Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Zakup mebli przez internet - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Zakup mebli przez internet

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   jamajka85 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 20-maj 10

Napisano 20 maj 2010 - 10:40

Co sądzicie o zakupach mebli przez internet? Próbowaliście już? Znalazłam w sieci kilka firm, które mają taką ofertę. Na przykład na myin.pl przesyłka dochodzi już w 2-3 dni co bardzo mi się podoba.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Melpomena Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 10
  • Rejestracja 28-marzec 10

Napisano 03 czerwiec 2010 - 14:29

Owszem. Oferta meblowa sklepów internetowych jest bardzo ciekawa. I nietuzinkowa. Nie są to te same meble co w sieciówkach, ale oryginalne i często wiele tańsze. Ja na przykład jestem zachwycona eko meblami z esmebel.com. Śliczne, solidne, rozsądne cenowo. Nie dostaniesz takich w Ikei.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   qwerty123 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 01-październik 10

Napisano 01 październik 2010 - 11:42

Interesuje mnie sklep, gdzie znajdę meble biurowe w Warszawie i okolicach najchętniej.
Możecie polecić jakiś sklep?

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzyś2 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 30-wrzesień 10

Napisano 15 październik 2010 - 14:24

Ja kupiłem wannę z hydromasażem przez internet, nawet przywieźli do domu ;)
E-inclusive - sklep z którego usług skorzystałem.
Jestem zadowolony, tym bardziej, że nie musiałem biegać od sklepu do sklepu i szukać.
ceny też umiarkowane, ogólnie polecam ;)
http://www.e-inclusive.pl
POZYCJONOWANIE
http://www.netimage.pl

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   JMD Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 02-wrzesień 10

Napisano 03 listopad 2010 - 14:08

Zakup mebli jak i innych rzeczy przez internet to bardzo fajna sprawa,zaoszczędzimy nie tylko pieniądze ale także czas na szukanie w sklepach. Pamiętajmy tylko aby wybrać dobrą i sprawdzoną firmę.
www.jmd.com.pl - kołki rozporowe, wkręty.

#6 Gość_Ag@B

• Grupa Guests

Napisano 29 marzec 2011 - 10:46

Nie zapominajmy, że z zakupem mebli przez internet wiąże się pewne ryzyko:
- kolorystyka i dekor widziany na monitorze, lub wydruku może się decydująco różnić od rzeczywistości,
- meble wypoczynkowe mogą być niekomfortowe - wbrew pozorom, jakie sprawiają na zdjęciu.

Urządzając mieszkanie, czy dom nie warto iść na łatwiznę. Robimy to w końcu dla siebie. Oszczędność czasu stanie się pozorna w momencie gdy trzeba zwrócić zamówiony towar.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   wikamaria Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 30-marzec 11

Napisano 30 marzec 2011 - 15:30

ja też ale to bardziej designerskie dodatki a takie klasyczne meble to wolę sobie dotknąć, usiąść.

#8 Gość_rafalski

• Grupa Guests

Napisano 31 marzec 2011 - 16:15

Wyświetl postUżytkownik Ag@B dnia 29 marzec 2011 - 10:46 napisał

Nie zapominajmy, że z zakupem mebli przez internet wiąże się pewne ryzyko:
- kolorystyka i dekor widziany na monitorze, lub wydruku może się decydująco różnić od rzeczywistości,
- meble wypoczynkowe mogą być niekomfortowe - wbrew pozorom, jakie sprawiają na zdjęciu.

Urządzając mieszkanie, czy dom nie warto iść na łatwiznę. Robimy to w końcu dla siebie. Oszczędność czasu stanie się pozorna w momencie gdy trzeba zwrócić zamówiony towar.

Z kolorami nie ma problemów. Ja zamówiłem sobie próbki kolorów a potem dopiero sofę. Używam jej na co dzień do siedzenia i oglądania TV :-).
Sklep producenta www.meblefilex.pl

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   galeriaindeco Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 22-kwiecień 11

Napisano 23 kwiecień 2011 - 11:29

ja kiedys zamowilam meble przez internet i sie spazylam bo nie byly takie jak byly na zdieciu nie mozna bylo odac . i teraz preferuje meble pod wymiar a cena jest zlizona co do zakupu przez internet . mam swoje zrobie przez firme galeria indeco gdansk i moga to firme 100 % polecic robia super meble pod wymiar . firma ma 2 punkty etc gdansk i aleja grunwaldzka leroy merlin I pietro ( salon maja tam i mozna zobaczyc meble ktore robia pod wymiar)

#10 Gość_Gośśśściu

• Grupa Guests

Napisano 27 kwiecień 2011 - 13:55

Wyświetl postUżytkownik galeriaindeco dnia 23 kwiecień 2011 - 11:29 napisał

ja kiedys zamowilam meble przez internet i sie spazylam bo nie byly takie jak byly na zdieciu nie mozna bylo odac . i teraz preferuje meble pod wymiar a cena jest zlizona co do zakupu przez internet . mam swoje zrobie przez firme galeria indeco gdansk i moga to firme 100 % polecic robia super meble pod wymiar . firma ma 2 punkty etc gdansk i aleja grunwaldzka leroy merlin I pietro ( salon maja tam i mozna zobaczyc meble ktore robia pod wymiar)

Czyli wszystko zależy od indywidualnych doświadczeń z producentami i handlarzami. Ja uważam, że na sofę trzeba usiąść i pomościć się na krześle przy stole. takie zakupy są najtrafniejsze. Nie ryzykowałbym "kota w worku" - w dodatku dużego i ciężkiego. :P

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   maiko Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 01-maj 11

Napisano 02 maj 2011 - 19:52

nie wiem czemu ale ja nie jestem fanką kupowania przez internet.muszę dotknąć,popatrzeć,popróbować.tym bardziej jesli chodzi o meble to wolę kupować w sklepie.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 04 maj 2011 - 11:40

Wyświetl postUżytkownik maiko dnia 02 maj 2011 - 19:52 napisał

nie wiem czemu ale ja nie jestem fanką kupowania przez internet.muszę dotknąć,popatrzeć,popróbować.tym bardziej jesli chodzi o meble to wolę kupować w sklepie.

no wiesz, przeciez mozesz spokojnie wszystko obejrzec, podotykac w sklepie a potem taniej zamowic w necie, najlepiej od razu na stronie producenta :)

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   elizabeth Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 11-maj 11

Napisano 11 maj 2011 - 09:02

Jeżeli firma jest solidna to i zakupy przez internet są dobre. Ja przykładowo współpracuję w ten sposób z firmą E-inclusive i jestem niezmiernie zadowolona.

#14 Gość_parses forehe

• Grupa Guests

Napisano 23 maj 2011 - 17:09

Meble przez internet to niezły pomysł - duża oszczędność czasu i pieniędzy - w sprzedaży internetowej hitmeble.pl jest taniej niż salonie stacjonarnym.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 02 sierpień 2011 - 20:30

Meble to jednak jak spodnie, powinno sie kupować w normalnym sklepie.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   janeq Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 21-lipiec 11

Napisano 04 sierpień 2011 - 11:12

Nie mam nic przeciwko zakupom przez internet, ale dla mnie meble są rzeczą, której jednak bym nie kupił online. To jest rzecz, którą muszę zobaczyć z bliska, dotknąć, żeby ocenić i ewentualnie zdecydować się na zakup.

#17 Gość_Gość_Gosia

• Grupa Guests

Napisano 05 sierpień 2011 - 12:11

No niby racja ale zwykle jest problem z wygospodarowaniem czasu na wycieczkę po sklepach.
Poza tym teraz sklepy internetowe są tak przychylne klientowi, że zawsze starają się jakoś pomóc klientowi w dokonaniu wyboru poprzez np. wysyłkę broszur reklamowych itp. Ja przed zakupem skorzystałam z możliwości wysyłki próbek materiałów z jakich chciałam żeby był wykonany fotel. Mnie taka możliwość przychyliła do zakupu.

#18 Gość_AnnaNowak80

• Grupa Guests

Napisano 11 sierpień 2011 - 09:39

Ja osobiście uważam, że nie ma nic złego w kupowaniu mebli przez internet. Pochodzę z małego miasta gdzie oczywiście nie ma sklepu Ikea i ciężko jest coś tam kupić mimo iż UWIELBIAM Ikea! Na szczęście jest jeszcze sklep internetowy http://www.taniutko.pl gdzie można znaleźć prawie każdą rzecz z Ikea a przy tym mają niedrogą wysyłkę :)

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   stokrotka Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 18-sierpień 11

Napisano 30 sierpień 2011 - 22:39

sprzęt agd/rtv jak najbardziej - kupowałam nieraz przez internet, ale mebli naprawdę bym się bała
no chyba, że widziałabym takie same na żywo wcześniej ;-)

#20 Gość_Dawid

• Grupa Guests

Napisano 07 październik 2011 - 10:34

Ja też jestem zadowolony z faktu, że pojawia się coraz więcej sklepów internetowych z meblami. Takie sklepy jak http://mebsklep.pl mają faktycznie spory wybór towaru. Jest to znacznie szersza oferta niż w nie jednym tradycyjnym sklepie.

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Kalkulator

Cennik usług budowlanych

Prace budowlane i remontowe, wbrew pozorom, nie są domeną każdego mężczyzny. Zwykle, planując budowę domu, adaptację nowych pomieszczeń, dobudowy i remonty zdajemy się na umiejętności fachowców. Przed zatrudnieniem wykonawców, dla własnego dobra, warto zagłębić się w zagadnienia techniczne prac, które mają zostać wykonane i poznać przybliżone ceny usług wykonawczych.
Rośliny w pojemnikach

Uprawa i pielęgnacja roślin w pojemnikach

Hodowanie roślin w pojemnikach jest idealną formą szczególnie dla miłośników ogrodnictwa mieszkających w mieście, którzy nie mogą wygospodarować dużego zaplecza w postaci domowego ogródka, czy sadu. Szczególnie chętnie hodują rośliny doniczkowe umieszczając je na balkonach, parapetach, schodach. Jednak również zagorzali ogrodnicy, posiadający wielkie przestrzenie, często są zwolennikami donic.

Księgi wieczyste online

Ministerstwo Sprawiedliwości udostępniło księgi wieczyste do wglądu przez internet. Zapotrzebowanie na usługę jest ogromne, o czym świadczą statystyki odwiedzin na stronie. W pierwszym dniu liczba użytkowników przeglądarki przekroczyła 100 000...
targi mieszkaniowe

Targi mieszkaniowe 2012 na nowym stadionie we Wrocławiu

Pierwsza edycja Targów Mieszkaniowych Nowy DOM, Nowe Mieszkanie Wrocław 2012, to wydarzenie organizowane przez Wrocławskie Targi mieszkaniowe Murator EXPO.
Surfinia

Pielęgnacja surfinii

Surfinie należą do jednych z najbardziej znanych kwiatów, które latem zdobią balkony i tarasy. Te kwiaty o zwisających pędach i charakterystycznym zapachu są genetyczną krzyżówką japońskiego kwiatu petunii. Jej zwisająca łodyga może dorastać nawet do dwóch metrów. W zależności od odmiany, surfinie mogą mieć różną barwę - od bieli, poprzez róż, fiolet aż po czerwień i purpurę.