Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Zakup mebli przez internet - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Zakup mebli przez internet

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   jamajka85 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 20-maj 10

Napisano 20 maj 2010 - 10:40

Co sądzicie o zakupach mebli przez internet? Próbowaliście już? Znalazłam w sieci kilka firm, które mają taką ofertę. Na przykład na myin.pl przesyłka dochodzi już w 2-3 dni co bardzo mi się podoba.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Melpomena Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 10
  • Rejestracja 28-marzec 10

Napisano 03 czerwiec 2010 - 14:29

Owszem. Oferta meblowa sklepów internetowych jest bardzo ciekawa. I nietuzinkowa. Nie są to te same meble co w sieciówkach, ale oryginalne i często wiele tańsze. Ja na przykład jestem zachwycona eko meblami z esmebel.com. Śliczne, solidne, rozsądne cenowo. Nie dostaniesz takich w Ikei.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   qwerty123 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 01-październik 10

Napisano 01 październik 2010 - 11:42

Interesuje mnie sklep, gdzie znajdę meble biurowe w Warszawie i okolicach najchętniej.
Możecie polecić jakiś sklep?

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzyś2 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 30-wrzesień 10

Napisano 15 październik 2010 - 14:24

Ja kupiłem wannę z hydromasażem przez internet, nawet przywieźli do domu ;)
E-inclusive - sklep z którego usług skorzystałem.
Jestem zadowolony, tym bardziej, że nie musiałem biegać od sklepu do sklepu i szukać.
ceny też umiarkowane, ogólnie polecam ;)
http://www.e-inclusive.pl
POZYCJONOWANIE
http://www.netimage.pl

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 03 listopad 2010 - 14:08

Zakup mebli jak i innych rzeczy przez internet to bardzo fajna sprawa,zaoszczędzimy nie tylko pieniądze ale także czas na szukanie w sklepach. Pamiętajmy tylko aby wybrać dobrą i sprawdzoną firmę.
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

#6 Gość_Ag@B

• Grupa Guests

Napisano 29 marzec 2011 - 10:46

Nie zapominajmy, że z zakupem mebli przez internet wiąże się pewne ryzyko:
- kolorystyka i dekor widziany na monitorze, lub wydruku może się decydująco różnić od rzeczywistości,
- meble wypoczynkowe mogą być niekomfortowe - wbrew pozorom, jakie sprawiają na zdjęciu.

Urządzając mieszkanie, czy dom nie warto iść na łatwiznę. Robimy to w końcu dla siebie. Oszczędność czasu stanie się pozorna w momencie gdy trzeba zwrócić zamówiony towar.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   wikamaria Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 30-marzec 11

Napisano 30 marzec 2011 - 15:30

ja też ale to bardziej designerskie dodatki a takie klasyczne meble to wolę sobie dotknąć, usiąść.

#8 Gość_rafalski

• Grupa Guests

Napisano 31 marzec 2011 - 16:15

Wyświetl postUżytkownik Ag@B dnia 29 marzec 2011 - 10:46 napisał

Nie zapominajmy, że z zakupem mebli przez internet wiąże się pewne ryzyko:
- kolorystyka i dekor widziany na monitorze, lub wydruku może się decydująco różnić od rzeczywistości,
- meble wypoczynkowe mogą być niekomfortowe - wbrew pozorom, jakie sprawiają na zdjęciu.

Urządzając mieszkanie, czy dom nie warto iść na łatwiznę. Robimy to w końcu dla siebie. Oszczędność czasu stanie się pozorna w momencie gdy trzeba zwrócić zamówiony towar.

Z kolorami nie ma problemów. Ja zamówiłem sobie próbki kolorów a potem dopiero sofę. Używam jej na co dzień do siedzenia i oglądania TV :-).
Sklep producenta www.meblefilex.pl

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   galeriaindeco Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 22-kwiecień 11

Napisano 23 kwiecień 2011 - 11:29

ja kiedys zamowilam meble przez internet i sie spazylam bo nie byly takie jak byly na zdieciu nie mozna bylo odac . i teraz preferuje meble pod wymiar a cena jest zlizona co do zakupu przez internet . mam swoje zrobie przez firme galeria indeco gdansk i moga to firme 100 % polecic robia super meble pod wymiar . firma ma 2 punkty etc gdansk i aleja grunwaldzka leroy merlin I pietro ( salon maja tam i mozna zobaczyc meble ktore robia pod wymiar)

#10 Gość_Gośśśściu

• Grupa Guests

Napisano 27 kwiecień 2011 - 13:55

Wyświetl postUżytkownik galeriaindeco dnia 23 kwiecień 2011 - 11:29 napisał

ja kiedys zamowilam meble przez internet i sie spazylam bo nie byly takie jak byly na zdieciu nie mozna bylo odac . i teraz preferuje meble pod wymiar a cena jest zlizona co do zakupu przez internet . mam swoje zrobie przez firme galeria indeco gdansk i moga to firme 100 % polecic robia super meble pod wymiar . firma ma 2 punkty etc gdansk i aleja grunwaldzka leroy merlin I pietro ( salon maja tam i mozna zobaczyc meble ktore robia pod wymiar)

Czyli wszystko zależy od indywidualnych doświadczeń z producentami i handlarzami. Ja uważam, że na sofę trzeba usiąść i pomościć się na krześle przy stole. takie zakupy są najtrafniejsze. Nie ryzykowałbym "kota w worku" - w dodatku dużego i ciężkiego. :P

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   maiko Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 01-maj 11

Napisano 02 maj 2011 - 19:52

nie wiem czemu ale ja nie jestem fanką kupowania przez internet.muszę dotknąć,popatrzeć,popróbować.tym bardziej jesli chodzi o meble to wolę kupować w sklepie.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 04 maj 2011 - 11:40

Wyświetl postUżytkownik maiko dnia 02 maj 2011 - 19:52 napisał

nie wiem czemu ale ja nie jestem fanką kupowania przez internet.muszę dotknąć,popatrzeć,popróbować.tym bardziej jesli chodzi o meble to wolę kupować w sklepie.

no wiesz, przeciez mozesz spokojnie wszystko obejrzec, podotykac w sklepie a potem taniej zamowic w necie, najlepiej od razu na stronie producenta :)

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   elizabeth Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 11-maj 11

Napisano 11 maj 2011 - 09:02

Jeżeli firma jest solidna to i zakupy przez internet są dobre. Ja przykładowo współpracuję w ten sposób z firmą E-inclusive i jestem niezmiernie zadowolona.

#14 Gość_parses forehe

• Grupa Guests

Napisano 23 maj 2011 - 17:09

Meble przez internet to niezły pomysł - duża oszczędność czasu i pieniędzy - w sprzedaży internetowej hitmeble.pl jest taniej niż salonie stacjonarnym.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 02 sierpień 2011 - 20:30

Meble to jednak jak spodnie, powinno sie kupować w normalnym sklepie.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   janeq Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 21-lipiec 11

Napisano 04 sierpień 2011 - 11:12

Nie mam nic przeciwko zakupom przez internet, ale dla mnie meble są rzeczą, której jednak bym nie kupił online. To jest rzecz, którą muszę zobaczyć z bliska, dotknąć, żeby ocenić i ewentualnie zdecydować się na zakup.

#17 Gość_Gość_Gosia

• Grupa Guests

Napisano 05 sierpień 2011 - 12:11

No niby racja ale zwykle jest problem z wygospodarowaniem czasu na wycieczkę po sklepach.
Poza tym teraz sklepy internetowe są tak przychylne klientowi, że zawsze starają się jakoś pomóc klientowi w dokonaniu wyboru poprzez np. wysyłkę broszur reklamowych itp. Ja przed zakupem skorzystałam z możliwości wysyłki próbek materiałów z jakich chciałam żeby był wykonany fotel. Mnie taka możliwość przychyliła do zakupu.

#18 Gość_AnnaNowak80

• Grupa Guests

Napisano 11 sierpień 2011 - 09:39

Ja osobiście uważam, że nie ma nic złego w kupowaniu mebli przez internet. Pochodzę z małego miasta gdzie oczywiście nie ma sklepu Ikea i ciężko jest coś tam kupić mimo iż UWIELBIAM Ikea! Na szczęście jest jeszcze sklep internetowy http://www.taniutko.pl gdzie można znaleźć prawie każdą rzecz z Ikea a przy tym mają niedrogą wysyłkę :)

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   stokrotka Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 18-sierpień 11

Napisano 30 sierpień 2011 - 22:39

sprzęt agd/rtv jak najbardziej - kupowałam nieraz przez internet, ale mebli naprawdę bym się bała
no chyba, że widziałabym takie same na żywo wcześniej ;-)

#20 Gość_Dawid

• Grupa Guests

Napisano 07 październik 2011 - 10:34

Ja też jestem zadowolony z faktu, że pojawia się coraz więcej sklepów internetowych z meblami. Takie sklepy jak http://mebsklep.pl mają faktycznie spory wybór towaru. Jest to znacznie szersza oferta niż w nie jednym tradycyjnym sklepie.

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Logo Domowe Klimaty

Pracownia Domowe Klimaty

Pracownia "Domowe Klimaty" powstała w 1991 roku. Na rynku projektów gotowych istniejemy od roku 1996. Posiadamy duże doświadczenie w projektowaniu domów.
pokój dziecięcy

Dekoracje ścian

Pokój marzeń to odzwierciedlenie dziecięcych fantazji. Wspólne projektowanie pozwala pobudzić wyobraźnię i kreatywność. Rodzic ma okazję poznać ulubione postacie z bajek i zainteresowania swojej pociechy.

Aranżując pokój dziecka należy zadbać o każdy szczegół, począwszy od materiałów budowlanych, mebli, po elementy wykończeniowe i dekoracyjne, tak by stał się komfortowy i bezpieczny. Aby przebywanie w takim pokoju niosło maksimum radości, warto urządzić go wspólnie z pociechą...
Czereśnie

Czereśnia 'Burlat'

Czereśnie to smaczne owoce, które największą popularnością cieszą się w okresie letnim. Gatunek ten należy do rodziny różowatych. W stanie naturalnym rośnie w południowej i środkowej Europie, a także w środkowej Azji.
salon

Meble stylowe

Urządzanie wnętrz w wybranym stylu wymaga zastosowania symboli, kolorów, dekoracji i umeblowania, odpowiadającym danej epoce. Obecnie, meble stylowe stanowią jedynie uzupełnienie, bądź akcent nowoczesnej aranżacji.
Wiertarka marki Bosch

Wydajność i precyzja nowych wiertarek

Optymalny rezultat wiercenia wymaga mocy i precyzji. Te dwie cechy posiadają nowe wiertarki GBM 6 RE Professional oraz GBM 10 RE Professional firmy Bosch, które pojawiły się na rynku w lipcu. Dzięki innowacyjnym funkcjom umożliwiają użytkownikom profesjonalnym bardziej efektywną pracę.