Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: płytki, mozaika, szkło do wąskiej kuchni? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

płytki, mozaika, szkło do wąskiej kuchni?

#1 Gość_Danuta79

• Grupa Guests

Napisano 31 maj 2010 - 15:42

Tak jak w temacie, co najbardziej nadaje się do wąskiej zabudowanej (na jednej ścianie) kuchni. Płytki, mozaika czy szklo?

#2 Gość_Fanka

• Grupa Guests

Napisano 01 czerwiec 2010 - 08:42

ja mam w kuchni (mała, jakies 7m2) na podłodze, duże płytki 30x30.. i w sumie nie wygląda to najlepiej, ale można przeżyć.
ale na pewno jest praktyczne.

#3 Gość_Misiaczek1412

• Grupa Guests

Napisano 01 czerwiec 2010 - 21:13

Na ścianę najlepiej mozaika. Optycznie powiększa :) Najlepiej w jasnym kolorze. Ja mam tak u siebie bo też mam kuchnie malutką (niestety) . Swoją mozaikę kupowałam na TEJstronce. Fachowcy mi świetnie doradzili i jestem strasznie zadowolona z efektu :)

#4 Gość_Kici

• Grupa Guests

Napisano 04 czerwiec 2010 - 11:57

No mozaika to super sprawa. Możesz kupić gotową. Kosteczki ułożone są już na pasku. I przyklejasz tylko pasek. Albo położyć płytki/mozaiki a la lustra: http://www.max-fliz....-Emphasis70.jpg

#5 Gość_danuta79

• Grupa Guests

Napisano 06 czerwiec 2010 - 17:47

A drogi jest taki pasek? Co do luster też niezły pomysł:)

#6 Gość_Danuta79

• Grupa Guests

Napisano 13 czerwiec 2010 - 15:25

już sama sobie odpowiem:) bylam wczoraj w leroy kupować lampę do pokoju i przy okazji zahaczyłam o mozaiki. Powiem szczerze...wolę plytki z lustra!!!:)

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
salon

Jaki kształt powinien mieć salon?

Decydując się na kupno projektu domu, oprócz funkcjonalności, należy sprawdzić ergonomię wynikającą z kształtu i powierzchni poszczególnych pomieszczeń. Zasada dotyczy szczególnie przestrzeni, w których będziemy spędzać najwięcej czasu, np. salon, kuchnia i gabinet.
montaż ościeżnicy

Montaż ościeżnicy

Decydując się na wymianę drzwi wewnętrznych, zazwyczaj wybieramy także nowe, dobrane do skrzydeł drzwiowych ościeżnice. Bogata oferta dostępnych na rynku ościeżnic pozwala nie tylko na wybór wymarzonego koloru, ale także odpowiedniego rodzaju – stałego lub regulowanego. Co istotne montaż ościeżnicy nie jest trudny i możemy go przeprowadzić samodzielnie!
Drzewo butelkowe

Drzewo ogniste

Drzewo ogniste (Delonix regia) o parasolowatej koronie o średnicy nawet do 18 m. W czasie kwitnienia całe obsypane jest wielkimi (do 15cm) intesywnie czerwonymi kwiatami. Zarówno nazwa angielska - Flame Tree, jak i niemiecka - Flammenbaum trafnie oddają jego charakter. Liście są długie, podwójnie złożone, w ładnym, ciemnozielonym odcieniu. W czasie suszy może okresowo zrzucać liście.

Kominek z płaszczem wodnym

Kominek z płaszczem wodnym

Kominek to wspaniały element dekoracyjny. Żywy ogień wprowadza do pomieszczeń urokliwy klimat. Poza plastyczną funkcją pełni często rolę dodatkowego źródła taniego ciepła. Poprzez specjalną instalację ciepłe powietrze rozprowadzane jest po domu. Taki system kanałów rozmieszczonych w stropach i ścianach wykonujemy jeszcze na etapie budowy domu. W przypadku domu istniejącego nastręcza to dużych trudności, a czasami jest wręcz niemożliwe do wykonania.
grunty rolne - slider

Zmiana przeznaczenia gruntu

Jeśli chcesz zacząć budowę domu na wiosnę, rozpocznij niezbędne formalności. Polscy inwestorzy planując inwestycje, zwykle w złym okresie inicjują sprawy formalne względem najlepszego terminu rozpoczęcia budowy. Powinni o tym pomyśleć jak najszybciej właściciele działek o przeznaczeniu rolnym lub leśnym.