Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: podloga do salonu? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

podloga do salonu?

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 14 czerwiec 2011 - 20:34

Jak dla mnie to za egzotyczne :P

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   pawel2112 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 10
  • Rejestracja 15-lipiec 11

Napisano 17 lipiec 2011 - 22:28

Dębowa podłoga wygląda najładniej i jest dość wytrzymała.

#23 Gość_ajk

• Grupa Guests

Napisano 22 lipiec 2011 - 15:39

No produkty barlinka z tego co słyszałem są niezłe. Ja jednak zdecydowałem się na panele. Zdecydował się na zakup w komforcie bo maja tam teraz promocje z podkładem gratis. Ale tak czytam wasze opinie o podłogach drewnianych i chyba muszę to jeszcze przemyśleć...

#24 Gość_gość

• Grupa Guests

Napisano 28 lipiec 2011 - 09:37

Podłogi egzotyczne są bardzo stabilne i mają atrakcyjny wygląd. Ze swojej strony polecam "Sapeli" ze względu na ciemny odcień co nadal nie jest zbyt popularne. Do wglądu na stronie firmy Drewex z Radzymina: http://www.drewex.ne....php?idstrony=3

#25 Gość_Anna Z.

• Grupa Guests

Napisano 30 lipiec 2011 - 16:19

ktoś tam wyżej wymienił firme decowood. Moje cos powiedzieć na temat ich podłóg bazując na własnych doświadczeniach ;) mam taką podłogę (konkretnie to zdecydowałam się na golden oil tu możecie zobaczyć: http://www.parkietli...lden-oil-select ) I to naprawde był bardzo dobry zakup. To bardzo dobrej jakości drewno, trwałe, proste w pielegnacji.. zresztą na ich stronie mozna samemu doczytać w jaki sposob najlepiej pielegnować podłogę. Pomijam już fakt że podłogi nadały mojemu mieszkaniu elegancki wygląd. Zrezygnowałam nawet z dywanu, bo szkoda mi zasłaniać takiej podłogi :)

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   parkett Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 15-lipiec 11

Napisano 22 sierpień 2011 - 10:52

Wyświetl postUżytkownik Anna Z. dnia 30 lipiec 2011 - 16:19 napisał

ktoś tam wyżej wymienił firme decowood. Moje cos powiedzieć na temat ich podłóg bazując na własnych doświadczeniach ;) mam taką podłogę (konkretnie to zdecydowałam się na golden oil tu możecie zobaczyć: http://www.parkietli...lden-oil-select ) I to naprawde był bardzo dobry zakup. To bardzo dobrej jakości drewno, trwałe, proste w pielegnacji.. zresztą na ich stronie mozna samemu doczytać w jaki sposob najlepiej pielegnować podłogę. Pomijam już fakt że podłogi nadały mojemu mieszkaniu elegancki wygląd. Zrezygnowałam nawet z dywanu, bo szkoda mi zasłaniać takiej podłogi :)

Przy wyborze pomiędzy drewnem krajowym a egzotycznym należy się kierować głównie właściwościami danego gatunku drewna pod względem jego stabilności i twardości. Mniej stabilnych gatunków drewna egzotycznego (tj. kempas, badi, guatambu) należy unikać w pomieszczeniach z nieregulowaną wysokością wilgotności. Natomiast gatunki (tj. merbau lub teak) możemy z powodzeniem montować nawet jako podłogi w łazienkach. W przypadku twardości powinniśmy wziąć pod uwagę miejsce montażu (np. sypialnia, salon, pokój dziecięcy). Dlatego też biorąc pod uwagę bardzo dużą ilość gatunków drewna zanim zdecydujemy się na wybór konkretnej podłogi powinniśmy się skonsultować z profesjonalnym sprzedawcą.

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208
  • Rejestracja 22-listopad 10

Napisano 21 wrzesień 2011 - 08:09

a jak to wychodzi cenowo pomiędzy drewnem egzotycznym, a krajowym? Są duże różnice czy nie ?

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 22 wrzesień 2011 - 15:12

jesli chodzi o dąb i np. merbau to ceny są porównywalne...wcale nie jest tak, ze jak wybierzesz drewno egzotyczne to zaplacisz drożej

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Renata1982 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 62
  • Rejestracja 10-sierpień 11

Napisano 27 wrzesień 2011 - 10:46

dla mnie merbau jest strzalem w 10, gdybym miala taka mozliwosc to bym takie drewno sobie zamontowala w lazience, wyatrczy dobrze zaimpregnowac, olej/lakier i cieszymy sie pieknym drewnem przez lata, paneli nie lubie osobiscie

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 28 wrzesień 2011 - 10:53

fakt, merbau wyglada bardzo ciekawie i daje oryginalny efekt;)

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
projekt kuchni

Projekty domów z dużą kuchnią

Planowanie rozmieszczenia pomieszczeń i ich wielkości w domu, odbywa się na etapie projektowym. Przeważnie, kuchnie lokalizuje się od północy, tak jak wejście do domu.
Lampy mało popularne

Lampy mało popularne

Oświetlenie wnętrza stanowi o jego charakterze. To właśnie odpowiednio dobrane lampy nadają pomieszczeniom konkretny charakter. Rynek krajowy jest przepełniony firmami zajmującymi się produkcją elementów oświetlenia. Żyrandole, kinkiety, plafony, lampy stojące. W dowolnych kolorach. Z dowolnych materiałów. Obok standardowej oferty na rynku dostępne są jeszcze lampy nietypowe. Często ze względu na swoja cenę lub awangardowy design nie są jednak popularne.
Chryzantemy

Radosne chryzantemy

Większości z nas chryzantemy kojarzą się z Zaduszkami i smutkiem. Nazwa chryzantema wielkokwiatowa (Dendranthema grandiflora), pochodzi od greckiego słowa chryzos, czyli złoto.
W warunkach naturalnych kwiaty te występują w Chinach, Japonii, Korei i Mongolii. Mało kto jednak zdaje sobie sprawę, że to złocienie wręczane są z okazji spotkań towarzyskich i radosnych wydarzeń, a według wielu ustępują urodzie jedynie róży.
długopis

Protokół przekazania mieszkania

Według prawa lokal przechodzi na własność nabywcy z chwilą podpisania umowy. Sama czynność przekazania mieszkania oznacza fizyczne oddanie nieruchomości w ręce nabywcy, poprzez oddanie do użytku, czyli przekazanie kluczy.
Przebiśniegi

Przebiśniegi zwiastunem nadchodzącej wiosny

Rośliny, które po długich, zimowych miesiącach pierwsze zakwitają i wzbudzają w nas szczególne emocje. Mimo panującego za oknem mrozu, dzielnie przebijają się przez zalegające płaty śniegu. Widok wschodzących kwiatów budzi nadzieję, że po srogiej i białej zimie, przyjdzie upragniona i długo wyczekiwana wiosna.