Cześć
Jaka jest przybliżona cena rynkowa m2 domu jednorodzinnego?
Strona 1 z 1
Jaka jest cena rynkowa m2 domu jednorodzinnego?
#2 Gość_Fan
Napisano 15 czerwiec 2010 - 11:16
Wszystko zależy od tego, jaki to jest dom, w jaki sposób budowany (w sensie, ile własnej pracy chcesz w niego włożyć, i w jakiej technologii) i chyba najważniejsze - gdzie go budujesz. W różnych rejonach kraju stawki mogą być zdecydowanie odmienne.
Zerknij na przykładowe kosztorysy budowlane
Pozdrawiam
Zerknij na przykładowe kosztorysy budowlane
Pozdrawiam
#4 Gość_Amelia
Napisano 21 czerwiec 2010 - 13:51
A ja zapłaciłam za m2 w stanie deweloperskim ok. 2,5 tys złotych więc bardzo fajnie - mi budowała firma - zresztą w internecie są cenniki budwesta.pl i już możesz zobaczyć ile wyjdzie za twój dom, ja tak szukałam jeszcze przed wybraniem projektu
Napisano 22 czerwiec 2010 - 07:46
Użytkownik Zofia dnia 17 czerwiec 2010 - 14:01 napisał
To zależy od stanu – stan otwarty to tak w granicach 2000 zł wzwyż, a deweloperski od 4000 zł wzwyż
2000 w wzwyż? Co wlicza Pani do tego stanu otwartego?
Z czego ściany były budowane?
Jeśli zastanawiasz się jak wybudować dom energooszczędny?
Sprawdź SIPs - ta technologia przewyższa najśmielsze oczekiwania, i pozwoli wybudować dom pasywny.
Sprawdź SIPs - ta technologia przewyższa najśmielsze oczekiwania, i pozwoli wybudować dom pasywny.
Napisano 03 sierpień 2010 - 14:10
Lepiej nie stosować wycen na szybko od 1m2. I broń boże nie dawać się złapać na lep firm, które krzyczą reklamami - dom za 1500 zł/m2. Trąci oszustwem z daleka. Lepiej wybrać sobie niektóre firmy (najlepiej z polecenia) i wycenić wybrany dom. Dobre firmy zazwyczaj nie żądają zapłaty za wycenę. Osobiście polecam kilka firm z polski: Arkada Budownictwo/Arkada domy energooszczędne(W-wa i okolice)Wolfsystem(jedno z najlepszych rozwiązań domów z drewna), Złotniccy z Piaseczna. Zawsze robią wyceny do poszczególnych domów.
Napisano dziś, 16:37
Użytkownik Kelebrian dnia 03 sierpień 2010 - 14:10 napisał
Lepiej nie stosować wycen na szybko od 1m2. I broń boże nie dawać się złapać na lep firm, które krzyczą reklamami - dom za 1500 zł/m2. Trąci oszustwem z daleka. Lepiej wybrać sobie niektóre firmy (najlepiej z polecenia) i wycenić wybrany dom. Dobre firmy zazwyczaj nie żądają zapłaty za wycenę. Osobiście polecam kilka firm z polski: Arkada Budownictwo/Arkada domy energooszczędne(W-wa i okolice)Wolfsystem(jedno z najlepszych rozwiązań domów z drewna), Złotniccy z Piaseczna. Zawsze robią wyceny do poszczególnych domów.
No właśnie Kelebrian... z tego co mi wiadomo Arkada dość poważnie reklamuje się w internecie w różnych miejscach.
A co do ceny za m2 domku... Zadajmy sobie pytanie, jakim cudem można dać odpowiedź na tak ogólnikowe pytanie? Tutaj na każdym etapie wszystko zależy. Na sam początek fundamenty, czy lane czy z bloczków, czy pod ocieplaną podłogę itd. itd. Ściany: jaki materiał, ile warst, jaka grubość itd. itd. Nie ma możliwości podania ogólnej ceny za m2 domu! Chyba, że w konkretnym systemie budowy, ale to już wtedy nie jest ogólnik.
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź

Logowanie