Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: płytki, mozaika, szkło do wąskiej kuchni? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

płytki, mozaika, szkło do wąskiej kuchni?

#1 Gość_Danuta79

• Grupa Guests

Napisano 31 maj 2010 - 15:42

Tak jak w temacie, co najbardziej nadaje się do wąskiej zabudowanej (na jednej ścianie) kuchni. Płytki, mozaika czy szklo?

#2 Gość_Fanka

• Grupa Guests

Napisano 01 czerwiec 2010 - 08:42

ja mam w kuchni (mała, jakies 7m2) na podłodze, duże płytki 30x30.. i w sumie nie wygląda to najlepiej, ale można przeżyć.
ale na pewno jest praktyczne.

#3 Gość_Misiaczek1412

• Grupa Guests

Napisano 01 czerwiec 2010 - 21:13

Na ścianę najlepiej mozaika. Optycznie powiększa :) Najlepiej w jasnym kolorze. Ja mam tak u siebie bo też mam kuchnie malutką (niestety) . Swoją mozaikę kupowałam na TEJstronce. Fachowcy mi świetnie doradzili i jestem strasznie zadowolona z efektu :)

#4 Gość_Kici

• Grupa Guests

Napisano 04 czerwiec 2010 - 11:57

No mozaika to super sprawa. Możesz kupić gotową. Kosteczki ułożone są już na pasku. I przyklejasz tylko pasek. Albo położyć płytki/mozaiki a la lustra: http://www.max-fliz....-Emphasis70.jpg

#5 Gość_danuta79

• Grupa Guests

Napisano 06 czerwiec 2010 - 17:47

A drogi jest taki pasek? Co do luster też niezły pomysł:)

#6 Gość_Danuta79

• Grupa Guests

Napisano 13 czerwiec 2010 - 15:25

już sama sobie odpowiem:) bylam wczoraj w leroy kupować lampę do pokoju i przy okazji zahaczyłam o mozaiki. Powiem szczerze...wolę plytki z lustra!!!:)

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Iglaki

Iglaki

Planując atrakcyjny ogród nigdy nie powinniśmy zapominać o drzewach i krzewach iglastych, pięknych roślinach ozdobnych, idealnych do niemal każdego rodzaju ogrodu. Bogactwo odmian karłowych, doskonałych do ogródków skalnych i wrzosowisk, odmian wolno rosnących, czy płożących się, doskonałych do uprawy w pojemnikach, na balkonach i tarasach zadowoli każdego.
Plantacja winorośli

Uprawa winorośli

Winorośl jest rośliną uprawianą od najdawniejszych czasów. To urokliwe pnącze daje jedne z najsmaczniejszych owoców. Dostarcza także surowca niezbędnego do wykonania jednego z najbardziej szlachetnego i znanego trunku - wina.
Kwiat kaktusa

Kaktusy

Kaktusy to niesamowite rośliny, które od lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Zdumiewają swoją różnorodnością i bogactwem odmian. Mogą być okrągłe jak piłka lub wydłużone i rozgałęzione. Cechą charakterystyczną kaktusów są ciernie, które są przekształconymi liśćmi. Mogą one być długie, krótkie sztywne i kłujące lub miękkie jak włoski.
Piwonia

Piwonie

Piwonia to jedyny rodzaj należący do rodziny piwoniowatych (Paeoniaceae (D.C.) Rudolpfi). Wśród około 40 gatunków z rodzaju piwonia znajdziemy najpiękniejsze byliny ogrodowe, ale i niewysokie krzewy dorastające do 3 metrów wysokości. To wartościowe byliny także z uwagi na duże kępy zielonych liści, wiosną często zabarwionych na czerwono, ciemniejących jesienią.
Krokusy

Rok w ogrodzie - marzec

Marzec to czas pogodowej huśtawki. Piękna pogoda ucieka przed powracającą czasami zimą, a różnice temperatur pomiędzy dniem i nocą potrafią stać się bardzo dokuczliwe. Rozkwitające w marcu pierwiosnki, leszczyny, śnieżyczki przebiśnieg, podbiał pospolity i wierzba iwa to zwiastuny wiosny. Gdy pojawią się na łąkach i w przydomowych ogrodach wiosny nic już nie powstrzyma. Przed nami masa pracy.