Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt Filip z pracowni MG Projekt - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Projekt Filip z pracowni MG Projekt Komentarze do Projekt Filip z pracowni MG Projekt

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1222
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 19 maj 2010 - 20:32

Projekt Filip z pracowni MG Projekt
Dołączona grafika

Link do projektu: Projekt Filip z pracowni MG Projekt
Komentarze do projektu:

#2 Gość_Sławek

• Grupa Guests

Napisano 19 maj 2010 - 20:32

Czy ktoś budował dom Filip MG projekt mam kilka pytań.

#3 Gość_Anna

• Grupa Guests

Napisano 18 maj 2011 - 18:25

Witam, czy ktoś na Podkarpaciu budował ten dom, ewentualnie jeżeli ktoś mógłby przesłać zdjęcia domu.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   zbyszek26 Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 30-styczeń 12

Napisano 30 styczeń 2012 - 12:13

W koncu znalazlem temat z projektem, który wybralem. Widze, że nie tylko ja zdecydowalem sie na Filipa. W koncu projekt z wolnostojacym garazem a nie wmontowanym w bryle budynku. Zawsze podobaly mi sie takie rozwiazania. No i lukarny z balkonami, które zwienczy dzielo.

#5 Gość_Kuba

• Grupa Guests

Napisano 13 marzec 2012 - 12:42

Też wybrałem ten projekt, już zakupiony jest przeze mnie ;)
Jak ktos ma jakieś pytania to prosze pisać.
Jestem na etapie budowy, zdjęcia obiecalem na biezaco umieszkac na forum MGProjekt( tam tez znajdziecie odpowiedzi na specjalistyczne pytania odnosnie tego projektu -http://www.mgprojekt.com.pl/forum/index.php)

Wszsytkie formalności już mam pozałatwiane, teraz szukam już projektów zagospodarowania przestrzeni wokół domku...tak wiem, jeszcze sporo czasu,ale dom wybierałem ponad pół roku, wiec mysle ze z ogrodem mi szybciej nie pójdzie :P

pozdr

#6 Gość_Kasia

• Grupa Guests

Napisano 14 marzec 2012 - 16:07

Bardzo poważnie myślę nad tym projektem, czas nas goni więc decyzję musimy podjąć w miarę szybko. Potrzebuję po krótce wiedzieć jakie są wady tego domu, żebym się w nic nie wpakował. Wizualnie mi się podoba, ale wiadomo, to nie wszystko ;)

#7 Gość_Rusałka

• Grupa Guests

Napisano 28 marzec 2012 - 09:42

Ja jasne że wizualna strona to nie wszystko, ale bez niej projekt nie przejdzie ;)
Kasia, a jakie chcesz wiedziec informacje? Przyjrzyj sie dokłądnie, czy ci takie pomieszczenia odpowiadają, jest dużo przestrzeni na dole, wspamianialy taras, ma garaż osobno. Filip jest jedną z pozycji na mojej liście do rozważenia, aczkolwiek bardziej chyba skłonna jestem na Amande, ale to tylko z powodu łączonego garażu. Łatwiej całość ulokuje na działce, niestety mam juz plany co do ogródka i po prostu osobny garaż może mi trochę wadzić.Jak chcesz poznać opinie innych, osoby budujących czy juz wybudowanych zajrzyj na forum pracowni MG projekt, jest tam dużo fachowców i zdjęc ;) Ja niedawno dowiedzialam się jak policzyć rzeczywiste ostateczne koszty, bym wiedziała na ile kredyt wziąść!

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Kuliste owoce ognika

Ogniki

Ognik szkarłatnyPyracantha coccine to ciernisty, wyprostowany, częściowo zimozielony krzew należący do rodziny różowatych. Jego zielone, błyszczące i skórzaste liście, w łagodniejsze zimy nie opadają. Nie opadają również na naturalnych siedliskach jego występowania. Nasze zimy sprawiają jednak, iż często liście brązowieją i opadają. Ognik kwitnie białymi, zebranymi w kwiatostany kwiatami, na przełomie maja i czerwca. Pojawiające się od końca sierpnia, kuliste owoce, są w zależności od odmiany czerwone, jak w przypadku „Red Column", czy też żółte jak ma się to w przypadku „Soleil d`Or". Owoce mogą utrzymywać się na krzewie przez całą zimę.
Mur ceglany

Wyroby ceramiczne do budowy domu

Wybór materiałów zarówno do budowy jak i wykończenia domu jest ogromny. Wśród nich pokaźną grupę stanowią materiały ceramiczne. Oprócz najbardziej znanej cegły, znajdziemy także dachówki, okładziny czy płytki ceramiczne.
wyszukiwarka graficzna

Graficzna wyszukiwarka projektów domów

Piękny dom na uroczej działce - to marzenie większości par i małżeństw. Wraz z żoną długo odkładaliśmy pieniądze na jego realizację. Kosztowało nas to mnóstwo cierpliwości i wyrzeczeń. Kiedy przyszedł moment w którym mogliśmy rozpocząć realizację formalności i budowę, okazało się, że nie wiemy jak ma wyglądać nasz „dom marzeń”...
Przykład zastowania cegły do budowy budynku użyteczności publicznej.

Cegły - ponadczasowy materiał budowlany

Cegła to najpopularniejszy materiał budowlany od czasów starożytnych. Jej początki sięgają szóstego lub piątego tysiąclecia przed naszą erą. Pierwsze cegły wyrabiano ręcznie z mułu lub gliny i sieczki...
drewno

Czym palić w kominku?

Trzaskające drewno, tańczące płomienie, zapach palonego drewna i ciepło bijące zza szybki... Ogrzewanie kominkowe oprócz funkcji praktycznych, jest kreatorem wyjątkowego nastroju, szczególnie w długie, jesienno-zimowe wieczory.