Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: OGRZEWANIE PODŁOGOWE - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

OGRZEWANIE PODŁOGOWE

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 205
  • Rejestracja 22-listopad 10

Napisano 28 luty 2011 - 20:35

ach ten cekol:P cudo normalnie, ale kochani goście dajcie sobie już spokój:P

#22 Gość_jagoda

• Grupa Guests

Napisano 02 marzec 2011 - 10:19

Poradźcie się po prostu specjalisty, który zajmuje się na codzień tego typu sprawami. Ja polecam Dolnośląską Grupę Budowlaną, z tego co się orientuję to zakładają ogrzewanie podłogowe. grupadolnoslaska.pl

#23 Gość_Megi

• Grupa Guests

Napisano 02 marzec 2011 - 11:47

Wyświetl postUżytkownik dawid.r dnia 28 luty 2011 - 20:35 napisał

ach ten cekol:P cudo normalnie, ale kochani goście dajcie sobie już spokój:P

Drogi Dawidzie.r, dla Ciebie mogę nawet się zarejestrować ;) faktycznie, ktoś walnął hasło jak żywcem z reklamy, ale mało konkretny był ten post :P Dobrze, że znalazł się ktoś, kto faktycznie robił u siebie cekolem :D
Jagodo, pytam na forum, bo widzę , że tu są specjaliści, a odpowiedź dostałam taką, na jaką liczyłam :)
Pozdrawiam,
Małgosia K. (Megi)

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Megi Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 13
  • Rejestracja 02-marzec 11

Napisano 02 marzec 2011 - 12:00

Zrobione :)
Pozdrawiam!

#25 Gość_M-Therm-24V

• Grupa Guests

Napisano 09 marzec 2011 - 11:59

M-Therm Comfort Heating
24 Voltowe ogrzewanie , podłogowe , ścienne lub stropowe dla domów i innych obiektów użyteczności publicznej .
System M-Therm jest 24 Voltowym ogrzewaniem w postaci mat grzewczych na bazie węgla o grubości 0,5 mm. Idealne dla domów ocieplonych, pasywnych i energooszczędnych. Nowe i stare budownictwo. Łatwy montaż oraz idealne ciepło jak również oszczedności do 50% w stosunku do konwencjonalnych elektrycznych systemow grzewczych. Do ogrzania 2 m² przy ogrzewaniu podłogowym lub stropowym potrzebujemy zaledwie 150 Wat. Przykladowo koszty ogrzania budynku ocieplonego o pow. 100 m² to okolo 200 zl. miesiecznie. Zapoznaj się proszę z naszą technologią na stronie internetowej
www.m-therm.com , m-therm@wp.pl
Zapraszamy na 15 Międzynarodowe Targi Szczecińskie „Energia”
Szczecin 18-20.03.2011

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   maciek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 151
  • Rejestracja 04-kwiecień 10

Napisano 13 kwiecień 2011 - 13:13

nagle reklamowkami cekola powialo, to ja powiem ze wole fluggera a co do ogrzewania nie wszedzie mozna podlogowke zastosowac wiec co wtedy, albo plytowy albo dizajnerski jakis pasujacy do pomieszczenia.

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 251

Napisano 13 kwiecień 2011 - 19:15

Wyświetl postUżytkownik dawid.r dnia 26 styczeń 2011 - 22:42 napisał

Ktoś wpadnie, zainteresuje tematem, wypadnie i tyle. A ja dalej nie wiem o co chodzi z ogrzewaniem podczerwienią.

Co racja to racja, temat skacze z wątku w wątek jak pszcżółka ;)

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 276
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 30 czerwiec 2011 - 15:04

mnie sie w podlogowym nie podoba to ze np cieplo jest tylko na dole przy podlodze...cyrkulacja jest wazna, dlatego ja stawiam na grzejniki

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   maciek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 151

Napisano 05 lipiec 2011 - 08:51

na wybor grzejnika czy ogrzewania sklada sie wiele czynnikow, nieraz bywa tak ze to co nam sie podoba moze nie selniac oczekiwan wiec nalezy brac pod uwage wiele czynnikow piec sciana ocieplenie etc.

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   pawel2112 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 10
  • Rejestracja 15-lipiec 11

Napisano 17 lipiec 2011 - 22:29

Jak nie będziesz hajcować od razu na max to nie powinno się nic stać.

Może warto zmienić podłogi na nowe?

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 109
  • Rejestracja 09-kwiecień 11

Napisano 20 lipiec 2011 - 18:09

grzejniki przede wszystkim, sam posiadam ogrzewanie podłogowe i wiem, że poza tym iz grzeje w stopy ogrzać tym dom jest cięzko. Przy grzejnikach ciepło przynjamniej rozchodzi sie po całym pomieszczeniu.

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Logo pracowni Artinex

Pracownia Projektowa ARTINEX

ARTINEX działa od 1990 roku jako samodzielna autorska pracownia projektowa architekta Krzysztofa Wolskiego.
paragraf

DZIAŁ VI - Bezpieczeństwo pożarowe

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY
w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie - DZIAŁ VI: Bezpieczeństwo pożarowe
Berberys Thunberga

Berberys Thunberga - płonące odmiany z Japonii

Berberys Thunberga jest pochodzącym z Japonii endemitem. Do uprawy w Europie został wprowadzony w 1860 roku. Dziś w uprawie znajduje się wiele jego odmian różniących się pokrojem i ubarwieniem liści. Berberys Thunberga jest najbardziej atrakcyjny jesienią, gdy przebarwiające się liście „płoną" pomarańczowymi i czerwonymi barwami.
Cantedeskie

Cantedeskie

Cantedeskie to wytworne, eleganckie i bardzo trwałe kwiaty, znane również pod nazwą kalla, bądź kalia. Łacińska nazwa Calla należy do spokrewnionej z nim czermieni błotnej - rośliny rosnącej dziko na podmokłych terenach w całej Polsce, niemniej jednak potoczny język i określenie kalla najczęściej opisuje nam właśnie Cantedeskie.
Te przepiękne przypominające kształtem trąbki, czy serca kwiaty warto mieć w swoim ogrodzie. Zapewnimy sobie tym samym odrobinę egzotyki, cantedeskie pochodzą, bowiem z południa Afryki.
wędzarnia schemat, schemat budowy wędzarni

Wędzarnia przydomowa

Wędzarnia przydomowa to wspaniały pomysł dla miłośników doskonałych, domowych wędlin lub ryb. O zaletach samodzielnie uwędzonego mięsa nie trzeba wspominać. Wędzarnia nie musi być osobnym obiektem. Może być zintegrowana z murowanym grillem...