Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Czy to jest praktyczne? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Czy to jest praktyczne?

#1 Gość_Martyna

• Grupa Guests

Napisano 09 czerwiec 2010 - 13:50

Witam,

Chciałam wysłuchać waszej opinii o tej umywalce(tą akurat znalazłam w IKEA)

http://www.ikea.com/...oducts/30135446

Bardzo mi się podoba, jej szerokość sprawia, że dobrze będzie się komponować z moim dużym lustrem. Tylko nachodzi mnie obawa, że jest trochę za płytkie? Nie praktyczne??

Pewnie zostało tak zaprojektowane, że woda się z niego nie rozchlapuje na wszystkie strony, ale chodzi właśnie o samą sprawdzalność podczas codziennego użytkowania.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Dar-Bud SIPs Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 79
  • Rejestracja 18-kwiecień 10

Napisano 22 czerwiec 2010 - 12:16

Ja preferuje umywalki podwójne, dwa zlewy zatopione w jednym blacie jeżeli tylko pozwala na to wielkość łazienki oczywiście.
Główną zaletą jest możliwość szybkiej porannej toalety dla dwojga, bez przepychania się i walki o dostęp do wody :cool:
Jeśli zastanawiasz się jak wybudować dom energooszczędny?
Sprawdź SIPs - ta technologia przewyższa najśmielsze oczekiwania, i pozwoli wybudować dom pasywny.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   remontowa Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8
  • Rejestracja 06-lipiec 10

Napisano 06 lipiec 2010 - 11:20

Tak średnio- co z z jednej komody? A przy okazji tam umywalka ma nieciekawy design. Moze znajdziesz coś lepszego. Mi bardzo podoba się ten model http://multizakupy.p...ava_L59003.html co prawda jest trochę nietypowy ale w niebanalny sposób:) No i ta umywalka ma odpowiednią wielkość

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   noisy Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 12
  • Rejestracja 15-kwiecień 10

Napisano 15 lipiec 2010 - 14:35

Jak nie jest ci potrzebna większa umywalka, to nie widzę przeszkód, żebyś miała nie kupić czegoś takiego. Na pewno w nowoczesnej łazience będzie się nieźle prezentowała i w jakimś tam stopniu będzie spełniała funkcje użytkowe. Ja bym na twoim miejscu kupiła, a jak ci się jeszcze podoba, to nie ma o co się pytać.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Filodendron

Filodendron

Filodendron (Philodendron) należy do rodziny obrazkowatych (Araceae) i jest to jedna z najbardziej znanych roślin doniczkowych. Roślina ta pochodzi z lasów tropikalnych Ameryki Środkowej i Południowej. Filodendrony występują w różnych formach - krzewiastych, pnączy, bezłodygowych i zielnych.
wyszukiwarka graficzna

Układ pomieszczeń w domu

Biura architektoniczne zasypują klientów niezliczonymi koncepcjami budowlanymi. Kluczową rolę przy wyborze projektu odgrywa układ pomieszczeń. To on wpływa na ukształtowanie elewacji i linię zabudowy. Klient nie musi bezwzględnie przystawać na proponowany układ funkcjonalny...
Klon palmowy

Urokliwy klon palmowy

Klon palmowy jest jedną z najpiękniejszych roślin. Jego urok sprawia, że prawie każdy ogrodnik pragnie mieć to drzewo w swoim ogrodzie. Klon palmowy (Acer palmatum) początkowo był uprawiany w Japonii, Chinach oraz w Korei. Dopiero w XIX wieku pojawił się w Europie. W rodzimych stronach roślina ta osiąga do 10 metrów wysokości. Natomiast w Europie klon palmowy ma do 5 metrów wysokości.
Przykładowe pokrycie dachu

Czym kryjemy dachy?

W obecnych czasach dachy oprócz funkcji oczywistej – ochronnej i użytkowej – w przypadku zaadoptowania poddasza, mają także funkcje ozdobną. Rodzaj pokrycia należy określić już na etapie projektu domu, gdyż wiadomo, że każde pokrycie ma inny ciężar i będzie wymagać innej więźby dachowej. Jednym z wyznaczników jakim będziemy się kierować jest cena. A ta w dużej mierze zależy od kształtu jaki ma nasz dach...
dekoracje świąteczne   slider

Ozdoby świąteczne na Boże Narodzenie

Najmilszymi kreatorami atmosfery świątecznej są płatki puszystego śniegu, zapachy tradycyjnych potraw i dekoracje bożonarodzeniowe. Bez dekoracji trudno sobie wyobrazić prawdziwe święta. W niektórych domach przetrwała tradycja rodzinnego ubierania choinki w dniu Wigilii. Inne dekoracje można zaaranżować dużo wcześniej.