Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: płytki, mozaika, szkło do wąskiej kuchni? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

płytki, mozaika, szkło do wąskiej kuchni?

#1 Gość_Danuta79

• Grupa Guests

Napisano 31 maj 2010 - 15:42

Tak jak w temacie, co najbardziej nadaje się do wąskiej zabudowanej (na jednej ścianie) kuchni. Płytki, mozaika czy szklo?

#2 Gość_Fanka

• Grupa Guests

Napisano 01 czerwiec 2010 - 08:42

ja mam w kuchni (mała, jakies 7m2) na podłodze, duże płytki 30x30.. i w sumie nie wygląda to najlepiej, ale można przeżyć.
ale na pewno jest praktyczne.

#3 Gość_Misiaczek1412

• Grupa Guests

Napisano 01 czerwiec 2010 - 21:13

Na ścianę najlepiej mozaika. Optycznie powiększa :) Najlepiej w jasnym kolorze. Ja mam tak u siebie bo też mam kuchnie malutką (niestety) . Swoją mozaikę kupowałam na TEJstronce. Fachowcy mi świetnie doradzili i jestem strasznie zadowolona z efektu :)

#4 Gość_Kici

• Grupa Guests

Napisano 04 czerwiec 2010 - 11:57

No mozaika to super sprawa. Możesz kupić gotową. Kosteczki ułożone są już na pasku. I przyklejasz tylko pasek. Albo położyć płytki/mozaiki a la lustra: http://www.max-fliz....-Emphasis70.jpg

#5 Gość_danuta79

• Grupa Guests

Napisano 06 czerwiec 2010 - 17:47

A drogi jest taki pasek? Co do luster też niezły pomysł:)

#6 Gość_Danuta79

• Grupa Guests

Napisano 13 czerwiec 2010 - 15:25

już sama sobie odpowiem:) bylam wczoraj w leroy kupować lampę do pokoju i przy okazji zahaczyłam o mozaiki. Powiem szczerze...wolę plytki z lustra!!!:)

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Przykładowy kominek

Przy kominku

Ciepły dom to dom nie tylko dobrze ogrzany, ale też przytulny. A najprzyjemniej jest przy kominku. Buzujący w nim ogień tworzy miły, niepowtarzalny nastrój. Praktycznie w każdym markecie budowlanym znajdziemy bogatą gamę wkładów kominkowych oraz kompletnych zestawów gotowych do ich montażu.
Dracena

Dracena

Dracena, zwana także smokowcem, jest rośliną, która w naturalnym środowisku rośnie min. w Ameryce Środkowej. W naturalnym środowisku występuje ok. 4 gatunków tej rośliny. Natomiast w naszych warunkach jest to roślina typowo domowa, która jest łatwa w uprawie. Draceny posiadają dekoracyjne, zielone lub wielobarwne liście. Przy odpowiednich warunkach, osobniki dorosłe mogą zakwitnąć. Kwiaty są białe lub kremowo-białe, o charakterystycznym słodkim zapachu. Aby nasza roślina w warunkach domowych zakwitła, należy ją troskliwie i bardzo długo pielęgnować.
Pierwsze oznaki wiosny

Rok w ogrodzie - luty

Luty to miesiąc w którym pierwsze rośliny w naszym przydomowym ogrodzie budzą się do życia. Jest to znakomity moment by o nie zadbać, ponieważ już niedługo rozpoczną wegetację.
Mimo, że w lutym trzymają siarczyste mrozy, niekiedy pod koniec miesiąca widać już kwitnące pierwsze przebiśniegi, krokusy lub inne wczesnowiosenne byliny.
długopis

Zgłoszenie robót budowlanych

Rozpoczęcie niektórych robót budowlanych należy zgłosić odpowiedniemu organowi. Dotyczy to w szczególności obiektów i robót budowlanych nie wymagających pozwolenia na budowę. Zgłoszenie należy złożyć w Starostwie, najpóźniej 30 dni przed terminem wyznaczonym na rozpoczęcie prac...
pralka

Pralnia w domu

Pralnia to bardzo przydatne i niedoceniane pomieszczenie. Zaledwie 7 na 100 koncepcji projektów domów przewiduje ją w układzie funkcjonalnym wnętrz. Standardem jest pomieszczenie gospodarcze lub kotłownia. Składujemy w nich przede wszystkim narzędzia, montujemy kocioł grzewczy, przechowujemy odkurzacz, mopa i środki czystości. Na pralkę brakuje już miejsca, nie mówiąc o suszarce, koszu na ubrania i miejscu do prasowania.