak ?
Pozdrawiam
Tadeusz tozarek@wp.pl
Niegasnąca popularnością cieszą się wnętrza udekorowane motywami zwierzęcymi. Łaty czy paski nie tylko ożywią pomieszczenie, ale także nadadzą mu nowego charakteru. Jeszcze jakiś czas temu akcenty zwierzęce w postaci sztucznych skór i dywanów zdobiły domowe podłogi. Obecnie drapieżne łaty i pręgi widoczne są na poduszkach, lampach, pledach, pudełeczka i na wielu innych aranżacyjnych dodatkach.
Wśród szkodników pojawiających się wśród naszych roślin ogrodowych, najczęstszym bywalcem lilii i szachownic, konwalii majowej i kokoryczki jest należąca do rodziny stonkowatych, poskrzypka liliowa. Jej niezwykle jaskrawe metaliczno-czerwone ubarwienie zwróci z pewnością naszą uwagę, większość możliwych wrogów jednak odstraszy.
Pod zdaniem, że lustro jest jednym z najważniejszych elementów łazienki podpisze się praktycznie każda kobieta. Aby widzieć w nim tylko to co piękne musimy zadbać o jego odpowiednią oprawę, oświetlenie i otoczenie.
Marzec to czas pogodowej huśtawki. Piękna pogoda ucieka przed powracającą czasami zimą, a różnice temperatur pomiędzy dniem i nocą potrafią stać się bardzo dokuczliwe. Rozkwitające w marcu pierwiosnki, leszczyny, śnieżyczki przebiśnieg, podbiał pospolity i wierzba iwa to zwiastuny wiosny. Gdy pojawią się na łąkach i w przydomowych ogrodach wiosny nic już nie powstrzyma. Przed nami masa pracy.