Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Trampolina w ogrodzie - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Trampolina w ogrodzie

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   remontowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8
  • Rejestracja 06-lipiec 10

Napisano 07 lipiec 2010 - 13:00

Ludzie umieszczają w swoich ogrodach przeróżne rzecz: krasnale,altanki, grille, rzeźby itd. Niektóre z nich nawet całkiem znośnie wyglądają. Ja jednak chciałabym mieć ...trampolinę. To jeszcze marzenie z mojego dzieciństwa. Wtedy nie było takiej możliwości ale teraz tak:)Co o tym sądzicie? Myślicie,że to dobry pomysł? Dodam,ze mam dziecko więc nie tylko aj bym z tego korzystała

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 03 listopad 2010 - 14:30

Kiedyś także zastanawiałem się and taką trampoliną,ale życie szybko zweryfikowała moje plany:) Uważam ze to fajny pomysł,ale sezonowy,np latem lub późną wiosną,kiedy można "poskakać" na trampolinie w ogrodzie.
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesiek1971 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 22
  • Rejestracja 14-marzec 11

Napisano 28 marzec 2011 - 11:29

Na zachodzie w co drugim ogrodzie jest trampolina. Trampolina może stać ładne parę miesięcy w ogrodzie dłużej niż basen ;p. Jeśli chodzi o względy bezpieczeństwa obecnie trampoliny są całkiem nieźle zabezpieczone ochronnymi siatkami zapobiegającymi wypadnięciu dziecka na dodatek sprężyny są ukryte i nie ma zagrożenia, że noga w czasie skoku utknie nam między ramą a gumą.
Ogrodzenia z piaskowca. Otocz się naturalnym pięknem.
Alarmy - Yumico. Profesionalny montaż i obsługa.
Czas na nowe meble? Polecam Meble ekskluzywne Lupus.

#4 Gość_Magda

• Grupa Guests

Napisano 04 kwiecień 2011 - 10:51

doradźcie mi proszę na co zwracać uwagę przy zakupie trampoliny do ogrodu. pozdrawiam

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesiek1971 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 22

Napisano 06 kwiecień 2011 - 12:28

polecam stronę trampoliny.net.pl

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   orzechowe_oczy Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 24-styczeń 11

Napisano 06 kwiecień 2011 - 20:17

na co zwracać uwagę?

przede wszystkim na bezpieczeństwo..

ja nigdy tego nie kupię, widziałam jak taki maluch skakał, wypadł i wybił sobie zęby...
;/

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesiek1971 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 22

Napisano 20 kwiecień 2011 - 12:12

na rowerze też można wybić zęby, a jednak rodzice kupują rowerki swoim pociechom

#8 Gość_zuzia ;D

• Grupa Guests

Napisano 30 kwiecień 2011 - 15:19

Wyświetl postUżytkownik Grzesiek1971 dnia 20 kwiecień 2011 - 12:12 napisał

na rowerze też można wybić zęby, a jednak rodzice kupują rowerki swoim pociechom

niedawno kupiłam sobie trampoline( 3metry srednicy) i jestem z niej bardzo zadowolona. razem z moja mala siostra sobie skaczemy fikamy i robimy koziolki. jest bardzo bezpieczna. Jesli chcesz kupic trampoline to kup w internecie, np. na ceneo jest duzy wybor, bo w sklepach sa barrrdzo drogie. Gdybym kupila w Praktikerze to przeplacilabym 300 zl. oczywiscie w necie byla inna firma trampoliny ale rozmiar ten sam. z dowozem zaplacilam 629zl. Pozdrawiam.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   wikamaria Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 30-marzec 11

Napisano 18 maj 2011 - 13:11

a po czym poznać dobrą trampolinę taką stabilną wytrzymałą i bezpieczną...?? są jakieś atesty np. ? i jeszcze taka zeby byla nie tylko dla dzieci.. :))

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   maiko Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 01-maj 11

Napisano 15 czerwiec 2011 - 17:24

ciekawy pomysł z tą trampoliną. muszę poszukać w internecie jakiejś oferty.

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   casablanca Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 12-czerwiec 11

Napisano 27 czerwiec 2011 - 20:47

Jestem zdania, że jeśli ma się możliwość, to warto realizować nawet dawne marzenia. :D

Zgodnie z tą zasadą, ostatnio zdecydowałam się w końcu na murowany grill w ogrodzie. Od dawna o takim marzyłam! Na lato będzie idealny, a później przerzucę się na elektrycznego. Myślę o takim, ma ktoś może? ;)

Wracając do tematu, trampolina to świetny pomysł, zwłaszcza jeśli ma się dziecko. Swojemu kiedyś też taką sprawię ;)

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Jaroff Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 24
  • Rejestracja 22-czerwiec 11

Napisano 13 lipiec 2011 - 11:38

Jak zobaczyłem tytuł wątku to pomyślałem że chodzi o taką trampoline do basenu :)
A taka do skakania to w sumie fajny pomysł...

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   pawel2112 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 10
  • Rejestracja 15-lipiec 11

Napisano 23 lipiec 2011 - 18:22

Fajna zabawka, myślę że warto, ale czy to się szybko nie znudzi?

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   www.TaxiPolska.com Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 31-styczeń 12

Napisano 31 styczeń 2012 - 11:43

W kwestii bezpieczeństwa warto rozważyć trampolinę z siatka wewnętrzną taką jak tu:

Dołączona grafika

Dlaczego? Chroni ona przed wpadnięciem w strefę, gdzie znajdują się sprężyny. Link dla kogoś, kto chce więcej poczytać o trampolinach ogrodowych

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Adrian1132 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 48
  • Rejestracja 06-luty 12

Napisano 06 luty 2012 - 21:14

Mam sąsiadkę która takie coś posiada i nie wygląda to źle ani dobrze.
Profesjonalna Firma budowlana oraz Ekipa budowlana

#16 Gość_Zdzisław

• Grupa Guests

Napisano 03 kwiecień 2012 - 22:43

Nie chcąc tworzyć nowego tematu podepnę się pod ten.

Co sądzicie o postawieniu huśtawki dla dzieci w ogrodzie ?
Sam myślę, że jest podobnie jak z trampoliną. Jeśli wszystko jest na swoim miejscu nie powinno być żadnych obiekcji w tym temacie

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   mipel Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 16-kwiecień 12

Napisano 16 kwiecień 2012 - 11:37

zachęcam - dużo dbrej zabawy szczególnie na początku. potem może się znudzić, bo ile można skakać ;) niemniej dzieci będą miały sporo dobrej zabawy i wszyscy koledzy / wszystkie koleżanki będą regularnie odwiedzać ogród :)
Zamiast łopaty - odśnieżarki.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Bieluń surmikwiat Golden Queen

Bieluń surmikwiat Golden Queen

Bieluń surmikwiat "Golden Queen" (Datura metel) to roślina podobna do powszechnie znanych datur, w naszym klimacie uprawiana jako roślina jednoroczna, rozmnażana z nasion. Kwiaty stojące, liczne, u odmiany 'Golden Queen', pełne, sięgają do 25 cm długości.
Małe nasiona przed wysiewem moczymy 24 h w ciepłej wodzie.
Kwiat kaktusa

Kaktusy

Kaktusy to niesamowite rośliny, które od lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Zdumiewają swoją różnorodnością i bogactwem odmian. Mogą być okrągłe jak piłka lub wydłużone i rozgałęzione. Cechą charakterystyczną kaktusów są ciernie, które są przekształconymi liśćmi. Mogą one być długie, krótkie sztywne i kłujące lub miękkie jak włoski.
Rudbekia

Byliny miejsc suchych

Czy możliwe jest posiadanie przepięknego ogrodu na piaszczystej działce, czy posiadając kawałek leśnego terenu porośniętego starymi świerkami będziemy w stanie stworzyć przepiękny zakątek? Czy nieurodzajna, szybko wypłukująca dodatki użyźniające gleba może stać się podłożem pod urokliwą rabatę? Oczywiście! Odpowiednie gatunki i starannie przygotowana gleba rozwiążą wszystkie nasze obawy.
Mieszkanie w stanie surowym

Protokół odbioru mieszkania

Długo wyczekiwany moment odbioru kluczy do naszego M. właśnie nadszedł. Jednak niech nasza radość nie przyćmi zdrowego rozsądku. Zanim podpiszemy protokół odbioru mieszkania, musimy je dokładnie obejrzeć. Bardzo dokładnie. Najlepiej z zaprzyjaźnioną osobą z branży budowlanej.
drzwi tarasowe

Okna i drzwi balkonowe

Okna i drzwi balkonowe powinny zapewnić nam nie tylko swobodne wyjście na zewnątrz, ale także muszą być bezpieczne, funkcjonalne oraz estetycznie wykonane. Warto zwrócić uwagę także na ilość skrzydeł oraz możliwość otwierania ich od zewnątrz. Właściwy i starannie wykonany montaż okien sprawi, że elewacja naszego domu będzie elegancka.